Notgelduri de la Sfantu Gheorghe (Jud. Covasna)

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Notgelduri de la Sfantu Gheorghe (Jud. Covasna)

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu stiu daca se pot considera notgelduri sau bonuri de casa, nu am gasit referire la ele in literatura de specialitate, sunt niste bonuri mici pe hartie putin mai groasa, cea de 50 fileri este pe hartie cu filigran (linii). Daca cineva stie sa ne zica mai multe despre ele, rog sa scrie aici in forum.
Imagine
Imagine
PRONUMISMATICA
Site Admin

Multumesc f. mult pentru informatie!! Nu prea stiam ce anume sunt cand le-am luat... :)
PRONUMISMATICA
Site Admin

draglion scrie:
Aldor scrie:Multumesc f. mult pentru informatie!! Nu prea stiam ce anume sunt cand le-am luat... :)
Cu mare placere Aldor.

Informatii despre bancnote de necesitate gasesti in : ''Ambrus Béla : Magyarország papírszükségpénzei 1914-től 1919 VIII 1-ig'' sunt 2 volume a aparut in 1986, din pacate nu stiu de alt catalog mai bun, ar fi cazul sa apara deja un catalog o editie mai perfectionata si cu valoarea, raritatea bancnotelor acestora.
Din pacate nu am aceasta lucrare de la Ambrus Bela, am doar volumul anterior, cu bancnotele de necesitate emise inainte de 1914...
badin19

Mesaj de badin19 »

am citit acest topic destul de vechi si par a fi sterse mesaje din el si nu am inteles prea mare lucru..... pana la urma ce este cu aceste bonuri? sunt notgelduri?
Divide et impera
PRONUMISMATICA
Site Admin

Sunt niste bonuri emise de o persoana privata, eu nu le-as incadra la categoria "notgelduri". Se pare ca au fost in uz in aprox. 1920-30.
badin19

Mesaj de badin19 »

foarte interesante, pai sunt asemanatoare cu cele care au circulat la sighetul marmatiei, lugoj, cluj sau orsova tot de persoane private.
Divide et impera
Scrie răspuns