identificare

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

O poza mai mare ar trebui si specificat: material, greutate si diametru.
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

pare o imitatie dupa o tetradrahma bactriana a lui eucratides I. nu cred ca e originala oricum.
stefan vasilita

sincer, asta e o metoda frecventa de a fraieri pe turisti. brusc, ghidul gaseste o moneda in pamant si cu tristete in glas o ofera ca suvenir turistilor pt cativa dolari. uitati pt comparatie cum arta niste piese bactriene normale http://www.coinarchives.com/a/results.p ... ch=baktria
iar pentru monedele turistice puteti citi cate ceva despre metodele lor aici
http://members.aol.com/kroh/fakes.html
luc

Mesaj de luc »

Nu cred ca e vorba de rezolutia piesei, cat despre modul cum a fost fotografiata (probabil cu blitz). Ideala ar fi o scanare, caci poza nu e clara. Nu sunt asa de sigur ca piesa e un fals, mai ales cand am aflat si provenienta ei. Cred ca domnul Stefan Vasilita a identificat-o corect, dar inca nu am reusit sa gasesc piese de la Eucratides I cu quadriga pe revers. Probabil ca descifrarea legendei ar fi foarte utila.
stefan vasilita

netinand-o in mana nu pot da un verdict clar dar cred ca am suficiente motive sa ma indoiesc de ea.
luc

Mesaj de luc »

Piesa pare a fi din Bactria, dar nu stiu daca este eucratides I. Probabil pare mai timpurie, prin secolul III i. Hr. Un scan ar fi de ajutor.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

cred ca pur si simplu combina un avers (si eu zic suveran Bactria, seamana cu Agatocle?) cu reversul de la o alta piesa, dar....un scan mai bun va limpezi totul... :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, multumesc ca mi-ati spus sa dau click pe ea. N-aveam de unde sa stiu ca era pe imageshack. Oricum va pot spune sigur ca-i piesa turnata si falsa. Nu vreau sa fiti dezamagit dar suprafata indica destul de clar turnarea. Piesele batute, sunt foarte diferite si daca la aceasta claritate slaba imi dau seama ca nu-i batuta, puteti fi sigur de asta. Astfel, suprafata unei monede obtinuta clasic este perfect neteda mai ales la o piesa cu relieful intact. Dar daca doriti o parere a unor numismati cu adevarat celebri puneti o poza mai buna (desi chiar si la asta o sa obtineti acelasi rezultat) pe forumancientcoins.com.
Ultima oară modificat 10 Iul 2007, 19:40 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Este plin de pori de turnare...
Scrie răspuns