Multumesc pentru informatia, si referitor la bancnota sunt de parere ca este mai greu aici la forum sa gasiti informatii si lamuriri despre piese "grele"...
Este un specimen UNIFATA pt aversul bancnotei de 20 lei ( 1909-1929). Mai exista si varianta pt revers una asemanatoare, tot specimen, dar cu inscriptia "SPECIMEN / VERSO ".
La fel este si pt 100 lei tip 2, si 1000 lei tip 2.
iason scrie:Multumesc pentru informatia, si referitor la bancnota sunt de parere ca este mai greu aici la forum sa gasiti informatii si lamuriri despre piese "grele"...
Deci, se pare ca se gasesc informatii si pt piesele "grele"...
Ricky-bm scrie:Este un specimen UNIFATA pt aversul bancnotei de 20 lei ( 1909-1929). Mai exista si varianta pt revers una asemanatoare, tot specimen, dar cu inscriptia "SPECIMEN / VERSO ".
La fel este si pt 100 lei tip 2, si 1000 lei tip 2.
Dar de ce sunt diferite de la celelalte specimene?Nu aveti poze de la bancnote care ati spus?
Diferenta este ca, atat aversul cat si reversul, sunt tiparite pe hartii separate si sunt UNIFATA; deci sunt cate 2 din fiecare valoare ( 20 lei, 100 lei & 1000 lei), total 6 bucati. Dupa parerea mea, in aceasta categorie se poate pune si specimenul de 1 leu si 2 lei, fara serie si semnaturi. aveti link cu piesa de 1 leu.
Am toate cele 8 piese in colectie. Pt moment, nu va pot da pozele, trebuie sa ma credeti pe cuvant ; sau poate cand ma voi hotara sa le vand. ms pt intelegere.....
Va cred dece nu... numai ca din cele 8 ati putea sa postati macar 1-2..nu?Cel putin o parte din ele, daca nu intregi!Sa inteleg ca sunt atat de rare?Si daca da, la cat le evaluati?
Cea de 2 lei este asemanatoare cu valoarea de 1 leu, iar celelalte sunt ca si cea postata de dvs, adica sunt fara serie,fara data si fara nicio semnatura, este tiparit doar desenul.
Daca veniti la vreun targ de la Brasov sau veniti prin BM vi le arat