targ sutu

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

ZAR

Mesaj de ZAR »

ZAR scrie:La noi se cer preturi exagerate mai ales de cei care nu sunt colectionari, ci vanzatori de ocazie care au mostenit una sau mai multe monede din Aur (romanesti sau straine) nu sunt informati de pret catalog sau piata si oricum nu ii intereseaza.Au impresia ca moneda lor valoareaza o avere si spera sa o vanda incat sa obtina suma necesara pt. o casa, masina etc.Sa ceri 15.000 Euro pe o piesa de 100 coroane 1914 nu e doar exagerat e total aberant.
Scuze pt. off-topic si ca revin la o discutie mai veche dar vreau sa va prezint un caz tipic care corespunde descrierii mele de mai sus.
-4 ducati 1894 Austro-Ungaria si gaurita la 15.000 euro :evil: (pe okazii)
-Am impresia ca acesti oameni au o fixatie pt. aceasta suma indiferent ce piesa au, intalnesc destul de frecvent asemenea cazuri.

http://www.okazii.ro/catalog/3951716/an ... -1894.html

ON-TOPIC: azi trec pe la Sutu.
VIKO

pt ZAR

Mesaj de VIKO »

Atentia mea este indreptata ca si a dumneavoastra spre monedele de aur romanesti sau argint dar mai rare si intalnesc si eu frecvent acest gen de oferte aberante. Aproape fiecare persoana care detine asa ceva fiind in necunostinta de cauza se crede un mic Cristophor Columb. Si eu sunt frustrat pentru ca ori imi doresc acea piesa ori ma doare de soarta pe care o au majoritatea monedelor; sunt topite, zgariate, lovite... si ca sa va citez domnule ZAR : BARBARII !!! E pacat ca unele persoane vad in ele doar metalul din care sunt confectionate nu si acea mica opera de arta mult mai valoroasa de altfel. Nu vor sa inteleaga nici cand li se explica cu dovezi de pretul real insa noi colectionarii pe langa dragul de a studia numismatica si a si de a strange diverse piese pentru micile noastre comori, consider ca avem datoria sa salvam pe cat se poate aceste monede sau bancnote de care vorbim.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Faptul ca o moneda e gaurita, are toarta lipita sau e zgiriata din punctul meu de vedere nu scade cu nimic valoarea istorica. Iar cei care au facut asemenea "interventii" pe moneda la timpul respectiv nu mi se par deloc barbari. Sa nu uitam ca salba face parte din portul nostru national, ca turcoaicele purtau cu placere bratari si salbe din monede, iar pina si civilizatii nemti au la hainele traditionale nasturi facuti din monede de argint. Sa nu uitam apoi celebrele "love token" extrem de raspindite la sfirsitul secolului XIX in Anglia, Germania si SUA facute dintr-o moneda cu o fata polizata, unde se gravau initialele persoanei iubite, sau si mai ciudatele monede satirice frantuzesti unde efigia lui Napoleon III a fost "retusata" in fel si chip dupa dezastrul militar de la Sedan. Acesta nu e barbarism, ci sint dovezi de utilitate sociala. Eu sint mindru ca posed in colectie atit nasturi, monede satirice sau din salba, cit si love tokens. Daca aveti asa ceva si nu va plac eu le ofer un loc calduros in clasorul meu cu "ciudatenii"... :twisted:
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Referitor la moneda de pe okazii - pretul este imens.Nici daca era UNC nu valora 15.000 euro.Faptul ca e gaurita, valoarea ei se reduce doar la pretul metalului, nu poate fi cotata mai mult pt. ca nu este o moneda rara, am intalnit destule, inclusiv negaurite, plus ca exista si restrike la emisiunea 4 ducati dar numai cu anul 1915, deci cine o alege strict pe criteriu de grafica (ca mine) o poate lua pe cea mai ieftina a seriei, adica rebaterea.Valoarea istorica nu se pierde prin deteriorare, doar cea numismatica :!: adica ii scade cota fata de una identica dar fara gaura.Personal nu colectionez monede gaurite, cu exceptia bineinteles celor care asa sunt din proiectul original, poate doar un 20 lei 1868 as accepta si gaurita sau chiar indiferent de stare, datorita raritatii, totusi nu are o grafica deosebita (kestie de gust) iar eu apreciez in primul rand arta pe monede indiferent de metal sau ce simbolizeaza.Recunosc ca ma oftic cand gasesc o piesa care o caut si e gaurita, dar in nici un caz nu o cumpar, chiar daca este ieftina.Sunt de acord cu dl. banivechi in legatura cu monedele care au fost gaurite la vremea aceea pt. ca era o traditie salba si alte podoabe din monede gaurite.Atunci metalele pretioase erau mult mai ieftine decat azi iar de valoare numismatica nu se punea problema, fiind in circulatie.Nu sunt de acord cu cei care le-au gaurit sau topit ulterior in zilele noastre si sunt cazuri destul de multe.Daca are doar tortita lipita nu e foarte grav, un bijutier profesionist o poate indeparta fara a deteriora moneda, depinde si cum a fost lipita. :wink:
---
-Nici un anunt la Sutu.
leonard.florian

Mesaj de leonard.florian »

multumesc mult, ZAR :wink:
ZAR

Mesaj de ZAR »

leonard.florian scrie:multumesc mult, ZAR :wink:
Cu placere. :) Banuiesc ca targul se tine pe 3-4 noiembrie, in caz ca nu apar alte informatii pe forum.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Este sau nu maine targ la Sutzu?
ZAR

Mesaj de ZAR »

berserkr scrie:Este sau nu maine targ la Sutzu?
La palat nu era nimic afisat.Eu am drum si maine dimineata pe acolo dar nu mai am acces la net pana luni si deci nu am cum sa anunt pe forum. :(
Ultima oară modificat 19 Oct 2007, 16:39 de către ZAR, modificat de 3 ori în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Doi prieteni mi-au spus ca ar fi. Oricum trec si eu maine pe-acolo. Multumesc :)
ZAR

Mesaj de ZAR »

Poate aflam mai exact de pe site-ul filatelic, acolo anuntau uneori. :wink:
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Pe site-ul Federatiei Filatelice este anuntat:
http://www.federatia-filatelica.ro/pagini/activit.htm
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Pana la urma a fost targ la Sutu, eu am fost numai sambata, probabil duminica nu s-a mai tinut din cauza vremii.Am vorbit cu un vanzator care mi-a zis ca organizatorul a hotarat tarziu (joi) daca sa se tina sau nu, tot din cauza vremii.Oricum vanzatori au fost putini.Personal am luat doar un 2 lei 1941 UNC, de remarcat domnul care vindea avea 1 fisic intreg abia desfacut. :)
-Urmatorul targ e pe 3-4 noiembrie.
amonra

Mesaj de amonra »

Astazi (3 noimebrie) s-a tinut targul de la Sutu. Foarte saracacios, insa pentru incepatori in ale numismaticii, merge.
Din cate am vorbit cu oamenii, se vine si maine ( 4 noiembrie ).
Pecunia non olet.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Restul probabil ca s-au dus la Numismata Frankfurt... :roll:
ZAR

Mesaj de ZAR »

amonra scrie:Astazi (3 noimebrie) s-a tinut targul de la Sutu. Foarte saracacios, insa pentru incepatori in ale numismaticii, merge.
Din cate am vorbit cu oamenii, se vine si maine ( 4 noiembrie ).
Bun pt. incepatori dar pt. cei cu bani multi si usor de pacalit deorece piese comune contemporane cotate la 1 leu/buc. se vindeau cu 4-5 lei.Doar 1 vanzator am intalnit corect care vindea la 1 leu si chiar facea reducere la cantitati mari poate si pt. ca avea cateva mii de bucati.Cea mai tare faza: pe 1 marca 1989 - RFG si zgariata se cerea 10 lei.
Scrie răspuns