COLECTIE COMPLETA ARGINT 2050 ani crearea statului dac

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

banivechi

Mesaj de banivechi »

Autorizatia pentru un tiraj maxim e una, si cit s-a batut in realitate e altceva.
"Tirajul maxim" nu inseamna ca este tirajul realizat. Franklin Mint probabil ca si-a luat niste masuri de prevedere si a batut monedele in transe, in functie de cerere ca sa nu riste sa ramina cu o gramada de monede pe stoc. Deschideti de exemplu Krause la Cehoslovacia si vedeti cite mii de comemorative nevindute a retopit monetaria dupa 20 ani. Comemorativele 2050 ani sint aparitii rare la vinzare, eu cred ca tirajul a fost mai mic decit cel anuntat de 6500 ex. Daca ar fi monede americane ar valora mii de dolari bucata. Insa Romania nefiind un capitol de mare interes pentru colectionarii din strainatate, sint cotate asa cum se vede.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

De acord cu tine banivechi, insa de ce in aparitiile anterioare ale Krause tirajele sunt spre exemplu pentru 100 lei 1983:
"1982 - 7500
1983 - 7000
1983 - 1000
Note: Serially numbered on edge
" ?
S-au operat intre timp?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Probabil ca au luat legatura cu cei de la Franklin Mint din Philadelphia si au aflat cite monede s-au batut in realitate. N-am de unde sa stiu de ce sint asa diferente intre editiile vechi si 2008, ma gindesc ca ultima editie se bazeaza pe informatii actualizate. Ca nu cred ca e o serie de greseli de tipar la toate monedele din acest set.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sau poate au gresit :D Cel mai bine ne-ar putea lamuri un coleg de la BNR. Acolo se stie cate s-au realizat.
vladmario

Mesaj de vladmario »

ZAR scrie:-Nu am acces acum la cataloage romanesti pt. ca sunt la servici dar presupun ca in cele editate la noi sunt cifre exacte (corecte). :) Rog pe cine le are la indemana sa verifice.Multumesc.
-De studiat si pe ''RomanianCoins''.
Informatiile de pe paginile site-ului Romanian coins /Monede romanesti sint in fond cele care au fost deja prezentate in cadrul acestei discutii.
Ele provin din pliantele care insotesc monedele, pe care le-am avut doar sub forma de scanuri. Au mai aparut astfel de pliante pe net si cu alte ocazii, la diverse licitatii. O data am vazut si o poza cu muchiile monedelor, dar acum s-a ratacit si nu mai pot da de ea.
Alte informatii afisate pe site la setul "2050 ani" sint luate din e-mailul domnului care ne-a pus imaginile la dispozitie.
Mentionez ca acum 5 ani, cind au fost create paginile pentru setul "2050 ani" nu am avut la dispozitie nici un catalog in care aceste monede sa fie descrise. Oricum, cataloagele nu sint surse 100% sigure. Krause, cu atit mai putin. Parerea mea!
Din aceste motive informatiile de pe Romanian coins (am pus acolo tot ce am putut afla) sint prezentate mai mult ca legenda decit ca adevar sigur.
Mischu
**
**

Mesaj de Mischu »

Pentru ca s-a vorbit de muchie, atasez o imagine cu seria 0259/1000.
Fişiere ataşate
Romania_1983_Indep_100_and_50_Lei_ag_edge.jpg
Romania_1983_Indep_100_and_50_Lei_ag_edge.jpg (28.51 KiB) Vizualizat de 13539 ori
Mischu
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Deci putem interpreta ca moneda respectiva este 259 din totalul de 1000, fara a lua in calcul tirajele controversate.Oricum aceste cifre (0259) nu cred ca sunt stantate gresit de monetarie, rezulta ca din acea emisiune s-au batut sigur (cel putin) 259 piese. :)
-Din Krause - 2008 studiind scanul, se observa ca sunt precizate ca fiind toate inseriate.Stiind ca exista si un lot fara serie (considerat primul batut), e clar ca in catalog a fost omis. :cry:
Mischu
**
**

Mesaj de Mischu »

Deci, dupa toate cate s-au spus, nu e nimeni interesat de achizitionarea colectiei ?
Mischu
Mischu
**
**

Mesaj de Mischu »

VANDUT !
Mischu
Încuiat