bancnota 1 pfennig deutsche wehrmacht
-
KLARK
bancnota 1 pfennig deutsche wehrmacht
Am in colectie o bancnota necunoscuta de 1 pfennig emisa de armata germana (deutsche wehrmacht). Nu este datata si nu stiu nimic despre ea. Este unifata si are un filigran simplu (niste romburi mici). Va rog ajutatima!
- Fişiere ataşate
-
- SP_A0431 nz.jpg (66.81 KiB) Vizualizat de 10537 ori
-
stefan vasilita

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
A fost introdusa in 1942, si din cate tin minte s-a folosit pentru a plati solda celor din Wehrmacht. Desi valoarea nominala inscrisa pe ea era 1pf, un astfel de bilet era echivalentul a 10pf. O bancnota mai raruta, probabil un coleg va poate da mai multe detalii despre ea, eu nu mai colectionez de mult asa ceva.
Nu e M31, o confundati cu o alta piesa, mai comuna.stefan vasilita scrie:o emisiune militara germana.
M31, 1 reichpfenning, ND, 1940
-
KLARK
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Scuze, e intr-adevar M31. Il confundasem cu un alt reichspfennig de Wehrmacht. Nu am la indemana decat un Pick vechi, in care este cotat la $100 (VF) si $250 (UNC). Nu stiu daca preturile respective mai sunt de actualitate.stefan vasilita scrie:o emisiune militara germana.
M31, 1 reichpfenning, ND, 1940
-
stefan vasilita

Cele de care vorbiti dvs sunt cu vultur cu svastica in fond, emisiunile de la M 32 incolo. Cea din imagine e cea cu vulturul aplicat ulterior.
Parerea mea e ca e o cota exagerata, stiu cateva exemple de bancnote de ocupatie germana sau emisiuni Wehrmacht de atunci care sa dau cu mult sub aceasta cota.
Parerea mea e ca e o cota exagerata, stiu cateva exemple de bancnote de ocupatie germana sau emisiuni Wehrmacht de atunci care sa dau cu mult sub aceasta cota.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
KLARK
A aparut o astfel de bancnota pe ebay...
http://cgi.ebay.com/Germany-1-Reichspfe ... 5ad6acf59a
Bancnota asta a circulat si in tarile in care armata nazista era cantonata? De exemplu in Romania...
http://cgi.ebay.com/Germany-1-Reichspfe ... 5ad6acf59a
Bancnota asta a circulat si in tarile in care armata nazista era cantonata? De exemplu in Romania...