Membrii trupei IRIS decorati cu ordinul Meritul Cultural

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

KARAMIHAI

Membrii trupei IRIS decorati cu ordinul Meritul Cultural

Mesaj de KARAMIHAI »

Membrii trupei IRIS decorati cu Ordinul Meritul Cultural:

http://www.ziare.com/Trupa_Iris__decora ... 49315.html
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Membrii formatiei Phoenix decorati cu Ordinul Meritul Cultural
http://www.romanialibera.ro/a111197/nemuritorii.html
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

UNII membrii ai formatiei Phoenix au fost decorati... Urat!
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

vlahul scrie:UNII membrii ai formatiei Phoenix au fost decorati... Urat!
Membrii actuali ai formatiei.......
Mihai
amonra

Mesaj de amonra »

Phoenix e Covaci si toate explicatiile se invart in jurul acestui lucru. E un om semet, care poate uneori pacatuieste prin mandrie, insa nu mi-as imagina altfel un haiduc.
Poate medalia nu a fost data unui Phoenix peren ci a celui care in anul 2007 mai poarta steagul.
Din cate stiu eu, Phoenix a avut asa de multi membri incat se poate numi mai mult o miscare culturala decat o formatie.

Creatia Phoenix este insa superba si nu poate fi murdarita de nimic altceva. Parerea mea.
Pecunia non olet.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Phoenix nu e Covaci. Este "toti membrii" din momentul despre care vorbim. Si da, sunt de acord, distinctia a fost acordata membrilor care "au tinut steagul" si nu s-au multumit sa insemne numai istorie ci trag si acum facand concerte in toata tara, aducand si pe cei mai tineri la standarde de muzica pe care ei n-au de unde sa le mai ia. Ar mai merita Baniciu un asemenea ordin pentru albumele extraordinare pe care le-a scos in timpul comunistilor. Inclusiv "Secunda 1" care prefigura ceva, care n-a mai venit din pacate.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Ca unu' care am "crescut" cu Iris si Phoenix am un gust amar cand vad ca Baniciu a fost "suntat"...
amonra

Mesaj de amonra »

Baniciu s-a "suntat" singur cand din mandrie nu a venit sa-l vada pe Covaci, cand se intorsese in tara ca cetatean olandez, in 77.
Acesta a avut un plan extrordinar, pus in practica exemplar : i-a chemat pe toti, le-a zis ca vor sa fuga, si i-a impiedicat sa mai vorbeasca cu cineva din familie sau prieteni. Practic i-a sechestrat si erau peste granita in ore de la anunt.

De atunci Baniciu a tot marait la Covaci, cand s-au impacat, cand ba ...
De aceea, probabil nu-i vom vedea niciodata prieteni.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

amonra scrie:Baniciu s-a "suntat" singur cand din mandrie nu a venit sa-l vada pe Covaci, cand se intorsese in tara ca cetatean olandez, in 77.
Acesta a avut un plan extrordinar, pus in practica exemplar : i-a chemat pe toti, le-a zis ca vor sa fuga, si i-a impiedicat sa mai vorbeasca cu cineva din familie sau prieteni. Practic i-a sechestrat si erau peste granita in ore de la anunt.

Poate nu s-a inteles ce am scris:
vlahul scrie:Ca unu' care am "crescut" cu Iris si Phoenix am un gust amar cand vad ca Baniciu a fost "suntat"...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

amonra scrie:Baniciu s-a "suntat" singur cand din mandrie nu a venit sa-l vada pe Covaci, cand se intorsese in tara ca cetatean olandez, in 77.

Zau daca inteleg ce legatura are aceasta legenda urbana (relatand o presupusa ura intre cei doi muzicieni) si faptul ca Baniciu nu a primit ordinul cu pricina (sau l-o fi primit in trecut si nu stim noi...?). In plus ce treaba avem noi cu relatiile dintre ei cand ne place muzica lor?
amonra

Mesaj de amonra »

Credeam ca va referiti la faptul ca nu a fost medaliat si Baniciu, atunci cand a fost chemat Phoenix la palat, ca fost vocalist al formatiei.

Ca solist independent, nu am ce spune de Baniciu.Insa ca si component al Phoenix tot vad ca apare si dispare. Mai departe de legenda asta perpetuata chiar de Covaci in cartea lui, nu inteleg sporadicitatea relatiilor dintre ei doi si adevarul e ca nici nu ma intereseaza asa de mult.
Pecunia non olet.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu cred ca n-are legatura relatia lui cu Covaci nici chiar in contextul primirii ordinului amandoi odata. Doar nu va imaginati ca Basescu a vrut sa-l medalieze si pe Baniciu si l-a consultat pe Covaci in directia asta. Mai mult, daca ar fi facut-o sunt sigur ca nici Covaci n-ar fi avut nimic impotriva, fiind un om de caracter.
amonra

Mesaj de amonra »

Nici pe departe nu ma gandeam la asemenea scenarii.

Totusi, logica imi spune ca daca relatia lor ar fi fost ok, Baniciu ar fi fost acum in Phoenix si medaliat "la pachet" cu formatia.

Insa la cum s-au succedat trupele rock pe la Cotroceni, s-ar putea sa vina si randul altor artisti sa fie medaliati pentru activitatea depusa. Mai ales ca e nevoie de oameni care stiu meserie sa reapara in prim plan si sa ridice stacheta, dupa cum bine spuneai, Bersekr.
Pecunia non olet.
luc

Mesaj de luc »

Desi sunt mai tanar si am descoperit Phoenix-ul in anii '90, mi-e foarte greu sa-i pot asculta fara vocea lui Baniciu. Probabil stiti deja blogul respectiv
http://www.mirceabaniciu.ro/blog/2007/1 ... a-phoenix/
amonra

Mesaj de amonra »

:| Urat e sa vezi asa ceva.
Rufele spalte in public parca miros mult mai urat.
Si eu tot in anii 90 i-am descoperit, plus ca pentru mine a inseamnat si ceva mai special. Din "cauza" lor, nu am avut probleme majore cu parintii cand am inceput sa ascult rock din ce in ce mai agresiv. In fond, primele mele discuri Phoenix erau ale lui taica-miu :D
Pecunia non olet.
Scrie răspuns