Sigiliu unicat

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Timis

Mesaj de Timis »

capa scrie:
marcus aurelius scrie:Este un sigiliu de la expozitia agricola din Bistrita, probabil de la 1878. Se poate citi Landwirthschaftliche und Gewerbliche Austellung im Bistritz.
S-a mai discutat despre aceasta piesa aici:

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 5460#65460
Aceasta piesa NU este sigiliu.
Dupa ce am vazut descrierea din linkul afisat ,pot sa va spun ca este o matrita ce se fixa pe un dispozitiv de imprimare manuala tip presa.
Matritele folosite pe aceste dispozitive erau captusite /placate cu plumb pentru fixare /centrare .Cele 4 suruburi de fixare aveau rol si de reglare a planietatii matritei,in asa fel incat imprimarea sa fie facuta in mod uniform.
Tipul respectiv de presa s-a folosit in special in zonele de vama ale imperiului austo-ungar.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Mutrescu scrie:Marcus Aurelius te rog sa pastram o legatura buna [ respectoasa ] nu sa facem pe desteptii , daca nu te intereseaza sigilul de ce ai intrat ? si in primul rand nu stiu cine ar avea nevoaie de o buna crestere . Multumesc ! Si sa ajungem la subiectul postului dimensiunile sunt : Latime 4 cm , Lungmine 2,5 cm !
Auzi Mutrescule, asta e un FORUM, nu e site-ul tau personal, asa ca nu am nevoie de aprobarea ta sa fac o identificare. Ce, te deranjeaza ca ti-am spus ce ai acolo? Fii linistit, pe viitor nu o voi mai face, dar nu-mi tine mie prelegeri de buna purtare, invata sa scrii si sa vorbesti romaneste prima data.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
simaky

Mesaj de simaky »

Mutrescu scrie:nu inteleg ce vret sa spuneni prin reclama mascata ce ati aratat dumneavoastra ca sar compara cu ce am e o diferenta cum ar fi dintro moneda si o bagnota ca sa intelegeti si nu mias permite sa fac reclame mascata pareri ne fondate sa le tineti pentru dumneavoastra
era o reprica adresata domnului Marcus Aurelius ! ... dumnealui a inteles aluzia !

apropo de piesa dumneavoastra cred ca e o piesa utilizata pentru gravura !
Mutrescu

Mesaj de Mutrescu »

daca e interesat careva la schimb cu monede de argint
colector

Mesaj de colector »

marcus aurelius scrie:Domnul Mutrescu e roman, doar ca e agramat. Pai stimabile, eu iti explic ce e si matale ma ataci? Cum adica nu exista comparatie? Inseamna ca ai nevoie si de ochelari, nu numai de DEX si un curs de buna crestere.

ce frumoasa intorsatura de ..situatie !!! si ce frumoasa e viata , inca odata se confirma "sloganul" : facerea de bine...se plateste rau =))

ps: cine nu invata din greseli , este osandit sa le repete ! :))))
imi cer scuze dk am depasit masura si am fo' prea ironic domnule Marcus , situatia asta e "funny" rau :)
Încuiat