140 ani de la infiintarea Academiei Romane
140 ani de la infiintarea Academiei Romane
Daca nu ati aflat din alte parti:
http://www.hotnews.ro/articol_45635-BNR ... cuprat.htm
Succes! La 35 de bucati incepe sa semene zdravan a bataie de joc...
http://www.hotnews.ro/articol_45635-BNR ... cuprat.htm
Succes! La 35 de bucati incepe sa semene zdravan a bataie de joc...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
cartelcoserv

In primul rand cifra "rotunda" a aniversarii trebuie sa ne dea de gandit ca emisiunea are numai si numai SCOP SPECULATIV.
In lumea civilizata se marcheaza jubilee de 100 , 150, 200 etc de ani.
Astept aniversarea a 128 ani si ceva de la cutare eveniment ....
In al doilea rand tirajul este fara nici o noima . Ar fi fost firesc ca piesa de tombac sa aiba cel mai mare tiraj. La un tiraj de 35 buc pare o placheta.
Nu mai vorbesc de pretul piesei de tombac care este aberant.
Inca nu au avut curajul sa anunte si pe site-ul BNR "frumoasa" initiativa.
Cred ca nu au mai avut timp ca au fost prea prinsi cu numaratul pieselor din emisiune.
Qvo vadis D-le Guvernator ????
Se mai face utila o intrebare . In actuala conjuctura si avand in vedere tendinta clar definita de ultimile emisiuni comemorative, mai merita sa ne axam pe colectionarea monedelor comemorative ale BNR ?
Astept raspunsurile colegilor de forum.
In lumea civilizata se marcheaza jubilee de 100 , 150, 200 etc de ani.
Astept aniversarea a 128 ani si ceva de la cutare eveniment ....
In al doilea rand tirajul este fara nici o noima . Ar fi fost firesc ca piesa de tombac sa aiba cel mai mare tiraj. La un tiraj de 35 buc pare o placheta.
Nu mai vorbesc de pretul piesei de tombac care este aberant.
Inca nu au avut curajul sa anunte si pe site-ul BNR "frumoasa" initiativa.
Cred ca nu au mai avut timp ca au fost prea prinsi cu numaratul pieselor din emisiune.
Qvo vadis D-le Guvernator ????
Se mai face utila o intrebare . In actuala conjuctura si avand in vedere tendinta clar definita de ultimile emisiuni comemorative, mai merita sa ne axam pe colectionarea monedelor comemorative ale BNR ?
Astept raspunsurile colegilor de forum.
Asta e bataie de joc. Eu din constanta nu cred sa am vreoi sansa la astfel de monede, doar cea de argint pare accesibila. Ziceam ca tirajul e mic la Birlic, acum ce mai pot spune, sunt total uimit si nu pot intelege, parca ar fii un SRL moentaria asta care face monede rare care le da doar anumitor oameni ca sa imparta ulterior profitul. Cred ca o sa incep sa colectionez monede din africa pentru ca sunt mai usor de gasit.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Eu eram confuz. Nu stiam daca sa rad sau sa plang.skortzy scrie:Aproape mi-a venit sa plang cand am vazut
Mai avem un pic si concuram cu insulite uitate de lume. Daca la emisiunea cu Birlic se zicea ca BNR-ul a iesit in gaura, acum ce se va zice...
Partea proasta nu e ca sunt in tiraj de 35 buc. In mod sigur cele din aur si tombac vor fi impartite la membrii Academiei. Macar daca anuntau o emisiune cu caracter privat (precum medaliile). La public si asa nu vor ajunge decat tirajul de argint.
Poate ca asta a fost replica BNR la consternarea noastra referitor la tirajul de 150 buc. Au demonstrat ca se poate si mai jos. Si inca mai e loc de mai jos ...
Personal, eu nu mai cumpar de mult monede BNR (nu se incadreaza in tematica mea decat cateva din aur - care nu mi le pot permite). Dar ma ingrozeste gandul ca intr-o zi ar putea apare si o emisiune asemanatoare pe tematica pe care colectionez eu ...
Si inca un lucru. Sunt curios la ce preturi vor ajunge "probele facute de baietii veseli din monetarie"
Pai ce, voi voiati sa aveti in colectii piese pe care numai academicienii si demnitarii merita sa le aiba ?
Pofta'n cui !!!
Asa cum am mai zis, vor ajunge sa emita si in zece exemplare sau chiar intr-un singur exemplar , numai pentru intaiul numismat al tarii
(care-o fi el ?).
Oricum pe zi ce trece ma simt tot mai putin atras de aceste comemorative necirculante, cu un caracter atat de straniu in ceea ce priveste motivul emiterii, modul de emitere , tirajul si chiar pretul.
Poate totusi D-l Guvernator al BNR , care este si membru de onoare al Societatii Numismatice Romane , va gasi cu cale sa indrepte aceasta tendinta gresita pe care s-a inscris BNR si care indeparteaza mai ales pe cei tineri de acest minunat si pasionant domeniu al numismaticii.
Pofta'n cui !!!
Asa cum am mai zis, vor ajunge sa emita si in zece exemplare sau chiar intr-un singur exemplar , numai pentru intaiul numismat al tarii
Oricum pe zi ce trece ma simt tot mai putin atras de aceste comemorative necirculante, cu un caracter atat de straniu in ceea ce priveste motivul emiterii, modul de emitere , tirajul si chiar pretul.
Poate totusi D-l Guvernator al BNR , care este si membru de onoare al Societatii Numismatice Romane , va gasi cu cale sa indrepte aceasta tendinta gresita pe care s-a inscris BNR si care indeparteaza mai ales pe cei tineri de acest minunat si pasionant domeniu al numismaticii.