Prima moneda cu plasma din lume

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Deci pîna la urma tot de plasma este vorba, da sau nu? Iar degeaba ati cautat-o înainte de 18 iulie, deoarece numai membrii privilegiati ai monetariei canadiene au acces cu 2 saptamîni inainte, la informatiile si monedele ce vor fi puse de vinzare, bref, isi pot rezerva moneda inainte ca restul lumii sa vada despre ce este vorba, de aceea de multe ori, multe monede apar deja afisate cu SOLD OUT, in ziua cind sint oficial puse pe piata :cry:
Sincer, moneda nu este scumpa deloc mai ales la asa tiraj limitat de 7000 bucati pentru o monetarie de anvergura. Sper ca ati vazut la ce pret au ajuns monedele de $1 Enamel Flag si $1 Enamel Medal of Bravery cu tiraj de 5000 bucati fiecare. Va suggerez sa va rezervati una, ele vor urca in pret si se vor vinde destul de repede. :wink: si sa mai apucati una de acest gen: http://cgi.ebay.com/2007-CANADA-8-CHINE ... dZViewItem
Toate sînt SOLD OUT si chinezii se ingramadesc pe ele sa le cumpere iar pretul urca gradual.
VIKO

Mesaj de VIKO »

Aceste obiecte sunt niste porcarii dupa parerea mea. Poate ca sunt mai conservationist din acest punct de vedere. Monedele au fost din totdeauna din metal, fie comun pentru tirajele mari sau metal pretios pentru monedele jubiliare sau cu o insemnatate aparte. Asa inseamna ca va fi moneda viitorului ?!!? Deja bancnotele mari incep sa dispara incet incet in urma introducerii cardului. S-a folosit aceasta tehnologie la fabricarea noului model de moneda probabil ca nou element de securizare altfel aceste produse ale monetariei canadiene mi se par niste facaturi menite sa aduca profit in urma vanzarii lor si nimic mai mult.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

VIKO scrie:Aceste obiecte sunt niste porcarii dupa parerea mea. Poate ca sunt mai conservationist din acest punct de vedere. Monedele au fost din totdeauna din metal,
Comparand cu ce ne scoate BNR, nici nu mai are rost sa scriu.... :oops:
Nu-ti fie frica, moneda e tot din metal si vine cu telecomanda ca sa poti urmari ProTV :twisted:
Sincer daca se inversau rolurile si BNR scotea ce scoate Monetaria Canadei si vice-versa, cred ca toata lumea pe aici era satisfacuta :D
Diversitatea si originalitatea monedelor fac ca numismatica sa fie pasiunea ce o avem toti in comun aici pe forum
:wink:

doua imagini mai clare....moneda a fost facuta doar pe o parte prin fuziunea argintului cu materie plasma la temperatura foarte ridicata pina cind metalul a devenit albastru, nu este vorba despre vopsit, stropit, etc...Aceasta este explicatia obtinuta direct de la monetarie.

Imagine
Imagine
Ultima oară modificat 25 Iul 2007, 15:27 de către Olimpia, modificat de 2 ori în total.
VIKO

Mesaj de VIKO »

Acum am vazut ce gafa am facut :oops: . La ora aceea ametit de somn am facut praf limba romana. Imi cer scuze pentru "conservationist" :) , corect fiind "conservator" :wink:
Ultima oară modificat 23 Iul 2007, 01:46 de către VIKO, modificat 1 dată în total.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

VIKO scrie:Acum am vazut ce gafa am facut :oops: . La ora acea ametit de somn am facut praf limba romana. Imi cer scuze pentru "conservationist" :) , corect fiind "conservator" :wink:
mda.......daca era singura......... :wink:
VIKO

Mesaj de VIKO »

in afara de vreo 2 sau 3 virgule in ultima fraza nu vad care ar mai fii o alta greseala...
Mircea

Mesaj de Mircea »

Olimpia scrie:Deci pîna la urma tot de plasma este vorba, da sau nu? Iar degeaba ati cautat-o înainte de 18 iulie, deoarece numai membrii privilegiati ai monetariei canadiene au acces cu 2 saptamîni inainte, la informatiile si monedele ce vor fi puse de vinzare, bref, isi pot rezerva moneda inainte ca restul lumii sa vada despre ce este vorba, de aceea de multe ori, multe monede apar deja afisate cu SOLD OUT, in ziua cind sint oficial puse pe piata :cry:
Sincer, moneda nu este scumpa deloc mai ales la asa tiraj limitat de 7000 bucati pentru o monetarie de anvergura. Sper ca ati vazut la ce pret au ajuns monedele de $1 Enamel Flag si $1 Enamel Medal of Bravery cu tiraj de 5000 bucati fiecare. Va suggerez sa va rezervati una, ele vor urca in pret si se vor vinde destul de repede. :wink: si sa mai apucati una de acest gen: http://cgi.ebay.com/2007-CANADA-8-CHINE ... dZViewItem
Toate sînt SOLD OUT si chinezii se ingramadesc pe ele sa le cumpere iar pretul urca gradual.
Cine sunt "membrii privilegiati" ai monetariei canadiene? Vad ca sunteti in tema...
VIKO

Mesaj de VIKO »

probabil d-na Olimpia se referea la lucratorii bancari. teoretic doar muncitorii monetariei pot avea acces la produsul finit inainte sa fie pus in circulatie. intr-o tara precum Canada nu cred ca s-ar putea scoate din monetarie ( de catre angajati ) nici macar niste monede de circulatie, mai ales unele unice cum sunt cele cu plasma. personal cred ca este o barfa "made in romania".
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Mircea scrie:Cine sunt "membrii privilegiati" ai monetariei canadiene? Vad ca sunteti in tema...
Normal ca sint la zi cu numismatica canadiana, daca nu stiam nu vorbeam......corect? Colectionez monede romanesti si canadiene.
De asemenea, exista o controversa foarte mare care monetaria doreste sa o tina cit mai ''discret'' posibil privind emisia acestei monede si ce este afisat pe fata ei, imaginea exploratorului Sir Martin Frobischer si cea a Inuitului (asa sint numiti autohtonii din regiunea Arctica) unul linga altul, acest fapt a starnit mania comunitatii autohtone, care a cerut ratragerea monedei de pe piata. Este vorba despre o pagina neagra din istoria Inuit si faptul ca exploratorul englez a fost la originea decesului a mai multor Inuiti la epoca primei sale expeditii in Arctic, dar nu ma mai insir cu povesti si informatii despre o moneda clasata gen ''porcarie'', etc... :cry:
Ca sa va raspund mai precis, cu toate ca trebuia sa fiti la zi cu aceste detalii, traind in Windsor/Ontario si ''aproape'' de monetarie :wink:
Revenind la ''membrii privilegiati'', este vorba de marii vanzatori=dealers care cumpara cu zecile/sutele de mii de dolari anual, ei sint imediat privilegiati de monetarie pentru ca sint un fel de ''vaca de lapte'' a monetariei si constituesc 60-75% din cifra lor de afacere. Dealtfel, este bine sa te intelegi si sa ai ca prieteni apropiati asemenea persoane. :)
banivechi

Mesaj de banivechi »

Inteleg de aici ca marii dealeri sint ceva in genul firmelor capusa de la noi, cumpara marfa inainte de a fi produsa, ba chiar o si scot la vinzare.
Deci comunicatele bancilor de emisiune ar trebui sa sune in felul: "Fraierilor de colectionari, din data de X a lunii Y pregatiti-va banii sa cumparati monedele pe care noi le-am vindut deja altora in ziua (X-n)"
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

banivechi scrie:Inteleg de aici ca marii dealeri sint ceva in genul firmelor capusa de la noi, cumpara marfa inainte de a fi produsa, ba chiar o si scot la vinzare.
Deci comunicatele bancilor de emisiune ar trebui sa sune in felul: "Fraierilor de colectionari, din data de X a lunii Y pregatiti-va banii sa cumparati monedele pe care noi le-am vindut deja altora in ziua (X-n)"
Daca sint monede de $5000 in sus, nu vad multi colectionari de rind sa o poata achizitiona, iar pentru colectionarii cu bani, ei si-o procura fara nici o problema prin intermediul dealerilor sau chiar sint ei insusi membri privilegiati, nu este ca la BNR: unde-i moneda, nu e moneda :lol:
Trebuie si aici sa vinezi siteul monetariei zi de zi si sa fii pe faza cind apar noutatile, deci repet: ai ghinion doar daca moneda e una de mii de dolari si cu tiraj mai mic, dar pentru restul, nu e nici o problema. Sincer, doar monedele de aur cu valoare enorma au aprut pe siteul monetariei cu indicatia SOLD OUT, pentru restul, trebuie sa fii repede pe tragaci 8)
Mircea

Mesaj de Mircea »

Olimpia scrie:
Mircea scrie:Cine sunt "membrii privilegiati" ai monetariei canadiene? Vad ca sunteti in tema...
Normal ca sint la zi cu numismatica canadiana, daca nu stiam nu vorbeam......corect? Colectionez monede romanesti si canadiene.
De asemenea, exista o controversa foarte mare care monetaria doreste sa o tina cit mai ''discret'' posibil privind emisia acestei monede si ce este afisat pe fata ei, imaginea exploratorului Sir Martin Frobischer si cea a Inuitului (asa sint numiti autohtonii din regiunea Arctica) unul linga altul, acest fapt a starnit mania comunitatii autohtone, care a cerut ratragerea monedei de pe piata. Este vorba despre o pagina neagra din istoria Inuit si faptul ca exploratorul englez a fost la originea decesului a mai multor Inuiti la epoca primei sale expeditii in Arctic, dar nu ma mai insir cu povesti si informatii despre o moneda clasata gen ''porcarie'', etc... :cry:
Ca sa va raspund mai precis, cu toate ca trebuia sa fiti la zi cu aceste detalii, traind in Windsor/Ontario si ''aproape'' de monetarie :wink:
Revenind la ''membrii privilegiati'', este vorba de marii vanzatori=dealers care cumpara cu zecile/sutele de mii de dolari anual, ei sint imediat privilegiati de monetarie pentru ca sint un fel de ''vaca de lapte'' a monetariei si constituesc 60-75% din cifra lor de afacere. Dealtfel, este bine sa te intelegi si sa ai ca prieteni apropiati asemenea persoane. :)
Doamna Olimpia, v-ati suparat pe sat ca nu le place moneda. Parca recunosc stilul dar in fine...
Hai sa nu avem probleme de comunicare. Am si eu cont online la Royal Canadian Mint, imi trimite si mie news letter-ul lor, si la deschiderea contului am fost intrebat daca am cumparat de la ei, cam in ce valori, cat vreau sa cheltui pe an cu ei etc. niste lucruri care au fost optionale la raspuns. Exista niste avantaje daca te duci acolo si ridici piesele de la ei si platesti nu stiu cum, nu cu credit card. In rest nu cred ca exista discriminari de genul asta al "vacilor de lapte" si ceilalti.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Mircea scrie: Doamna Olimpia, v-ati suparat pe sat ca nu le place moneda. Parca recunosc stilul dar in fine...
Hai sa nu avem probleme de comunicare. Am si eu cont online la Royal Canadian Mint, imi trimite si mie news letter-ul lor, si la deschiderea contului am fost intrebat daca am cumparat de la ei, cam in ce valori, cat vreau sa cheltui pe an cu ei etc. niste lucruri care au fost optionale la raspuns. Exista niste avantaje daca te duci acolo si ridici piesele de la ei si platesti nu stiu cum, nu cu credit card. In rest nu cred ca exista discriminari de genul asta al "vacilor de lapte" si ceilalti.
Nu ma supar pe nimeni, ramin doar surprinsa de reactia partial negativa inspre o moneda de calitate, asta e tot......si ce vreti sa spuneti cu RECUNOSC STILUL? Hai sa nu revenim la ce am vorbit deja in trecut cind am fost abordata cu acelasi ton in momentul cind m-am inscris aici.
Si ca tot vorbim, d-voastra ati deschis un cont REGULAR, nu credeti ca daca trageti o minciuna la intrebari si ziceti ca o sa cheltuiti $10000 pe an, monetaria e fraiera sa va dea privilegiu, deci va rog sa mai studiati un pic situatia si politica monetariei sau sa va informati la persoane in cunostinta de cauza si m-asi mira ca multi dealers sa va dezvaluie prea multe secrete, vorbesc in cunostinta de cauza.
O zi buna!
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Citind topicul asta am impresia ca cineva este ca samponul ala din reclama, trei in unul :wink: .
Mihai
VIKO

Mesaj de VIKO »

D-na Olimpia va simt iritata pentru faptul ca am catalogat moneda drept "o porcarie". Este o parere proprie. Eu nu va judec pentru faptul ca d-vs o considerati ca fiind o piesa de arta. Cred ca fiecare e liber sa-si exprime parerea. Nu m-am folosit de dreptul la libera exprimare judecandu-va gusturile si placerile.Vad ca d-vs sunteti foarte informata in ce privesc "jocurile de culise" din interiorul moneteriei canadiene. Sunteti cumva spion pe alte meleaguri sau aveti ca lucrator bancar vreo alta matusa Tamara?! :D La prima parte a intrebari puteti sa nu raspundeti... sa nu cumva sa desconspirati ceva important...
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Scrie răspuns