Grafica deosebita pe monede
Ei, si acum vine morala: ce merita cu adevarat 7 dolari? Tinichelele alea care n-au alta calitate decit ca-s multe (si fac pariu ca toate-s exact la fel) sau o moneda creata de un artist adevarat?
2 pengo nu valoreaza mai mult de 20 lei, insa timp de citeva luni de zile a fost votata in fiecare saptamina, a tot urcat in clasament pina in finala. A batut monede mult mai scumpe. Prima moneda de care a trebuit sa treaca a fost un Gothic Florin - o moneda recunoscuta in general ca fiind o bijuterie, si cu valoare ca atare.
2 pengo nu valoreaza mai mult de 20 lei, insa timp de citeva luni de zile a fost votata in fiecare saptamina, a tot urcat in clasament pina in finala. A batut monede mult mai scumpe. Prima moneda de care a trebuit sa treaca a fost un Gothic Florin - o moneda recunoscuta in general ca fiind o bijuterie, si cu valoare ca atare.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Da, premiile de pe coinpeople sint acele uncii americana si mexicana. Omnicoin e doar de doi ani "posesorul" lui coinpeople. Primul site e o "expozitie" online de colectii. Forumul e din 2004 sau 2005 gazduit de omnicoin, dupa un atac masiv al hackerilor asupra vechiului coinpeople. Parintele forumului - un american (stujoe) si-a cedat atunci site-ul unui canadian (akdrv), fiind demoralizat ca se pierduse intreaga baza de date.Aldor scrie:Premiile de pe omnicoin au fost acele monede din imagine?
Premiile sint de la Stujoe, de aceea am facut diferentierea de omnicoin.
Design
Eu incep sa descopar design-ul si bunul gust al monezilor din UK.
Chiar si cele uzuale care trec prin buzunare.
V-am mai scris ca am gasit in circulatie comemorative - 50 p si 2 UKP.
Dar lirere (UKP) au design fff frumos cu toate stemele sau insemnele regiunilor...
Si numia design! Calitatea materialului - rezistenta la uzura.
Cele "albe" - probabil Ni-Fe - 5, 10 si 20 p - au o rezistenta deosebita la uzura.
Lirele sunt mai "moi" dar tot arata bine chiar si dupa 20 de ani.
Cuprul 1 sau 2 p sunt rezonabile - unele vechi chiar capata o patina frumoasa - uniforma.
Iar 2 UKP este bimetalica - asematoare 2 Euro
(cred ca e ca in poanta cu namolul ... nu te insanatoseste dar te invata cu pamantul... in acest caz nu ii convinge dar ii invata cu aspectul).
Seturile de monetarie sunt fff frumoase - in special cele "de lux"... si tot asa.
Ceea ce e sigur e ca cei din UK la mancare nu se pricep dar la monezi da.
Si bancnotele sunt ok desi am intalnit in cateva randuri unele care erau atat de uzate incat pareau "prespalate".
Cea mai interesanta a fost/este o comemorativa a Royal bank of Scotland (RBS) din 2000 - comemorarea centenarului Reginei Mama...
Sansa de a o gasi la bancomate e cam de 1:20 sau mai mica dupa observatiile mele.
Din pacate o am intr-o stare VF sau XF dar departe de UNC.
Chiar si cele uzuale care trec prin buzunare.
V-am mai scris ca am gasit in circulatie comemorative - 50 p si 2 UKP.
Dar lirere (UKP) au design fff frumos cu toate stemele sau insemnele regiunilor...
Si numia design! Calitatea materialului - rezistenta la uzura.
Cele "albe" - probabil Ni-Fe - 5, 10 si 20 p - au o rezistenta deosebita la uzura.
Lirele sunt mai "moi" dar tot arata bine chiar si dupa 20 de ani.
Cuprul 1 sau 2 p sunt rezonabile - unele vechi chiar capata o patina frumoasa - uniforma.
Iar 2 UKP este bimetalica - asematoare 2 Euro
(cred ca e ca in poanta cu namolul ... nu te insanatoseste dar te invata cu pamantul... in acest caz nu ii convinge dar ii invata cu aspectul).
Seturile de monetarie sunt fff frumoase - in special cele "de lux"... si tot asa.
Ceea ce e sigur e ca cei din UK la mancare nu se pricep dar la monezi da.
Si bancnotele sunt ok desi am intalnit in cateva randuri unele care erau atat de uzate incat pareau "prespalate".
Cea mai interesanta a fost/este o comemorativa a Royal bank of Scotland (RBS) din 2000 - comemorarea centenarului Reginei Mama...
Sansa de a o gasi la bancomate e cam de 1:20 sau mai mica dupa observatiile mele.
Din pacate o am intr-o stare VF sau XF dar departe de UNC.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
am spus aseara ca o sa mai postez poze cu a quarter usa dollar...aversul este acelasi pt toate monedele,si nu pot sa il poetsez,deoarece mi'am atins limita de 1 mg....va multumesc
Cu stima,
Tudor Balanean
Cu stima,
Tudor Balanean
- Fişiere ataşate
-
- quarter USD nevada.GIF (70.28 KiB) Vizualizat de 12940 ori
-
- quarter USD virginia.GIF (76.36 KiB) Vizualizat de 12939 ori
-
- quarter USD west virginia.GIF (75.91 KiB) Vizualizat de 12939 ori
Re: Design
Monede false ati primit rest? Citisem undeva ca in ultimii ani falsurile au ajuns pina la 1% din monedele de 1 sau 2 lire.drmau scrie:Eu incep sa descopar design-ul si bunul gust al monezilor din UK.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin