100 pesos Argentina

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
QUINTILIAN

100 pesos Argentina

Mesaj de QUINTILIAN »

Banca Natională a Argentinei a emis prima bancnotă cu chipul unei femei: Eva Peron.
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
Mihai

Mesaj de Mihai »

Cu siguranta va referiti numai la Argentina.
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

Mihai scrie:Cu siguranta va referiti numai la Argentina.
Exact. Noi mai avem de asteptat până vom vedea măcar UNA singura (asta dacă va da rezultat acea campanie ALTFEM), cu toate că m-ar bucura muuuult mai mult dacă ar fi intreaga serie de bancnote ''feminizată'' - si nu cred ca-s singurul care gandeste aşa.
Argentina a facut un pas important; Eva e o mare personalitate in acea ţară, femeie frumoasa, bancnotă la fel de frumoasă (am vazut doar avers până acum, de revers nu stiu inca nimic), colectionari ..multumiţi
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
Diana_doamna

100 pesos Argentina

Mesaj de Diana_doamna »

Intr-adevar, frumoasa bancnota.
In ceea ce ne priveste, oare multi dintre forumisti au semnat petitia aceea?
Diana_doamna

Re: 100 pesos Argentina

Mesaj de Diana_doamna »

QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

Am găsit si o imagine cu reversul bancnotei: http://www.banknotenews.com/files/tag-argentina.php

Mare atentie la secundele 10-12 cand presedinta ţării intoarce acel panou, ca să arate reversul bancnotei.
capa

Re: 100 pesos Argentina

Mesaj de capa »

Diana_doamna scrie:Intr-adevar, frumoasa bancnota.
In ceea ce ne priveste, oare multi dintre forumisti au semnat petitia aceea?
Mie mi-a scapat, si inca imi scapa, numele personalitatii feminine propuse.

Nu stiu despre altii, dar eu imi doresc sa votez pentru o personalitate anume, ca doar nu o sa puna doar conturul unui profil feminin.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
miguelito

Mesaj de miguelito »

Mie mi-a placut mult bancnota 'feminista' de 1000 lei 1941. Oare cum ar arata tiparita pe polymer?

Plus ca la ritmul inflatiei si la indepartarea perspectivei euro va trebui sa ne gandim la o bancnota de 1000 lei.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

miguelito scrie: Plus ca la ritmul inflatiei si la indepartarea perspectivei euro va trebui sa ne gandim la o bancnota de 1000 lei.
Păi dacă e vorba ca inflaţia să ne arunce in buzunare bancnota de 1000 lei, cred că aceasta ar urma să fie imprimată cu chipul unei femei, că nu sunt sigur ca s-ar renunta dintr-o dată la una care se află in circulatie pt a o inlocui cu ''o femeie''. În cazul in care nu ar mai apărea cea de 1000 de lei, cred că vor fi nevoiti sa schimbe una din cele actuale
Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

Sau sa emita bancnota de 20 lei ori 25 lei. Nu ar fi rau, asa-i?
Diana_doamna

100 pesos Argentina

Mesaj de Diana_doamna »

Inca din primele zile ale lunii octombrie, pe Ebay se vind bancnotele cu Eva Peron. Cele mai multe preturi sunt de 30 $.
bach08

Mesaj de bach08 »

Citisem in presa ca BNR s-a gandit sa puna pe o bancnota chipul unei femei dar s-au impotmolit cand a venit vorba de propuneri. Toate variantele au fost contestate. Fara sa fie sexism ci doar politica (dupa cum au fost respinse variante Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Carol I, Anghel Saligny sau chiar Traian :)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Dar fata de Anghel Saligny ce au avut de obiectat ?
bach08

Mesaj de bach08 »

Parca origini evreiesti. Erau niste exemple date parca de Isarescu sau oricum cineva cu rang superior in banca. Toti cei ce puteau fi revendicati si de o alta tara, aveau simpatii prea de stanga/dreapta, facusera o fapt controversata etc erau eliminati de pe list.
Scrie răspuns