Colectie MARE timbre

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Radu Tudorache
nou in forum
nou in forum

Colectie MARE timbre

Mesaj de Radu Tudorache »

Salutare,

De curand am intrat in posesia unei colectii mari de timbre - estimativ 15.000 bucati.
Cum nu sunt colectionar de timbre (pasionat de numismatica), doresc sa le vand.
Timbrele sunt foarte variate ca si tari si tematici.
Starea este foarte buna, o mare parte fiind in clasoare (17 clasoare), restul in plicuri.
Poze aici:
https://www.dropbox.com/sh/b3jcjjsiv5yh ... Qw0ja?dl=0

Sunt mult prea multe ca sa pot sa le vand la bucata, asa ca sunt dispus sa le dau pe toate bulk.

Multumesc
Radu
danutz

Re: Colectie MARE timbre

Mesaj de danutz »

buna seara regula spune ca trebuie mentionat un pret
Radu Tudorache
nou in forum
nou in forum

danutz scrie:buna seara regula spune ca trebuie mentionat un pret
Buna ziua,

Stiu regula insa din pacate, asa cum am mentionat, nu ma pricep la timbre deci o evaluare din partea mea cel mai probabil ar fi incorecta.

Ca si pura estimare, din ce m-am documentat, daca nici unul dintre timbre nu ar fi mai rar (adica toate absolut comune), pretul este de cca 0.2RON/buc daca le dau la bulk (desi sunt foarte multe colectii intregi care am vazut pe site-uri de profil ca se vand mai scump) deci estimativ 3000 RON/toata colectia de 15.000 unitati din care un colectionar/revanzator daca le-ar grupa si vinde pe colectii ar obtine intre 6000 si 8000 RON insa necesita munca pentru a fi grupate si timp pentru a fi comercializate.

Multumesc.
Radu
Mihai

Mesaj de Mihai »

Cred ca va faceti iluzii. Timbrele in cauza fac 10-20 bani la bucata - si asa cu mare greutate sa se vanda macar jumatate din ele. Nimeni (care adoreste sa investesca) nu baga 1500 de lei in niste absolut banale si care s-ar vinde poate... niciodata.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Radu Tudorache scrie: un colectionar/revanzator daca le-ar grupa si vinde pe colectii ar obtine intre 6000 si 8000 RON
Asta o poate face eventual un magician, un comerciant in niciun caz.

Ce puteti spera pentru intregul lot ar fi cateva sute de lei, daca gasiti pe cineva interesat. Am aruncat doar o privire sumara pe poze, nu stiu ce mai contine lotul dar daca sunt doar materiale similare atunci DACA va ofera cineva undeva spre 500RON pentru tot, i le puteti da linistit.
Mihai scrie:Nimeni (care adoreste sa investesca) nu baga 1500 de lei in niste absolut banale si care s-ar vinde poate... niciodata.
Corect. Comerciantii cumpara astfel de loturi (pentru ca e un lot, nu cred ca se poate numi colectie) doar la sume simbolice pentru ca nu sunt o investitie buna.
Radu Tudorache
nou in forum
nou in forum

Multumesc pentru raspunsuri. Voi ati insistat sa va dau un pret (desi am zis ca nu ma pricep), eu v-am dat.
Nu zic ca nu aveti dreptate (nu cunosc domeniul deci nu am argumente sa contrazic) insa ma distreaza major cum cei care cunosc cat de cat un domeniu se exprima cu o mare aroganta de parca ar fi titani in viata (valabil pentru colectionarii de orice fel. Umilinta e o virtute pe care noi romanii nu prea o intelegem..:)

Anyway, in unul dintre clasoare se afla timbre internationale mai vechi (1890 - 1930) care dupa o scurta analiza pe ebay si aproximand ca ale mele ar valora doar 50% din media celor de pe ebay, am strans vreo 300EURO si asta doar din vreo 5 pagini de clasor.
Oricum, multumesc pentru informatii, prefer sa le pastrez. Cine stie ce pusti va aprecia la un moment dat sa-si inceapa activitatea de colectionar cu acestea..

O seara linistita.
danutz

Mesaj de danutz »

scuzati interventia si sper sa nu va supere de obicei prefer sa stau in banca mea ,ca membru filatelist cu aproape 20 de ani vechime in domeniu pot sa va asigur ca nu aveti nimic de valoare in acea minicolectie ,ceea ce detineti eu personal le denumesc timbre pentru copii/incepatori .Dumneavoastra ati spus ca ati gasit o parte din ele pe ebay la 600 euro ,intrebarile mele sunt
1 preturile erau pentru uzate sau neuzate?
2 aveau oferte sau doar se cereau acele preturi?
daca sunteti din Bucuresti mergeti duminica dimineata la clubul filatelic zona perla ,stefan cel mare colt cu dorobanti si veti observa cu ochii dumneavoastra cu cat se vand cu adevarat timbrele ,din ce aveti dumneavoastra sunt multe se dau la 3 bani bucata si foarte multe nici macar cu acesti bani
nu comentezi cat cereti nu este treaba mea nu doresc sa va influentez fiecare cere cat doreste pe marfa lui
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Radu Tudorache scrie:Multumesc pentru raspunsuri. Voi ati insistat sa va dau un pret (desi am zis ca nu ma pricep), eu v-am dat.
Nu zic ca nu aveti dreptate (nu cunosc domeniul deci nu am argumente sa contrazic) insa ma distreaza major cum cei care cunosc cat de cat un domeniu se exprima cu o mare aroganta de parca ar fi titani in viata (valabil pentru colectionarii de orice fel. Umilinta e o virtute pe care noi romanii nu prea o intelegem..:)
Aratati-mi va rog cine si unde s-a exprimat cu aroganta. Chiar insist.
Scrie răspuns