Medalia Serviciu credincios cu spade

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Asa ar trebui sa arate o medalie sau o moneda lovita de glont.

Sa tragi cu pistolul de la 1 metru intr-o bucatca de tabla si doar sa o zgarie e aberant. Si sa nu spuneti ca securistu' a tras de la vreo 50 de metri cu 3 ricoseuri de n-a mai avut glontul putere sa treaca prin 2 mm de tabla....
Fişiere ataşate
!!!!!!!!!!!!!!!30calcoin.jpg
!!!!!!!!!!!!!!!30calcoin.jpg (29.62 KiB) Vizualizat de 4900 ori
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

ricoşeu sau nu, glonţ defect (asta e o glumă, nu?) sau nu, calibru mic sau mare, glonţ din plumb, oţel sau cămăşuit, este exclus ca această amprentă să fi fost lăsată de un glonţ.

domnule Vranceanu.

nu e nevoie să ne credeţi. dacă vreţi să luaţi în considerare argumentele noastre, e bine, dacă nu iar e bine. nu noi vom fi cei care ne vom face de râs atunci când vom prezenta povestea în cauză cuiva care are cât de cât habar de arme.

însă probabil că veţi găsi pe cineva care să înghită "gogoaşa".

în ceea ce priveşte acuzaţia de minciună, singurul care a făcut o asemenea afirmaţie sunteţi dumneavoastră.

boonicootza, se poate să tragi cu pistolul de la 1 m într-o tablă şi să nu o găureşti. unele cartuşe au glonţ din plumb necămăşuit, bont; altele au glonţ cămăşuit (oţel, tombac, bimetal) cu miez de plumb sau oţel.
Ultima oară modificat 19 Mai 2011, 00:46 de către paul_aramis, modificat de 2 ori în total.
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

1. Poate imi spuneti si mie cum ar fi trebuit sa treaca glontul prin medalie daca in spatele ei era altceva, daca era asezata pe ciment, pe piatra, pe un opbiect de metal ?
De altfel, ganditi-va logic, ca sa o strapunga ar fi trebuit ca medalia sa fie eventual suspendata undeva, nu ? Sau cum ar fi stat in picioare ? Nu era mai logic sa fie pusa culcata ?
2. Cine a spus ca a tras de la 1 metru ?
3. Cine poate afirma cu certitudine ca glontul a lovit diret medalia ? daca erau doua medalii suprapuse, si nu cea prezentata a fost prima lopvita, ci ea a fost lovita doar indirect ? Povestea pe care am aflat-o spune ca securistul a tras in decoratie, dar nu cred ca mai poate sti cineva cu certitudine daca nu a luat doua sau mai multe decoratii si le-a aruncat pe jos, sau le-a pus undeva, dupa care a tras ?
In fine, sunt doar ipoteze, nu vreau sa intru intr-o polemica, sa creada fiecare ce doreste. :)
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Pentru edificare: http://www.youtube.com/watch?v=QfDoQwIAaXg

Sa intelegeti ce inseamna impactul unui glont. Nu conteaza daca e beton sau aer in spate.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Depinde de glont, calibru si unghi...se vede asta si in film...si conteaza mult daca e beton sau metal in spate...mai ales la pistol !
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Domnule 777 initial am crezut ca ati avut o ironie atat de fina incat ea nu a fost perceputa de unii dintre noi. Insa m-am inselat. Ajungem sa facem teoria tragerii (unghiuri, materiale, directii).
Discutam, in acest caz de o situatie reala. Si o sa va intreb direct, cum se face in justitia americana: credeti, dincolo de orice banuiala, ca urma de pe acesta decoratie provine de la impactul cu un glont? Va stiu un om rational si astept cu interes raspunsul dv.
Daca cineva emite primul un enunt, inseamna ca are automat dreptate?
E o intrebare retorica, nu astept raspuns. :!:
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Ultimul comentariu nu se referea la medalie ci la efectele demonstrate in film...
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

tripleseven scrie:Depinde de glont, calibru si unghi...se vede asta si in film...si conteaza mult daca e beton sau metal in spate...mai ales la pistol !
M-am exprimat gresit, nu conteaza daca e aer sau beton in cazul medaliei noastre, e prea subtire ca sa reziste la orice fel de glont tras de aproape, cum se presupune ca a tras securistul.
Mutrescu

Mesaj de Mutrescu »

nas vrea sa sa ma laud am executat mi de tragerisi am cat de cat habar nas vrea sa fac teorie dar dau dreptate nu poate fi poveste depinde de la ce distanta a primit inpactu depinde de materialu glontului care sunt de mai multe tipuri virf otel sau alama etc dupa cum se vede pe reverso medalei suta la suta parereamea e lovitura de glont numai bine
Scrie răspuns