INTREBARE bancnota ...
INTREBARE bancnota ...
Am ....
Ultima oară modificat 14 Mai 2013, 15:37 de către vaasco, modificat de 2 ori în total.
Nu se poate schimba. Am si eu niste dolari canadieni (din 2006 mi se pare) si am fost cu ei la vreo 3 banci si nu am vrut sa ii schimbe fiindca erau iesiti din circulatie. Doamnele de la banci au spus sa incerc la BNR, dar am renuntat. Am pastrat bancnotele in colectie.vaasco scrie:da dar nu mai este in circulatie din cate stiu. se poate schimba?
sincer nu am intrebat la vreo banca sau casa de schimb
I sit and talk to God, and he just laughs at my plans.
Puteti incerca printr-un cunoscut (daca aveti) stabilit prin Canada. Bancota categoric se poate schimba in 100 CAD.1. Are my paper bank notes still legal tender?
All notes issued by the Bank of Canada since 1935 have legal tender status and retain their full value. If you don’t know how to check notes from past series, exchange them for newer ones at your local bank.
http://www.bankofcanada.ca/banknotes/bank-notes-faq/
-
mariusica30
- **

[quote=Nu se poate schimba. Am si eu niste dolari canadieni (din 2006 mi se pare) si am fost cu ei la vreo 3 banci si nu am vrut sa ii schimbe fiindca erau iesiti din circulatie. Doamnele de la banci au spus sa incerc la BNR, dar am renuntat. Am pastrat bancnotele in colectie.
[/quote]
Fara suparare dar va contrazic, eu in toamna anului trecut i-am schimbat la casa de schimb valutar. Dar acum depinde cand ati incercat sa-i schimbati deoarece din noiembrie 2012 au intrat in circulatie noile bancnote din polymer si nu stiu daca circula in paralel cu cele din polymer.
[/quote]
Fara suparare dar va contrazic, eu in toamna anului trecut i-am schimbat la casa de schimb valutar. Dar acum depinde cand ati incercat sa-i schimbati deoarece din noiembrie 2012 au intrat in circulatie noile bancnote din polymer si nu stiu daca circula in paralel cu cele din polymer.
Sunt banditi ai nostri, toate bancnotele din SUA post 1861, Canada post 1870, Marea Britanie parca de la 1800 au putere de circulatie (ca pt cele ante 1970 nu prea merita sa le dai la nominal, asta e alta poveste).
Am patit-o recent la banca cu doua hartii de 20 $ americani din anii 1970. Ca nu ii putem schimba, ca nu stiu ce aveau (erau... VF). Si mi-a venit ideea: "daca fac un depozit in valuta, ii pot depune in cont?", "aa, bineinteles..."
Am patit-o recent la banca cu doua hartii de 20 $ americani din anii 1970. Ca nu ii putem schimba, ca nu stiu ce aveau (erau... VF). Si mi-a venit ideea: "daca fac un depozit in valuta, ii pot depune in cont?", "aa, bineinteles..."
am fost astazi la BCR si mi s-a spus ca ei nu accepta decat bancnotele noi, din polimer..asa au primit instructiuni
M-au trimis la BNR unde am si sunat si acolo mi s-a spus ca ei nu schimba decat bancnote din Romania. cam atat
concluzia a fost sa ii dau cuiva care pleaca in Canada (deci, oricum se stie ca sunt in circulatie)
Aseara trimisesem un mail la BankOfCanada unde mi s-a confirmat (prompt, nu ca la noi) ca sunt perfect valabile toate bancnotele
In fine, concluzia e ca, daca e vreun doritor care pleaca in canada, ii pot vinde bancnota la 50% din valoarea de la casa de schimb. eu nu plec si nici nu am cunoscuti care pleaca momentan
M-au trimis la BNR unde am si sunat si acolo mi s-a spus ca ei nu schimba decat bancnote din Romania. cam atat
concluzia a fost sa ii dau cuiva care pleaca in Canada (deci, oricum se stie ca sunt in circulatie)
Aseara trimisesem un mail la BankOfCanada unde mi s-a confirmat (prompt, nu ca la noi) ca sunt perfect valabile toate bancnotele
In fine, concluzia e ca, daca e vreun doritor care pleaca in canada, ii pot vinde bancnota la 50% din valoarea de la casa de schimb. eu nu plec si nici nu am cunoscuti care pleaca momentan
Fara suparare dar va contrazic, eu in toamna anului trecut i-am schimbat la casa de schimb valutar. Dar acum depinde cand ati incercat sa-i schimbati deoarece din noiembrie 2012 au intrat in circulatie noile bancnote din polymer si nu stiu daca circula in paralel cu cele din polymer.[/quote]mariusica30 scrie:[quote=Nu se poate schimba. Am si eu niste dolari canadieni (din 2006 mi se pare) si am fost cu ei la vreo 3 banci si nu am vrut sa ii schimbe fiindca erau iesiti din circulatie. Doamnele de la banci au spus sa incerc la BNR, dar am renuntat. Am pastrat bancnotele in colectie.
Nu mai tin minte luna exact cand am fos sa ii schimb, dar va spun sigur ca am fost refuzat. La fel ca si colegul nostru.
I sit and talk to God, and he just laughs at my plans.
Poveste :
Acum 4-5 ani aflandu`ma intr`un depozit de fel de fel de articole provenite din Elvetia ( un second hand cu de toate) mi`a cazut ochii pe un album de vederi colorate. Stiam la acea vreme ca exista colectionari de "post cards" si le`am achizitionat pentru nimic ( 80 bucati ) asezate intr`un album cu coperti albastre cu spatii speciale unde incapeau vederi dimensiuni comune 150 x 110 (?). Ulterior in una din zile neavand ce face am inceput sa le studiez pentru ca toate erau circulate cu proviennte diverse dar cu destinatar unic o persoana din Thun ( Elvetia). Undeva la mijlocul albumului sub una din vederi au aparut patru bancnote de 100 franci elvetieni ( 1988). Va imaginati ca primul lucru care l`am facut a fost sa vad daca mai circula
Am fost dezamagit pe loc dar aprofundand cercetarile am ajuns la concluzia ca bancile aveau obligatia (morala?) sa le primeasca. N`am reusit la absolut nici o banca romaneasca cu sediul in orasul meu , dar am reusit cu ajutorul unui bun prieten rezident in Uk sa le schimb in Regat ( am facut 50/50) cu el !
Sunt o gramada de natii care au respect pentru moneda lor iar ea poate fi preschimbata valoric mult dupa retragerea concreta din circulatie. ( In Germania bancile mai primesc DM ! )
Acum 4-5 ani aflandu`ma intr`un depozit de fel de fel de articole provenite din Elvetia ( un second hand cu de toate) mi`a cazut ochii pe un album de vederi colorate. Stiam la acea vreme ca exista colectionari de "post cards" si le`am achizitionat pentru nimic ( 80 bucati ) asezate intr`un album cu coperti albastre cu spatii speciale unde incapeau vederi dimensiuni comune 150 x 110 (?). Ulterior in una din zile neavand ce face am inceput sa le studiez pentru ca toate erau circulate cu proviennte diverse dar cu destinatar unic o persoana din Thun ( Elvetia). Undeva la mijlocul albumului sub una din vederi au aparut patru bancnote de 100 franci elvetieni ( 1988). Va imaginati ca primul lucru care l`am facut a fost sa vad daca mai circula
Sunt o gramada de natii care au respect pentru moneda lor iar ea poate fi preschimbata valoric mult dupa retragerea concreta din circulatie. ( In Germania bancile mai primesc DM ! )
-
mariusica30
- **