Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.
Targul a fost bunicel, m-am ales cu 4 piese si eu. Ca de obicei preturile destul de mari.
Ceea ce nu mi-a placut a fost, ca de obicei atitudinea unor vanzatori. Atitudine de "mari destepti".
La intrebarea cat costa una din piesele unui vanzator, acesta mi-a raspuns :"Si asa nu ai bani sa o cumperi!"
De unde isi dau ei seama daca un cumparator are bani sau nu? Dupa haine? Dupa varsta?
Freddy scrie:Targul a fost bunicel, m-am ales cu 4 piese si eu. Ca de obicei preturile destul de mari.
Ceea ce nu mi-a placut a fost, ca de obicei atitudinea unor vanzatori. Atitudine de "mari destepti".
La intrebarea cat costa una din piesele unui vanzator, acesta mi-a raspuns :"Si asa nu ai bani sa o cumperi!"
De unde isi dau ei seama daca un cumparator are bani sau nu? Dupa haine? Dupa varsta?
Ne spuneti si noua ce "cumparaturi" ati facut? Ceva preturi practicate pe la targ...?
Vanzatori care aveau 5 lei 1882, 1901, 1880...nu conta anu sau starea, pt ei pretul era tot 100 euro. Am vazut multe monede frumoase.
Am luat ceva monede romanesti, a meritat.
am vazut ca ati facut referire la moneda de 5 lei 1880, parca aveam si eu vreo 3 pe la bunici, dar nu toate erau din 1880 parca erau si din 1882 si 1886?? ceva de genu asta. cam cat valoreaza una? starea lor era/este buna adica nu erau tocite.
badin19 scrie:am vazut ca ati facut referire la moneda de 5 lei 1880, parca aveam si eu vreo 3 pe la bunici, dar nu toate erau din 1880 parca erau si din 1882 si 1886?? ceva de genu asta. cam cat valoreaza una? starea lor era/este buna adica nu erau tocite.
1886??? Ce moneda? 5 lei? Ati fi singurul ce are asa ceva.
Ca de fiecare data targurile acestea ma amuza atunci cand gasesc aceeasi piesa, cu aceleasi caracteristici, cu un pret ce variaza mult sau foarte mult de la o masa la alta, uneori peste limita bunului simt...Din fericire am reusit sa achizitionez si eu 3 piese pe care le doream la un pret relativ bun. Poate am ajuns eu mai tarziu, insa mi s-a parut ca piesele medievale de calitate au cam lipsit...
badin19 scrie:am vazut ca ati facut referire la moneda de 5 lei 1880, parca aveam si eu vreo 3 pe la bunici, dar nu toate erau din 1880 parca erau si din 1882 si 1886?? ceva de genu asta. cam cat valoreaza una? starea lor era/este buna adica nu erau tocite.
1886??? Ce moneda? 5 lei? Ati fi singurul ce are asa ceva.
in fine nu sunt sigur de datele lor... dar cam cat valoreaza una?
Pai in functie de data si varianta, plus stare si prezervare pot valora intre valoarea argintului din ele (25 grame argint 90% - cca 25 de lei) si 500 de euro, deci....cred ca e asa cum va ducea capul In plus 5 lei 1886 nu exista. Succes!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
badin19 scrie:
asta ma ducea si pe mine capul, dar is pe la bunici... cand ma voi duce le voi face o poza
Sa ziceam ca daca ati avea sase monede in aceeasi stare, de la 1880 pana la 1885, ordinea preturilor ar fi chiar cea a anilor, cea din 1880 fiind cea mai ieftina, iar cea din 1885 cea mai scumpa. Dar trebuie sa tinem cont si de variante, care sunt....multeeee.
ok, multumesc. cam asta vroiam sa aflu... in fine.. s-o lasam balta ca suntem off topic rau... (desi eu am inceput discutia dar speram sa se termine mai repede, ca sa nu ne traga cineva de urechi )