Grafica deosebita pe monede

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

banivechi

Mesaj de banivechi »

Moneda in cauza:
Fişiere ataşate
2 pengo 1939 av.jpg
2 pengo 1939 av.jpg (35.3 KiB) Vizualizat de 13018 ori
2 pengo 1939 rv.jpg
2 pengo 1939 rv.jpg (33.72 KiB) Vizualizat de 13018 ori
2ddy

Mesaj de 2ddy »

superba......daca o sa gasesc si eu una,o sa o cumpar.....incredibil.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Cu stima,

Tudor Balanean
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ei, si acum vine morala: ce merita cu adevarat 7 dolari? Tinichelele alea care n-au alta calitate decit ca-s multe (si fac pariu ca toate-s exact la fel) sau o moneda creata de un artist adevarat?
2 pengo nu valoreaza mai mult de 20 lei, insa timp de citeva luni de zile a fost votata in fiecare saptamina, a tot urcat in clasament pina in finala. A batut monede mult mai scumpe. Prima moneda de care a trebuit sa treaca a fost un Gothic Florin - o moneda recunoscuta in general ca fiind o bijuterie, si cu valoare ca atare.
2ddy

Mesaj de 2ddy »

bineinteles ca va dau dreptate...nu au valoare...sunt replici...nu stiti de unde as putea face rost si eu de 2 pengo 1939?ce parere aveti de moneda 1 florin 1884(este chiar primul raspuns al acestui topic(cred?!?_:):)...cam cat ar face pe piata?multumesc
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Florinul face vreo 20-25 lei. Interesante concursurile astea, am putea face ceva asemanator si aici pe forum.
2ddy

Mesaj de 2ddy »

inca nishte monede sooper dragutze sunt cele de 25 centi USA.cel putin unele.eu am din statele Virginia(2000),NY(2001),West Virginia(2005),Nevada(2006)....sunt superbe...maine o sa incarc nishte poze sa le vedeti.
cu stima,
Tudor Balanean
2ddy

Mesaj de 2ddy »

asa putin,d'le Aldor?credeam ca mai mult...am si postat'o pe okazii...daca nu o vand,ramane la mine 4ever:)...multumesc
Cu stima,
Tudor Balanean

referitor la concursuri...daca s'ar da si nishte premii,ar fi si mai nice:)...bineinteles,ceva modest,cum ar fi 100 lei pe account.....;)parerea mea:D
PRONUMISMATICA
Site Admin

E unul din cei mai comuni ani la florini, valoarea de catalog e si mai mica, in Austria Netto Katalog, unde preturile sunt in general cam mari, pentru piesa asta da 5 euro la VF.

Premiile de pe omnicoin au fost acele monede din imagine?
vasil

Mesaj de vasil »

Designul monedelor austro-ungare este intr-adevar de admirat....probabil de aceea imi place mai mult Austria decat Rusia. Iar imaginea cu cei doi ingeri care tin coroana imi place si mie foarte mult. Iat-o intr-o varianta mai veche de moneda ungureasca:

Imagine
Imagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aldor scrie:Premiile de pe omnicoin au fost acele monede din imagine?
Da, premiile de pe coinpeople sint acele uncii americana si mexicana. Omnicoin e doar de doi ani "posesorul" lui coinpeople. Primul site e o "expozitie" online de colectii. Forumul e din 2004 sau 2005 gazduit de omnicoin, dupa un atac masiv al hackerilor asupra vechiului coinpeople. Parintele forumului - un american (stujoe) si-a cedat atunci site-ul unui canadian (akdrv), fiind demoralizat ca se pierduse intreaga baza de date.
Premiile sint de la Stujoe, de aceea am facut diferentierea de omnicoin.
drmau

Design

Mesaj de drmau »

Eu incep sa descopar design-ul si bunul gust al monezilor din UK.
Chiar si cele uzuale care trec prin buzunare.
V-am mai scris ca am gasit in circulatie comemorative - 50 p si 2 UKP.
Dar lirere (UKP) au design fff frumos cu toate stemele sau insemnele regiunilor...
Si numia design! Calitatea materialului - rezistenta la uzura.
Cele "albe" - probabil Ni-Fe - 5, 10 si 20 p - au o rezistenta deosebita la uzura.
Lirele sunt mai "moi" dar tot arata bine chiar si dupa 20 de ani.
Cuprul 1 sau 2 p sunt rezonabile - unele vechi chiar capata o patina frumoasa - uniforma.
Iar 2 UKP este bimetalica - asematoare 2 Euro :-)
(cred ca e ca in poanta cu namolul ... nu te insanatoseste dar te invata cu pamantul... in acest caz nu ii convinge dar ii invata cu aspectul).
Seturile de monetarie sunt fff frumoase - in special cele "de lux"... si tot asa.
Ceea ce e sigur e ca cei din UK la mancare nu se pricep dar la monezi da.

Si bancnotele sunt ok desi am intalnit in cateva randuri unele care erau atat de uzate incat pareau "prespalate".
Cea mai interesanta a fost/este o comemorativa a Royal bank of Scotland (RBS) din 2000 - comemorarea centenarului Reginei Mama...
Sansa de a o gasi la bancomate e cam de 1:20 sau mai mica dupa observatiile mele.
Din pacate o am intr-o stare VF sau XF dar departe de UNC.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
2ddy

Mesaj de 2ddy »

50 centi australieni....nu a ieshit bine in poza...mi se pare o moneda interesanta...daca nu sunteti de aceeasi parere o pot sterge:)
cu stima,
Tudor Balanean
Fişiere ataşate
50 centi austr.GIF
50 centi austr.GIF (90.67 KiB) Vizualizat de 12940 ori
50 centi austral..GIF
50 centi austral..GIF (84.05 KiB) Vizualizat de 12940 ori
2ddy

Mesaj de 2ddy »

am spus aseara ca o sa mai postez poze cu a quarter usa dollar...aversul este acelasi pt toate monedele,si nu pot sa il poetsez,deoarece mi'am atins limita de 1 mg....va multumesc
Cu stima,
Tudor Balanean
Fişiere ataşate
quarter USD nevada.GIF
quarter USD nevada.GIF (70.28 KiB) Vizualizat de 12940 ori
quarter USD virginia.GIF
quarter USD virginia.GIF (76.36 KiB) Vizualizat de 12939 ori
quarter USD west virginia.GIF
quarter USD west virginia.GIF (75.91 KiB) Vizualizat de 12939 ori
banivechi

Re: Design

Mesaj de banivechi »

drmau scrie:Eu incep sa descopar design-ul si bunul gust al monezilor din UK.
Monede false ati primit rest? Citisem undeva ca in ultimii ani falsurile au ajuns pina la 1% din monedele de 1 sau 2 lire.
PRONUMISMATICA
Site Admin

2ddy scrie:referitor la concursuri...daca s'ar da si nishte premii,ar fi si mai nice:)
Cred ca am putea face ceva in sensul asta, eu pot sa pun la bataie niste monede, dar premiul ar fi mai mult simbolic.
Scrie răspuns