vand moneda 5 LEI carol 1 1881

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

radu_28

Mesaj de radu_28 »

Oare de ce uitam de unde am plecat cand ajungem la un anumit nivel?
Oare cati dintre utilizatorii acestui forum nu si-au inceput colectiile sau acumularile, cum le-ar numi alti colegi, cu “gunoaie numismatice”?
Oare cati dintre colegi nu si-ar dori in colectiile lor piese pe care altii le considera “piese uzate” sau “gunoie numismatice”?
N-as vrea sa starnesc sau sa intretin o polemica legat de "cine e mai numismat" sau legat de “meseria de numismat” asa cum atat de bine s-a exprimat un coleg intr-un post anterior.
Sa nu uitam totusi ca numismatica, pe langa o stiinta auxiliara a istoriei este si un hobby, accesibil tuturor si fiecare isi organizeaza acumularea-colectia dupa bunul plac dar in acelasi timp in stranasa legatura cu alti factori.
Poate nu toti colectionarii isi permit doar piese rare sau aflate in stari exceptionale.
Oare acest lucru ii face "mai putin numismati" sau acumulatori de gunoaie?.
Probabil ca da in acceptiunea unora.
Imi cer scuze daca am deviat de la subiectul colegului drthrax2012.

Natale hilare et Annum Nuovo!
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
drthrax2012
**
**

Mesaj de drthrax2012 »

atunci se poate inchide decat so dau pe 50 lei mai bine no mai dau... ms oricum...
Paul93

Mesaj de Paul93 »

50 lei e numai argintul din ea...
Don't fall in love with anything, 'cause there's always something better out there.
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
drthrax2012
**
**

Mesaj de drthrax2012 »

nu are rost so dau la banii mai bine o tin.. daca se ofera cineva sa dea mai mult pe ea poate o dau dar asa nu o dau..
Mike

Mesaj de Mike »

Deci o dati sau nu o dati? :))

Va ofer eu 65 de lei.
drthrax2012
**
**

Mesaj de drthrax2012 »

nu ms.. mia zis cineva ca pot sa iau si 35 Euro pe ea.. 65 RON e prea putin...
Cristian Ciuplea

5 lei

Mesaj de Cristian Ciuplea »

vand moneda 5 LEI carol 1 1881 arata bine estetic e cea facuta de kullrich cu spicu...

pret 250RON

...........................................................................................................

Numai descrierea " piesei ", pe care se cer aproape 60 EUR este o poezie.

Acest rest de moneda ( tocita, frecata ) nu mai arata bine estetic, asa cum este ea prezentata.
Si daca " colectionarul " impacientat nu a realizat asta, sorry !
Daca acel rest de LEI, care este putin mai inalt decat campul monedei
este deja comentat ca un VF, atunci bravo.

Din toti acesti colectionari, a oferit cineva ofertantului suma de 250 RON, daca moneda merita ?
Curiosity Killed The Cat !
vasil

Mesaj de vasil »

Fiti ingaduitor domnule Ciuplea.
Acesta nu este un forum de colectionari de top ci mai degraba de hobbisti in numismatica. Cultura numismatica este abia la inceput pe aceste meleaguri. Caracterizarea pieselor este inca subiectiva. Preturile nu au nici o legatura cu realitatea.
Dar este o rubrica de vanzari si comentariile noastre sunt off topic. Sa lasam omul sa isi vanda piesa daca i-o cumpara cineva.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

vasil scrie:Fiti ingaduitor domnule Ciuplea.
Acesta nu este un forum de colectionari de top ci mai degraba de hobbisti in numismatica. Cultura numismatica este abia la inceput pe aceste meleaguri. Caracterizarea pieselor este inca subiectiva. Preturile nu au nici o legatura cu realitatea.
Dar este o rubrica de vanzari si comentariile noastre sunt off topic. Sa lasam omul sa isi vanda piesa daca i-o cumpara cineva.

Ce intelegeti dv prin acesti "colectionari de top" sunt cumva aceeiasi "colectionari adevarati" din descrierile de pe Okazii?
Sau alta intrebare....ce trebuie sa fac ca sa fiu in ochii dv un "colectionar de top" ??? Sa am jde milioane si sa cumpar piese scumpe cu tona?
Nu inteleg de ce vorbiti in numele unei intregi comunitati ....
Nu mai am cuvinte!

:xmas:
vasil

Mesaj de vasil »

Tripleseven, ce am afirmat este o parere personala, nu vorbesc in numele comunitatii. Nu am facut nici un fel de aluzii, nu va judec absolut deloc, nu stabilesc o scara de valori arbitrara. Va consider un coleg colectionar. Eu nu apartin categoriei de top, majoritatea pieselor din colectia mea sunt F/VF cumparate la preturi cat se poate de obisnuite. Colectionez din placere si nu competitionez cu nimeni. Daca v-am suparat cu ceva, va rog sa ma scuzati.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Domnilor colectionari de top, adevarati si rasati,

Nu considerati ca era mai intelept sa atrageti atentia intr-un mod civilizat vanzatorului (un “nevinovat” de altfel) ca inceraca sa vanda o moneda aflata intr-o stare F la un pret supraevaluat?
Probabil a fost mult mai simplu sa catalogati moneda drept un gunoi numismatic lasand in urma pe langa superioritatea caracteristica unui colectionar rasat si o usoara dara de aroganta.
Intradevar moneda reprezinta un gunoi pentru colectionarii adevarati, de top dar pentru cei mai multi dintre utilizatori forumului, PROBABIL este o moneda cu care si-au inceput colectiile sau acumularile(in optinia colectionarilor de top) astfel de piese regasindu-se si acum in colectiile/acumularile lor.
Toate observatiile mele de “colectionar” impacientat nu sunt lipsite de temei atata timp cat privim numismatica ca pe un hobby. Daca privim numismatica din alta perspectiva, perspectiva business-ului, in aceasta situatie datele problemei se schimba in mod radical si avem de-a face cu dealeri de top, dealeri adevarati…etc.
Cultura numismatica stimabili colectionari/dealeri de top nu cuprinde doar caracterizarea corecta a pieselor! Si chiar daca in opinia unora este la inceput pe aceste meleaguri, cei pasionati("hobistii") ar trebui in primul rand ajutati si indrumati si nu ma refer aici strict la colegul care incerca sa-si vanda moneda! Sunt si alti participanti pasivi la discutie care se pot simti jigniti intr-un fel sau altul de anumite aspecte ale discutiilor. Poate ar trebui sa privim si altfel o moneda, dincolo de detalii legate de stare si pret.
Poate ar fi de bun augur un spatiu/sectiune pe acest forum, destinata exclusiv colectionarilor rasati, adevarati, iar eu, "colectionarul" ignorant si impacientat participand indirect la discutii lor as avea numai de invatat.
Imi cer scuze ca am fost nevoit sa exprim aceste ganduri in ajun de Craciun cand preocuparile ar trebui sa fie cu totul altele.
Imi cer scuze daca prin interventia mea, considerata de unii deplasata si off topic am lezat in vreun fel pe cineva...nu acesta a fost scopul! O sa incerc ca pe vitor sa particip doar la discutii exclusiv legate de numismatica antica.
Clementa domnilor colectionari rasati, clementa!
Ultima oară modificat 24 Dec 2011, 20:44 de către radu_28, modificat 1 dată în total.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Si daca toata povestea asta se petrecea nu cu foarte mult timp in urma, iar discutiile aveau drept autori alti membri ai forumului, se lasa cu suspendari de conturi, exilari, retrageri din proprie initiativa si cate si mai cate. Acum nu se mai gaseste nimeni care sa modereze niste postari cu mult departe de subiectul topicului?
Încuiat