Intrebare bancnota CAR 5 lei

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
cirligb

Intrebare bancnota CAR 5 lei

Mesaj de cirligb »

Buna seara,

Ce procedeu se foloseste pentru a aduce o bancnota din starea :

http://www.okazii.ro/catalog/35483851/5 ... Rosie.html

in starea :

http://cgi.ebay.com/ROMANIA-5-lei-1944- ... 3ca753dba7

Multumesc anticipat pentru ajutor.
badin19

Mesaj de badin19 »

sincer nu cred ca i-a facut mare lucru... este vorba de calitatea pozei..... aia de pe okazii este intunecata iar cea de pe ebay este o poza bine facuta.... am observat ca unii scaneaza bancnotele cu capacul descis la scanner si astfel hartia pare mai alba.

oricum cred ca pus bancnota la presat si a curatat pata aceea din stanga ce parea a fi de grasime, ulei.... probabil cu un detergent ceva... sau poate alcool, oricum nu cred ca e mare lucru.

p.s. am colaborat cu el si este foarte ok.
Ultima oară modificat 23 Noi 2009, 16:56 de către badin19, modificat 1 dată în total.
Divide et impera
LM

Mesaj de LM »

Petele de ulei chiar daca aparent dispar prin unele metode de curatare in timp scurt reapar!O bancota patata cu ulei va ramane patata cu ulei.
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Stiu ca exista o metoda de curatare a bancnotelor cu clor. Am cumparat candva o bancnota de 5 cervonet UNC, la 90 USD, curatata cu clor. Mi-am dat seama dupa ce am mirosit bancnota. Vanzatorul a fost o persoana de treaba si mi-a intors banii.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Bancnota a fost "spalata". Se mai practica, inclusiv de unele muzee. Si la fel, cum sunt destui colectionari care nu pun in colectie o moneda "spalata" bine in solutie de curatat, la fel sunt si destui colectionari de bancnote, care refuza astfel de bancnote curatate. Am avut niste bancnote rare din palestina pe care cand le-am oferit la schimb unui colectionar strain, prima intrebare a fost daca bancnotele au fost spalate, presate sau restaurate in vreun fel. Chiar daca i-am aratat si poze la rezolutie mare, a vrut sa-i dau asigurari ca bancnota n-a patit nimic din cele enumerate.
KLARK

bancnote restaurate

Mesaj de KLARK »

Am facut rost mai demult de o bancnota de 20 lei 6 septembrie 1907 XF-

Avea pe margini pliurile lipite cu un fel de scotch (dar din hartie) l-am dezlipit (fara sa detetiorez bancnota) s-a dezlipit usor (era uscat) si bancnota nu avea nimic

Imi puteti spune ceva despre asta...
cirligb

Mesaj de cirligb »

multumec mult pentru raspunsuri

din cele mentionate presupun ca este de evitat sa achizitionezi bancnote restaurate prin spalare (la bancnota 5 lei mie unul imi pare ca sunt mascate 2 pliuri, unul la coltul dreapta sus iar celalalt la dreapta jos); este clar ca un viitor cumparator este foarte posibil sa fie dezamagit cand o sa studieze bancnota in detaliu

sunt curios cu cat se va vinde
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Cea mai bune metoda, chiar daca nu e mereu posibila, este sa cumperi o bancnota direct de la vanzator. Sau de la unul pe care il cunoasteti.
Scrie răspuns