50 bani 2007

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
simaky

Mesaj de simaky »

.... dar de setul de monetarie pentru anul 2007 stie cineva ceva ???? .... mai apare anul acesta ???? ...... ca deja m-am plictisit de monedele jubiliare emise de BNR
simaky

Mesaj de simaky »

.... nu degeaba a scos BNR moneda jubiliara cu prima rafinarie din lume .... probabil ca in scurt timp va apare moneda jubiliara si cu Patriciu !!!!! ..... ca sa completeze seria tematica !!!!!!!!!!!
saankarite

Mesaj de saankarite »

a aparut recent o reclama la pensiile private unde se poate observa un "ceas" ce are in loc de cifre gramezi de monede de 50 bani. Pe unele se poate observa milesimul 2007. a mai observat cineva acest amanunt??
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

Eu nu am vazut pana acuma, dar poti da detalii despre ce reclama este vorba? Nu vreau sa se considere pagina de publicitate, insa poate multi o sa fie curiosi de observatia asta si d-l Aldor nu se va supara, sunt sigur :D. Multumesc.
ZAR

Mesaj de ZAR »

DuMy yo scrie:Eu nu am vazut pana acuma, dar poti da detalii despre ce reclama este vorba? Nu vreau sa se considere pagina de publicitate, insa poate multi o sa fie curiosi de observatia asta si d-l Aldor nu se va supara, sunt sigur :D. Multumesc.
Imi aduc aminte vag de acea reclama dar oricum monedele de pe ceasul respectiv sunt imagini realizate digital cu programe speciale, au pus intentionat 2007 pt. ca e anul in curs.Eu inca nu am vazut si nici nu cred ca exista 50 bani 2007 in circulatie.
Ultima oară modificat 27 Sep 2007, 11:59 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
saankarite

Mesaj de saankarite »

reclama a fost difuzata aseara pe tvr1, in jur de 10-11 seara. NU cred ca este o reclama pentru un anume brand, ci mai degraba o reclama pentru comisia de supraveghere a fondurilor de pensii. daca o mai vad voi fi mai atent :P
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

[quote="ZARImi aduc aminte vag de acea reclama dar oricum monedele de pe ceasul respectiv sunt realizate digital cu programe speciale, au pus special 2007 pt. ca e anul in curs.Eu inca nu am vazut si nici nu cred ca exista 50 bani 2007 in circulatie.[/quote]

Subscriu...Nici eu nu cred ca exista asa ceva...Inca...
MENTE ET MALLEO
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

ZAR scrie:Imi aduc aminte vag de acea reclama dar oricum monedele de pe ceasul respectiv sunt imagini realizate digital cu programe speciale, au pus intentionat 2007 pt. ca e anul in curs.Eu inca nu am vazut si nici nu cred ca exista 50 bani 2007 in circulatie.
Chiar nu m-am gandit ca ar putea fii facute in felul asta, dar cred ca aveti dreptate. Pana la urma nu au aparut, pentru ca nici eu nu am vazut in circulatie. Astept sa vad reclama pana atunci [curiosii mor repede :lol:].
ZAR

Mesaj de ZAR »

Se poate prelucra/concepe orice imagine cu calculatorul + softuri specializate. :wink:
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

DuMy yo scrie:
ZAR scrie:Imi aduc aminte vag de acea reclama dar oricum monedele de pe ceasul respectiv sunt imagini realizate digital cu programe speciale, au pus intentionat 2007 pt. ca e anul in curs.Eu inca nu am vazut si nici nu cred ca exista 50 bani 2007 in circulatie.
Chiar nu m-am gandit ca ar putea fii facute in felul asta, dar cred ca aveti dreptate. Pana la urma nu au aparut, pentru ca nici eu nu am vazut in circulatie. Astept sa vad reclama pana atunci [curiosii mor repede :lol:].
Rau ne-a adus BNR-ul... sa ajungem sa vedem 50 bani 2007 peste tot... :lol:
Incep sa imi pierd speranta, nu cred ca s-a batut moneda. La mine in oras iar au aparut o gramada de monede 50 bani 2006 UNC si nu cred ca au fost batute anul trecut. Asta-i a doua oara cand apar.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Si in Bucuresti vad destul de des UNC, posibil sa aveti dreptate si sa fie batute in 2007, ma gandesc ca nu prea avea rost sa bati anul trecut mai mult decat pui in circulatie, iar surplusul (daca exista) de regula se retopeste.Pt. anul asta au folosit aceeasi matrita, ca sa faci o matrita noua pt. BNR respectiv MS inseamna modificare proiect si asta implica costuri suplimentare chiar daca e vorba numai de o singura cifra.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Atunci 1, 5 si 10 bani de ce s-au batut cu 2007 ?
Nu e tot aceeasi munca la matrite ?
Eu cred ca 50 bani 2006 UNC au fost batuti anul trecut si sunt pusi in circulatie treptat. Probabil ca nici nu se va bate 2007 pana nu se epuizeaza stocul de 2006.
In alta ordine de idei la mine in oras e o lipsa acuta de monede. Singurele care mai circula sunt cele de 50 de bani. Comerciantii sunt disperati iar bancile nu mai au nici macar bietele monede de 1 ban din care aveau stocuri excedentare. Restul se da in bomboane.
Fenomenul se mai manifesta si prin alte parti ?
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

sorin70 scrie: Fenomenul se mai manifesta si prin alte parti ?
Da :) Eu merg des la o benzinarie OMV unde in 95% din cazuri nu au maruntis, dar poate asta e o politica...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

muresanhd scrie: Rau ne-a adus BNR-ul... sa ajungem sa vedem 50 bani 2007 peste tot... :lol:
Sa stii ca! :lol:
ZAR

Mesaj de ZAR »

sorin70 scrie: Eu cred ca 50 bani 2006 UNC au fost batuti anul trecut si sunt pusi in circulatie treptat.
-Asta presupun si eu (am scris la inceputul topic-ului) dar iau in calcul si parerea dl. muresanhd pt. ca nu stim exact adevarul.
-1 BAN cam dispar, se dau rest uneori si chiar se primesc la magazinele mari gen: Cora, Kaufland, Carrefour.
-5, 10 si 50 BANI circula normal.
-Bomboane se mai dau rest cand nu are sa-ti dea (sau nu vrea :twisted: ) 10-20-30 bani.
Ultima oară modificat 27 Sep 2007, 17:26 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns