naivitate ?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
coca
nou in forum
nou in forum

naivitate ?

Mesaj de coca »

am o problema foarte mare. Fiind in necesitate imperioasa de bani, am cautat prin casa. Am gasit cateva monede. Poate sa-mi spuna cineva, cat pot obtine pentru ele?
Trebuie sa le duc undeva pentru evaluare?
Care sunt procedurile legale ?
1. AN 1765, PATRONA REGNI HVNGARIE/ K B M. THER.D.C.R.I.GH.B.R.A.A.A.B.C.T.-2 1buc
2. AN 1849 ZEHN THAL/ ERNST AUGUST KOENIG VON HANNOVER 1 buc
3. AN 1851 20 FRANCS/ L.MERLEY F. REPUBLIQUE FRANCAISE 1buc
4. AN 1863 20 FF EMPIRE FRANCAIS/ NAPOLEON III-EMPEREUR 1buc
5. AN 1915 (4) LOD ILL REX A.A. HVUNGAR BOHEM GAL/ FRANC IOS.I.D.G.AUSTRIAE IMPERATOR 5 buc
Va rog sa ma ajutati.
cu stima, coca
Mircea

Mesaj de Mircea »

1.Piesa din anul 1863 de 20 franci emisa in timpul lui Napoleon III, al doilea imperiu francez, ar trebui sa aiba in jur de 2 centimetri diametru, pe o fata chipul cu cioc al lui Napoleon cu lauri pe cap, iar pe cealalta stema imperiului cu "20" scris in stinga stemei si "FR" in dreapta stemei, iar sub stema apare anul 1963. Daca nu e falsa moneda este din aur, cintareste in jur de 6 grame si are un pret de catalog in functie de cit de uzata este intre $70 - $140 USD(ultimul in cazul in care arata ca atunci scoasa pe piata).

2.Piesa de 20 franci din 1851 a fost emisa in timpul celei de-a doua Republici Franceze( 1848-1852). Pe o fata are capul unui zeu (daca nu ma insel) iar pe cealalta e scris 20 FRANCS inconjurat de niste frunze. Pe exterior scrie LIBERTE EGALITE FRATERNITE, anul e scris jos si deasupra anului este litera "A". Piesa ar trebui sa aiba aproximativ 2 centimetri diametru, greutatea de 6.4 grame si daca nu e falsa a fost batuta din aur. Pretul de catalog este intre $70 si $300 USD in funtie de stare.

3. Piesa din anul 1915 pe care scrie (4) a fost emisa in Austria in timpul imparatului Franz Joseph. Ea se numeste 4 Ducati si ar trebui sa fie cam de 4 centimetri diametru, deci o piesa mare. Piesele originale sunt din aur si cintaresc in jur de 14 grame. Din nefericire pentru dstra, incepind din anul 1915 au inceput sa apara copii emise oficial care se pare ca nu au mai fost facute din aur. Daca nu are 14 grame nu este din aur si valoarea ei este de citiva lei noi. Daca e aur este scumpa.

4.Piesa din 1849 (ZEHN THAL) adica 10 thaleri, a fost emisa la Hanovra in timpul lui Ernst August (1837 - 1851). Ea ar trebui sa aiba aproximativ 25 milimetri (2 centimetri si jumatate). Sub chipul lui Ernest August scrie "B". Pe cealalta fata e stema si in stinga scrie "ZEHN"de jos in sus, iar in dreapta scrie "THAL." de sus in jos. Anul e scris jos si e impartit in doua de coada stemei: 18 49. Daca nu e falsa ar trebui sa fie din aur si ar avea greutatea de 13,3 grame. Pretul de catalog este intre $400 si $1000 USD in functie de starea monedei.

Ar fi fost preferabil sa faceti niste poze obverse si reverse de foarte buna calitate si se le puneti la dispozitia viitorilor cumparatori. Asta daca vreti sa le vindeti pe net. Daca vreti sa le vindeti in tara, evaluarea o va face cel care cumpara. Nu incercati sa le curatati. Daca le curatati pretul scade. Daca monedele au facut parte dintr-un colier si se vad urmele sistemului de prindere, inel sau ce o fi fost, pretul scade.
Rog si ceilalti colegi de site sa se exprime.
coca
nou in forum
nou in forum

Mesaj de coca »

Va multumesc. Am programare la BNR pentru autentificarea monedelor. Luni, am rezultatul. La o prima vedere sunt din aur si in buna stare. Cele din 1915 au stat impachetate din 1929, cand soacra mea le-a primit ca si dar de botez .
Poate stiti ceva de moneda din 1765. din care am 1 buc.
Evaluatoarea de la banca m-a sfatuit sa nu le vand. Sa fac ce stiu dar sa le pasrez. Nu stiu de ce , insa am impresia ca este foarte interesanta si pasionanta numismatica.
cu stima, coca
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu stiu de ce , insa am impresia ca este foarte interesanta si pasionanta numismatica.
Numismatica e un microb. Cand l-ai prins, nu prea mai ai scapare :D
carpatic
**
**

Mesaj de carpatic »

Poti sa privesti colectia numismatica si ca pe o investitie, pana la urma multi colectionari imbina "utilul cu placutul" dupa cum cred de cuviinta, facand si comert cu materialele de care fac rost.
Multe firme specializate in comertul de monezi chiar subliniaza ideea ca monezile sunt o investitie in sine, desigur asta e un mijloc de marketing pentru ei, dar e adevarat, monezile se apreciaza in timp in general.
Cu cateva notabile exceptii, cum a fost de exemplu istoria kosonilor acum cativa ani :wink:
Scrie răspuns