Oferta moneda straina 1844

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
alialexia
nou in forum
nou in forum

Oferta moneda straina 1844

Mesaj de alialexia »

Salve all! Detin o moneda probabil ag, pe avers sub cap este litera A iar in jurul capului scrie FERD.I.D.G.AVSTR (aici este o gaura dar am impresie ca trebuia .IMP deoarece se intelege MP.) deci FERD.I.D.G.AVSTR.IMP.HVNG.BOH.R.H.N.V. Pe revers este iarasi acel vultur cu 2 capete dar de aceasta data scrie sub el 20. Pe aceasta parte a monedei scrie GAL.LOD.ILL.A.A.1844. (aici este acea gaura dar pare a fi RE) deci scrie GAL.LOD.ILL.A.A.1844. REX.LOMB.ET.VEN.DALM.Pe margine are zimti. Rugamintea mea este sa ma ajutati sa aflu din ce tara este, in ce monetarie a fost batuta si cam care este valoarea ei in aceasta stare desi nu cred ca valoreaza mai nimic. Multumesc mult.
roantichitati

Re: Oferta moneda straina 1844

Mesaj de roantichitati »

alialexia scrie:Salve all! Detin o moneda probabil ag, pe avers sub cap este litera A iar in jurul capului scrie FERD.I.D.G.AVSTR (aici este o gaura dar am impresie ca trebuia .IMP deoarece se intelege MP.) deci FERD.I.D.G.AVSTR.IMP.HVNG.BOH.R.H.N.V. Pe revers este iarasi acel vultur cu 2 capete dar de aceasta data scrie sub el 20. Pe aceasta parte a monedei scrie GAL.LOD.ILL.A.A.1844. (aici este acea gaura dar pare a fi RE) deci scrie GAL.LOD.ILL.A.A.1844. REX.LOMB.ET.VEN.DALM.Pe margine are zimti. Rugamintea mea este sa ma ajutati sa aflu din ce tara este, in ce monetarie a fost batuta si cam care este valoarea ei in aceasta stare desi nu cred ca valoreaza mai nimic. Multumesc mult.
Este vorba cred despre 20 kreuzer 1844 .
Mai jos un link cu o piesa similara pe ebay :
http://cgi.ebay.com/1844-A-Austria-20-K ... 3f034b6611
alialexia
nou in forum
nou in forum

Re: Oferta moneda straina 1844

Mesaj de alialexia »

roantichitati scrie:
alialexia scrie:Salve all! Detin o moneda probabil ag, pe avers sub cap este litera A iar in jurul capului scrie FERD.I.D.G.AVSTR (aici este o gaura dar am impresie ca trebuia .IMP deoarece se intelege MP.) deci FERD.I.D.G.AVSTR.IMP.HVNG.BOH.R.H.N.V. Pe revers este iarasi acel vultur cu 2 capete dar de aceasta data scrie sub el 20. Pe aceasta parte a monedei scrie GAL.LOD.ILL.A.A.1844. (aici este acea gaura dar pare a fi RE) deci scrie GAL.LOD.ILL.A.A.1844. REX.LOMB.ET.VEN.DALM.Pe margine are zimti. Rugamintea mea este sa ma ajutati sa aflu din ce tara este, in ce monetarie a fost batuta si cam care este valoarea ei in aceasta stare desi nu cred ca valoreaza mai nimic. Multumesc mult.
Este vorba cred despre 20 kreuzer 1844 .
Mai jos un link cu o piesa similara pe ebay :
http://cgi.ebay.com/1844-A-Austria-20-K ... 3f034b6611
Ai idee cat ar costa o astfel de moneda la noi, daca s-ar cauta?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca e gaurita, atunci nu prea mai are valoare, decat ca argint. Acestea sunt monede destul de comune si in stare buna.
Scrie răspuns