Cumpar monede NECIRUCLATE romanesti ante 1947

Căutați o piesă anume? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
hadrian_imperator

Cumpar monede NECIRUCLATE romanesti ante 1947

Mesaj de hadrian_imperator »

Buna ziua!

accentuez inca o data: NECIRCULATE! Colectionarii stiu ce vreau sa spun: nicio zgarietura, lovitura, luciu peste 90%.
Accept si aUNC sau unele compromisuri in cazul monedelor rare sau greu de gasit de la Carol I.
Rog intelegere in privinta preturilor astronomice, gen Okazii unde piesele zac cu lunile si anii. Va asigur insa ca nu astept chilipiruri. Va rog sa nu imi trimiteti linkuri cu piese la vanzare pe internet fiindca stiu cred tot ce misca. Multumesc!

Aici cateva exemple din ce am cautat eu mai intensiv in ultima perioada:
5 si 10 bani 1906 fara J: UNC
20 bani 1906 cu si fara J: UNC
1 leu 1901: UNC
50 bani 1900 si 1901: UNC
50 bani si 2 lei 1910,11 si 12: UNC
20 lei Carol II tot setul curat UNC
10 lei Carol II KN si H, eventual si Paris fiindca nu imi place UNC-ul meu
250 lei 1935, '40 si '41: UNC perfect
100 lei 1932 UNC ambele variante

Multumesc anticipat si toate cele bune,
Adrian
Cristian Ciuplea

Re: Cumpar monede NECIRUCLATE romanesti ante 1947

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Stimate d-le Adrian,

imi permit sa-mi dau si eu cu parerea referitor la gradul de conservare cautat .
Dvs. doriti un UNC fara contact ( punct ) sau zgarietura, sau UNC perfect la 250 Lei 1940-1941.
Adica o piesa necirculata si perfecta ar fi un BU fin.
Asta ar insemna ca moneda a fost luata cu mana din matrita !
Astfel de monede eu nu prea am vazut si in nici un caz pe Okazii.
Curiosity Killed The Cat !
hadrian_imperator

ei acuma, sa nu exageram! Un colectionar cu ceva experienta stie ce e un UNC curat. Tradus in sistemul de gradare international ar fi de la un MS64 ins sus (sau ca sa fiu mai putin pretentios de la MS63 in sus). Bineinteles ca la Carol mai discutam si de aUNC la piese greu de gasit. Fiindca astfel ar trebui sa-mi las buzunarele sa sangereze rau de tot. :lol:
Nu imi plac gradatele si de aceea am intrebat direct daca are cineva monede necirculate. Am adus precizarile de mai sus, avand in amintire experiente neplacute de pe okazii, unde mult prea multe gunoaie trec de "stare perfecta", "lucioasa", "impecabila", necirculata". Mi-a fost dat sa vad si VF+ trecut ca necirculat. In astfel de cazuri nu cred ca se mai poate invoca ideea subiectivitatii evaluarii. Colectioanrii cu ochiul format nu confunda niciodata XF47 cu MS61 spre exemplu, ci eventual un MS61 cu MS63. Cel mult, daca imi permiteti.
Pe scurt: nu ca sa ma dau mare ori sa dau lectii celorlati colegi de pe aici mult mai experimentati de cat mine si nici ca sa starnesc dicutii in contradictoriu am facut acele specificatii.
Multumesc anticipat pt. toate ofertele oneste.

cele bune,
Adrian :roll:
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Unele monede, cu toate ca sunt foarte comune, sunt greu de gasit in UNC. Eu caut 250 lei 1941 amandoua variantele de ani de zile... dar in unc cinstit nu le-am gasit. Mai repede am fasit 250 lei 1940 care e mai rara si 250 lei 1935. La setul 1910 - 1914 am "muncit" ceva vreme insa recent am reusit sa le am pe toate :D
Succes la achizitii!
Cristian Ciuplea

hadrian_imperator scrie:Buna ziua!

accentuez inca o data: NECIRCULATE! Colectionarii stiu ce vreau sa spun: nicio zgarietura, lovitura, luciu peste 90%.
Accept si aUNC sau unele compromisuri in cazul monedelor rare sau greu de gasit de la Carol I.
Rog intelegere in privinta preturilor astronomice, gen Okazii unde piesele zac cu lunile si anii. Va asigur insa ca nu astept chilipiruri. Va rog sa nu imi trimiteti linkuri cu piese la vanzare pe internet fiindca stiu cred tot ce misca. Multumesc!

Aici cateva exemple din ce am cautat eu mai intensiv in ultima perioada:
5 si 10 bani 1906 fara J: UNC
20 bani 1906 cu si fara J: UNC
1 leu 1901: UNC
50 bani 1900 si 1901: UNC
50 bani si 2 lei 1910,11 si 12: UNC
20 lei Carol II tot setul curat UNC
10 lei Carol II KN si H, eventual si Paris fiindca nu imi place UNC-ul meu
250 lei 1935, '40 si '41: UNC perfect
100 lei 1932 UNC ambele variante

Multumesc anticipat si toate cele bune,
Adrian
Acum mai m-ati linistit citind raspunsul dvs.
Monede de curs fara contacte ( punct, linie ) la Romania nu veti gasi.
Sanse sunt sa gasiti unele piese din lista dvs., dar trebuie sa va multumiti cu un necirculat clasic, adica bankfrisch, cum se spune in Germania.
Asta ar insemna " proaspata ca de la banca " !
Si pentru ca piesele n-au fost transportate de la monetarie la banca impachetate in vata, sigur ca vor avea mai multe contacte datorita transportului in saci.
Si monedele din argint vor avea urme de transport mai clare decat piese din Cu-Ni.
Pentru a gasi acest UNC "normal", trebuie sa va concentrati pe licitatii mai serioase sau contacte directe cu colectionari.
Pe eBay, egal ca RFG, GB, USA, Franta, nu are rost, va pierdeti timpul.
Mult succes !
hadrian_imperator

ovidiu^ scrie:Unele monede, cu toate ca sunt foarte comune, sunt greu de gasit in UNC. Eu caut 250 lei 1941 amandoua variantele de ani de zile... dar in unc cinstit nu le-am gasit. Mai repede am fasit 250 lei 1940 care e mai rara si 250 lei 1935. La setul 1910 - 1914 am "muncit" ceva vreme insa recent am reusit sa le am pe toate :D
Succes la achizitii!
pai tocmai aia e distractia in "munca" colectionar. Ce placere am mai avea noi colectionarii, daca am gasi toate piesele dorite a doua zi? Am arunca colectia in sertar si ne-am apuca de altele. Bineinteles daca ne tine buzunarele.
Si dvs. spor la strans si-n toate cele :o
Ultima oară modificat 01 Iun 2015, 10:38 de către hadrian_imperator, modificat 1 dată în total.
hadrian_imperator

Cristian Ciuplea scrie:
hadrian_imperator scrie:Buna ziua!
Sanse sunt sa gasiti unele piese din lista dvs., dar trebuie sa va multumiti cu un necirculat clasic, adica bankfrisch, cum se spune in Germania.
Asta ar insemna " proaspata ca de la banca " !
Si pentru ca piesele n-au fost transportate de la monetarie la banca impachetate in vata, sigur ca vor avea mai multe contacte datorita transportului in saci.
Si monedele din argint vor avea urme de transport mai clare decat piese din Cu-Ni.
Pentru a gasi acest UNC "normal", trebuie sa va concentrati pe licitatii mai serioase sau contacte directe cu colectionari.
Pe eBay, egal ca RFG, GB, USA, Franta, nu are rost, va pierdeti timpul.
Mult succes !
Pai exact asta caut si eu: BANKFRISCH si STEMPELGLANZ.
Eu inteleg prin UNC o moneda care nu a circulat deloc sau minimal pe piata, nu care a circulat intre monetarie, banca, podul case ori sertarul primului posesor si diversi colectionari antenti in pastrarea pieselor. Aceasta circulare se intelege de la sine. Termenul de "necirculat" se refera la circularea in circuitul pietei de bunuri a vremii.
Se vede ca dvs sunteti foarte experimentat, fiindca ati luat la propriu sa zicem "exagerarile" mele. Acestea erau destinate celor care tind sa evalueze ca UNC orice piesa de la XF in sus (spre descurajarea acestora de a-mi prezenta "oferte"). Cand spun UNC ma refer la standardele internationale si unanim recunoscute intre profesionisti. Cei ca dvs. stiu imediat si mai bine decat mine la ce ma refer.
Multumesc pt. sfat. Tot incerc si eu acest lucru dar imi pare ca nu-mi iese. Dvs la ce va referiti prin "licitatii serioase"? Eu de la okazii mi-am luat demult gandul. Pe ebay insa sa stiti ca am avut de doua rezultate spectaculoase. Asa am pescuit intr-un lot un 1 leu 1900 apropae perfect si un 2 lei 1875 aproape neciruclat. Deh, la Carol I sunt si eu constient ca nu prea exista UNC, iar cele cateva piese care respecta aceste criterii nu sunt pt. "muritori". Nu cred sa-mi permit vreodata UNC-uri la Carol I seria 5 lei sau 1 leu 1870. Cat despre 1 leu 1876 si 2 lei 1901 cred ca discutia e deja incheiata. Nu stiu cati le au UNC pe lume.
Contacte cu colectionari nu prea am in afara acestui forum si a catorva f. limitate contacte de pe ebay.

Astept asadar de la dvs. oferte de UNC-uri "cinstite", asa cum s-au exprimat unii colegi pe aici. Atentie, nu caut proof-uri! Cel putin nu deocamdata. Cine stie ce va rezerva viitorul.
Cristian Ciuplea

Buna seara d-le "Hadrian" !

Pai daca aveam eu ceva UNC va ofeream deja.
Pe Okazii ma uit f. rar, dar si pe eBay , monede.
Si cand ma uit, vad numai piese circulate bine, lovite, curatate mecanic.
Poate mai pica cate ceva mai "usor ", 50 b. 1900 sau 1 leu din 1914, intr-o calitate mai frumusica, dar in rest ?
Prin licitatii mai serioase ma refer la case cu nume, unde majoritatea monedelor sunt declarate cat de cinstit si unde stii ca daca ceva nu place, poate fi returnat fara problema.
Si Heritage Texas este mare, dar am o problema , ca mai toate monedele sunt gradate de 1-2 firme americane si la piesele de curs nu corespunde gradul dat, la probe insa merge mai bine ceva.
Oricum, sa fiti sceptic cand cititi povesti a la MS 65, 66 etc.
Contacte cu alti colectionari faceti, dar trebuie sa va si miscati putin.
Am senzatia ca stati in zona Frankfurt / M., deci ar fi posibilitati sa vizitati niste burse de monede.
Chiar daca veniti cu mana goala acasa, dar poate cu putin noroc faceti cunostinta cu niste colectionari.
1 leu 1870 C, rotatie de moneda, nu este asa de extra rar in UNC, doar ca acum sunt alte timpuri.
Piese frumoase in colectii sunt, dar trebuie asteptat pana ies.
Moneda de 5 lei arg., Carol I, este cea mai problematica in UNC sau poate un MS 63, mai putin 1901 si 1906.
De leul 1876 in UNC ce sa mai zic.
Nu mai am sperante ca-l voi vedea in necirculat !
hadrian_imperator

eu le-am vazut pe TOATE neciruclate perfect, inclusiv 76 si 1901, dar cine se atinge de ele. Si chiar daca as avea de unde sa dau mii de euro pe ele piese necirculate de 5 lei considera ca pasiunea oricat ar fi ea de mare nu merita atatea sacrificii financiare daca esti milionar si invarti banii cu lopata. Numai astfel de oameni (cu filrm etc.) nu se uita la bani. Eu ma uit.... si inca cum!
Cunosc insa valoarea si cum nu ma astept la pomeni prefer sa ma opresc la un grad anume pe care mi-l pot permite. De aceea am zis ca la 5 lei nu imi permit mai mult de aUNC, iar 5 lei 1885 poate chiar numai XF. VF si XF am deja.
1 leu 1870 a dat un prieten neamt pe ebay cu 1300 euro. Mult. De aceea ma opresc si acolo pe la un frumos aUNC maxim.
Am fost la München de mai multe ori si in ultimii doi ani bate vantul. Mi-am luat insa pungi de monede otomane si cateva chiar medieval romanesti, in special Mircea cel Batran cu cateva Mihail printre ele. Bulgarii, deh!
50 bani 1900 si 1 leu 1914 Hamburg se gasesc pe toate drumurile si sunt primele mele monede UNC din colectie. Asa am prins gustul.

cele bune! :D
Scrie răspuns