Vine cineva la Numismata Munchen - 6-7 martie 2010 ?
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
Vine cineva la Numismata Munchen - 6-7 martie 2010 ?
Numismata Munchen este primul din cele 4 targuri Numismata de anul acesta si s-ar zice ca este si cel mai mare dintre ele.
Eu mi-am cumparat deja biletul de avion si voi merge sigur; costurile totale pentru cei ce pleaca din Bucuresti pentru rezervari la avion facute acum sunt 117 euro de persoana, incluzand transportul aerian cu toate taxele, transportul local acolo si intrarea la targ o zi. Pe masura ce se va apropia data plecarii costul biletului de avion va creste.
Daca e cineva din zona Munteniei interesat sa mai vina scrieti-mi un Mesaj Privat si poate mergem impreuna.
Detalii mai pe larg despre organizarea transportului si targ la:
http://monede.stfp.net/Articole/voi-mer ... -2010.html
Eu mi-am cumparat deja biletul de avion si voi merge sigur; costurile totale pentru cei ce pleaca din Bucuresti pentru rezervari la avion facute acum sunt 117 euro de persoana, incluzand transportul aerian cu toate taxele, transportul local acolo si intrarea la targ o zi. Pe masura ce se va apropia data plecarii costul biletului de avion va creste.
Daca e cineva din zona Munteniei interesat sa mai vina scrieti-mi un Mesaj Privat si poate mergem impreuna.
Detalii mai pe larg despre organizarea transportului si targ la:
http://monede.stfp.net/Articole/voi-mer ... -2010.html
Au trecut patru saptamani de cand am scris mesajul de mai sus pe 2 ianuarie; intre timp am mai urmarit site-ul Lufthansa si tariful de 100 de euro mentionat acolo si in articolul de pe site-ul meu cu articole a fost oferit pana pe 19 ianuarie, dupa 19 ianuarie nemaifiind disponibil pentru plecari vineri, 5 martie sau sambata, 6 marite.
Astazi m-am uitat din nou in site-ul Lufthansa si vad ca e din nou oferit in varianta initiala, adica orice combinatie de zile in jurul lui 5-8 martie excluzand dusul si intorsul in aceeasi zi. Nu mai vine nimeni? Nu e vorba de a merge impreuna la targ (fiecare e pe contul lui acolo) ci de a zbura impreuna sambata dimineata de la Bucuresti - zborul LH fiind foarte bine pus ca orar - si/sau de a sta la un pahar de vorba sambata seara, dupa targ.
Probabil ca tariful de 100 de euro nu va rezista mai mult de doua saptamani, oricum pana la targ mai sunt doar 5 saptamani.
Astazi m-am uitat din nou in site-ul Lufthansa si vad ca e din nou oferit in varianta initiala, adica orice combinatie de zile in jurul lui 5-8 martie excluzand dusul si intorsul in aceeasi zi. Nu mai vine nimeni? Nu e vorba de a merge impreuna la targ (fiecare e pe contul lui acolo) ci de a zbura impreuna sambata dimineata de la Bucuresti - zborul LH fiind foarte bine pus ca orar - si/sau de a sta la un pahar de vorba sambata seara, dupa targ.
Probabil ca tariful de 100 de euro nu va rezista mai mult de doua saptamani, oricum pana la targ mai sunt doar 5 saptamani.
- Fişiere ataşate
-
- 2.jpg (87.19 KiB) Vizualizat de 10316 ori
-
Cristian Ciuplea

Am vazut Numismata München acum vreo 5-6 ani, sa nu mor prost.
Am venit acasa fara un leu 1914 in UNC cinstit.
Nici n-am vazut macar calitate deosebita , egal cit s-ar fi cerut pe ea.
Cine cauta VF, poate ca gaseste mai multe monede, dar nu stiu cit se merita tot balamucul.
Urez succes celor care vor merge si care n-au renuntat la sperante.
Un zbor placut !
Cine cauta VF, poate ca gaseste mai multe monede, dar nu stiu cit se merita tot balamucul.
Un zbor placut !
Banuiesc ca Dv va lipseste spiritul de vinator? Vizitarea unui tirg este o sursa de adrenalina. Cui nu-i place sa "scobeasca" prin clasoare, cutii, mormane de monede? Mai ales la un tirg mare, mare!Cristian Ciuplea scrie:Am vazut Numismata München acum vreo 5-6 ani, sa nu mor prost.
Un zbor placut !
Pe linga oportunitatea de a cumpara monede - ma rog, nu garanteaza nimeni niciodata ca veti gasi exact ceea ce cautati - mai exista si ocazia de a admira (si chiar dea tine in mina) monede care altfel poate doar in poze se pot vedea.
Parerea mea? Merita toti banii! Cu sau fara achizitii importante.
@stfp: ajungeti in timp util la tirg cu avionul.
Tirgul se deschide la 9:30 iar la aeroport S8 vine o data la 20 minute daca tin bine minte. Apoi urmeaza o calatorie de cca 45 minute pina la Marienplatz (la intoarcere trebuie neaparat sa iesiti din subsol sa vedeti Primaria!) unde urcati in metroul U6 care vine tot cam la 20 min (atentie in ce directie il luati: Richtung Garching sau Arena) si mai aveti cam 20-25 minute pina la Kieferngarten. De acolo faceti la stinga cum iesiti din statie si in 3 minute sinteti la M.O.C. Deci mai bine de o ora de la aterizare si pina la MOC. Sa intrebati daca cu biletul de avion aveti voie sa circulati cu S-Bahn-ul. Acum citiva ani se putea merge pina in centru. Adica exact pina unde trebuie sa schimbati.
Tare as merge si eu, dar o sa fiu in alta parte. Anul asta poate doar la Numismata Berlin ajung
@stfp
Ne puteti impartasi niste impresii de la targ, achizitii, preturi, poze, etc. ?
Ma gandeam chiar ce bine ar fi ca acei colegi care au privilegiul de a vizita un astfel de targ sa faca cate o micro cronica, bineinteles in limita timpului disponibil.
Cred ca ar primi recunostinta celorlalti membrii.
Ne puteti impartasi niste impresii de la targ, achizitii, preturi, poze, etc. ?
Ma gandeam chiar ce bine ar fi ca acei colegi care au privilegiul de a vizita un astfel de targ sa faca cate o micro cronica, bineinteles in limita timpului disponibil.
Cred ca ar primi recunostinta celorlalti membrii.
-
rocolectionar

Aveti dreptate, este o idee buna sa ne prezentam impresiile despre targuri asa ca dupa ce o sa ma intorc voi povesti impresiile despre targ precum si ce-am gasit pe acolo. Deocamdata am facut acelasi lucru pentru targul de la Verona din decembrie 2009 (link-ul este in mesajul de la acel subiect).
Revenind la Munchen care va fi intr-adevar peste 3.5 saptamani, acum mai sunt 8 locuri la tariful de 100 euro dus-intors, in continuare va invit daca va tenteaza sa mergem impreuna sambata; detaliile in primul mesaj din acest topic.
Revenind la Munchen care va fi intr-adevar peste 3.5 saptamani, acum mai sunt 8 locuri la tariful de 100 euro dus-intors, in continuare va invit daca va tenteaza sa mergem impreuna sambata; detaliile in primul mesaj din acest topic.
- Fişiere ataşate
-
- 1.jpg (90.75 KiB) Vizualizat de 10011 ori
Dupa cum am promis cu o luna in urma in mesajul de mai sus iata si impresiile mele de la targul ce s-a desfasurat cu 5 zile in urma:
http://monede.stfp.net/Articole/impresi ... -2010.html
Printre expozanti se afla si un domn din Oradea, dl. Constantin Zgardan, in caz ca este membru al forumului poate ne prezinta si impresiile domniei sale din postura de vanzator. La fel sunt binevenite si impresii din partea altor membri ai forumului care au fost la targ.
http://monede.stfp.net/Articole/impresi ... -2010.html
Printre expozanti se afla si un domn din Oradea, dl. Constantin Zgardan, in caz ca este membru al forumului poate ne prezinta si impresiile domniei sale din postura de vanzator. La fel sunt binevenite si impresii din partea altor membri ai forumului care au fost la targ.
parerea mea
Am fost si eu la Numismata Munchen , in premiera. Nu pot fi decat subiectiv in sectorul de impresii, deoarece am vazut doar numismatica antica, fiind inclinat spre acest domeniu. Pentru restul nu am prea avut ochi. Cazuri concrete: cel mai ieftin denar din dinastia Antoninilor : 30 euro. Media la denari republicani : 100-150 euro, la imperiali era pe la 50-100 euro. La republicanele rare, ex. Brutus& Ahala 500 Euro, Caesar 700 Euro, Vercingetorix 1500 Euro, asii de bronz janiformi de la 150 euro in sus. Am vazut si sesterti rari: Caligula (OBCS), Tiberius Claudius Nero, Agrippina Maior , Nero , preturi in medie de 2000-6000 euro, stari foarte frumoase. La Rauch erau vreo 6 tetradrahme Transylvanien tip Kinlosen (parerea mea Aninoasa Dobresti) la 120 euro/buc. Erau cam prea frumoase si asemanatoare. A mai vazut un Varteju, fals de-asta comun la 120 Euro, doar in vreo 3 locuri am gasit monede antice de-a valma la cutie, pe alese, la preturi intre 10-30 euro/buc. In rest toate erau categorisite, puse in clasoare, tavite, cu preturi destul de piperate. Follisii comuni erau pe la 10 euro, antoninienii din Dominat erau pe la 40-150 Euro. Cei de argint (ex. Gordina, Filip, Postumus) erau in jur de 70-150 euro. Piese ante Nero nu gaseai sub 80 Euro. Am vazut multe coloniale (gen Bilbilis- cu Seianus -150 Euro, Augustus cu verso Caius&Lucius 250 Euro, Colonia Iulia Trtaducta 150 Euro). Din nou multe tetradrahme arhaice ateniene cu AOE. Am impresia ca prea sunt identice si prea frumoase ca sa fie originale. Preturile la ele in medie 250 euro. Totusi, nu pot sa nu remarc buna organizare. Indicatoare prin oras in trafic cu Numismata , afise prin oras cu targul, plan al salii, impartire gratuita de monede din ciocolata si plase, o tombola gratuita, un fel de funny game , de invartit "roata norocului" si primeai niste monede in functie de unde se oprea, ghiseu de informatii, parcare subterana care te salva de vremea siberiana de afara. M-am intors acasa cu o romana pt colectie , mai multe cataloage cumparate, o carte despre Carnuntum , si o sacosa plina de pliante si cataloage de licitatie.