greseli intr-o carte la facultate
- BAIDA DORU

eu va arat exact articolul din carte care cred eu ca e gresit:Dupa inaugurarea Monetariei statului la 24 februarie 1870,vor fi batute la bucuresti si bruxelles primele piese de argint de 50 de bani,1 si 2 lei.daca eu am gresit imi cer scuze profesorului universitar dar doresc parerea si altui om in varsta,si inca un lucru nu doresc sa ma cert nu nimeni pe acest forum pentru ca nu e frumos.
Draga pysy, Dl. profesor are dreptate si iata de ce: sensul celor scrise este ca monedele respective s-au batut dupa inaugurarea din 1870, ceea ce-i corect. Nu se spune "in acelasi an, dupa inaugurarea Monetariei"
Intelegi? Eu nu-s chiar "in varsta" dar avand peste 40 de ani probabil ca-mi accepti parerea
Succes in activitate!
- BAIDA DORU

Nici eu nu sunt "in varsta", insa nu gasesc nimic gresit in respectiva afirmatie. Atata timp cat este mentionat ca "dupa" 1870 vor fi batute primele piese de argint de 50 de bani, 1 si 2 lei este corecta afirmatia.pysy1984 scrie:Dupa inaugurarea Monetariei statului la 24 februarie 1870,vor fi batute la bucuresti si bruxelles primele piese de argint de 50 de bani,1 si 2 lei.
Ultima oară modificat 05 Apr 2007, 18:56 de către vlahul, modificat 1 dată în total.
1870, nu 1970vlahul scrie:Nici eu nu sunt "in varsta", insa nu gasesc nimic gresit in respectiva afirmatie. Atata timp cat este mentionat ca "dupa" 1970 vor fi batute primele piese de argint de 50 de bani, 1 si 2 lei este corecta afirmatia.pysy1984 scrie:Dupa inaugurarea Monetariei statului la 24 februarie 1870,vor fi batute la bucuresti si bruxelles primele piese de argint de 50 de bani,1 si 2 lei.