Brasov 2008

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
ZAR

Mesaj de ZAR »

banivechi scrie:Tirgul de miine e tot la ITC?
Da. Aveti in link confirmarea de la un brasovean. :)

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... &start=225 :arrow:
Freddy

Mesaj de Freddy »

Targul a fost bunicel, m-am ales cu 4 piese si eu. Ca de obicei preturile destul de mari.
Ceea ce nu mi-a placut a fost, ca de obicei atitudinea unor vanzatori. Atitudine de "mari destepti".
La intrebarea cat costa una din piesele unui vanzator, acesta mi-a raspuns :"Si asa nu ai bani sa o cumperi!"
De unde isi dau ei seama daca un cumparator are bani sau nu? Dupa haine? Dupa varsta?
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Freddy scrie:Targul a fost bunicel, m-am ales cu 4 piese si eu. Ca de obicei preturile destul de mari.
Ceea ce nu mi-a placut a fost, ca de obicei atitudinea unor vanzatori. Atitudine de "mari destepti".
La intrebarea cat costa una din piesele unui vanzator, acesta mi-a raspuns :"Si asa nu ai bani sa o cumperi!"
De unde isi dau ei seama daca un cumparator are bani sau nu? Dupa haine? Dupa varsta?

Ne spuneti si noua ce "cumparaturi" ati facut? Ceva preturi practicate pe la targ...? :D
Freddy

Mesaj de Freddy »

Vanzatori care aveau 5 lei 1882, 1901, 1880...nu conta anu sau starea, pt ei pretul era tot 100 euro. Am vazut multe monede frumoase.
Am luat ceva monede romanesti, a meritat.
badin19

Mesaj de badin19 »

am vazut ca ati facut referire la moneda de 5 lei 1880, parca aveam si eu vreo 3 pe la bunici, dar nu toate erau din 1880 parca erau si din 1882 si 1886?? ceva de genu asta. cam cat valoreaza una? starea lor era/este buna adica nu erau tocite.
Divide et impera
bilutza

Mesaj de bilutza »

badin19 scrie:am vazut ca ati facut referire la moneda de 5 lei 1880, parca aveam si eu vreo 3 pe la bunici, dar nu toate erau din 1880 parca erau si din 1882 si 1886?? ceva de genu asta. cam cat valoreaza una? starea lor era/este buna adica nu erau tocite.
1886??? Ce moneda? 5 lei? Ati fi singurul ce are asa ceva.
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
germanulcaddy

Mesaj de germanulcaddy »

Ca de fiecare data targurile acestea ma amuza atunci cand gasesc aceeasi piesa, cu aceleasi caracteristici, cu un pret ce variaza mult sau foarte mult de la o masa la alta, uneori peste limita bunului simt...Din fericire am reusit sa achizitionez si eu 3 piese pe care le doream la un pret relativ bun. Poate am ajuns eu mai tarziu, insa mi s-a parut ca piesele medievale de calitate au cam lipsit...
badin19

Mesaj de badin19 »

bilutza scrie:
badin19 scrie:am vazut ca ati facut referire la moneda de 5 lei 1880, parca aveam si eu vreo 3 pe la bunici, dar nu toate erau din 1880 parca erau si din 1882 si 1886?? ceva de genu asta. cam cat valoreaza una? starea lor era/este buna adica nu erau tocite.
1886??? Ce moneda? 5 lei? Ati fi singurul ce are asa ceva.
in fine nu sunt sigur de datele lor... dar cam cat valoreaza una?
Divide et impera
bilutza

Mesaj de bilutza »

Daca postati si niste scanuri cu ele atunci sigur veti afla pretul lor :wink:
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
badin19

Mesaj de badin19 »

bilutza scrie:Daca postati si niste scanuri cu ele atunci sigur veti afla pretul lor :wink:

:lol: asta ma ducea si pe mine capul, dar is pe la bunici... cand ma voi duce le voi face o poza
Divide et impera
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai in functie de data si varianta, plus stare si prezervare pot valora intre valoarea argintului din ele (25 grame argint 90% - cca 25 de lei) si 500 de euro, deci....cred ca e asa cum va ducea capul :D In plus 5 lei 1886 nu exista. Succes!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
badin19

Mesaj de badin19 »

da, ok, pai dupa 1886 am si pus ???? ca nu eram sigur. multumesc oricum.
Divide et impera
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

badin19 scrie: :lol: asta ma ducea si pe mine capul, dar is pe la bunici... cand ma voi duce le voi face o poza

Sa ziceam ca daca ati avea sase monede in aceeasi stare, de la 1880 pana la 1885, ordinea preturilor ar fi chiar cea a anilor, cea din 1880 fiind cea mai ieftina, iar cea din 1885 cea mai scumpa. :wink: Dar trebuie sa tinem cont si de variante, care sunt....multeeee. :lol:
badin19

Mesaj de badin19 »

ok, multumesc. cam asta vroiam sa aflu... :) in fine.. s-o lasam balta ca suntem off topic rau... (desi eu am inceput discutia :) dar speram sa se termine mai repede, ca sa nu ne traga cineva de urechi :) )
Divide et impera
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

badin19 scrie:da, ok, pai dupa 1886 am si pus ???? ca nu eram sigur. multumesc oricum.
Ma gandeam ce-ar putea fi 6 ala. Poate un 5 mai tocit...nu-mi dau seama daca alta cifra intr-o anumita stare ar putea da aparenta de 6.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns