Cred ca ar fi necesare cateva detalii de baza in legatura cu acest obiect. Ma refer aici la dimensiuni macar. Bijuteria care se afla in cutie este o brosa ? Daca este ea o brosa, este inclusa in pret? Ce legatura are aceasta cutie/bijuterie cu Carol II ?Intreb deoarece pe capac apare cifrul regelui.
Nu sunt interesat de achizitie. Vreau doar sa stiu mai multe , deoarece ma intriga aparitia cifrului regal pe o cutie de bijuterii.. Poate ca mine mai sunt si altii.
Daca cineva m-ar putea lamuri, i-as fi recunoscator !
Interesant obiect. ce este totusi inauntru, o brosa ?
Din jurnalul lui Carol al II-lea, am vazut ca avea obiceiul sa ofere, cu anumite ocazii, mici obiecte care purtau cifrul sau regal (asta, chiar si in exil, dupa 1940 - avea probabil un stoc din acestea, cu scop de protocol). Si anume: cate o cutie cu butoni de manseta, sau o bricheta, ori altceva de acest gen. Evident, pe cutii se gasea cifrul sau regal. Probabil asa ceva este si in fotografie, insa nu imi dau seama ce anume contine - mai multi butoni ? Poate un ac de cravata cu pietre ? Necesara este cunoasterea dimensiunilor acestei cutii.
PS. Inclin sa cred ca este vorba despre o cutie de mici dimensiuni iar inauntru se gaseste un ac de cravata.
Vranceanu scrie:Interesant obiect. ce este totusi inauntru, o brosa ?
Din jurnalul lui Carol al II-lea, am vazut ca avea obiceiul sa ofere, cu anumite ocazii, mici obiecte care purtau cifrul sau regal (asta, chiar si in exil, dupa 1940 - avea probabil un stoc din acestea, cu scop de protocol). Si anume: cate o cutie cu butoni de manseta, sau o bricheta, ori altceva de acest gen. Evident, pe cutii se gasea cifrul sau regal. Probabil asa ceva este si in fotografie, insa nu imi dau seama ce anume contine - mai multi butoni ? Poate un ac de cravata cu pietre ? Necesara este cunoasterea dimensiunilor acestei cutii.
PS. Inclin sa cred ca este vorba despre o cutie de mici dimensiuni iar inauntru se gaseste un ac de cravata.
E si pe brosa semnul regal?Oricum aveti un coleg care a facut o oferta generoasa
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Kastor scrie:Pe mine nu ma intriga nimic!Ofer dublu din pretul cerut fara brosa si de 10 ori pretul cu brosa.
In mod normal daca a facut anuntul asta si e serios trebuia sa se finalizat pana acum,se pare ca nu.Pe mine ma interesa si brosa si cutia.
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Ricky-bm scrie:Nu ati vandut inca acea cutie? un coleg de forum, din cate am citit mai sus, v-a oferit dublu...
M-am hotarat sa vand si cutia si brosa --> brosa nu este din aur, argint sau platina, nu are insemnul regal pe ea, acul este rupt si nu-l am.
Astept oferte pe pm
Ricky-bm scrie:Nu ati vandut inca acea cutie? un coleg de forum, din cate am citit mai sus, v-a oferit dublu...
M-am hotarat sa vand si cutia si brosa --> brosa nu este din aur, argint sau platina, nu are insemnul regal pe ea, acul este rupt si nu-l am.
Astept oferte pe pm Multumesc
Buna seara!
Se poate o poza si cu brosa ....si ´dimensiunile ei ?
Astept oferte pe pm Multumesc
Buna seara!
Se poate o poza si cu brosa ....si ´dimensiunile ei ?
are aproximativ 5 cm (nu sunt acasa sa o masor) momentan am doar aceasta poza.