-Desi nu sunt pasionat de medievale, pot spune ca are o grafica deosebita.
-Pe revers la ora 5.30 prezinta surplus de material, teoretic ar trebui sa fie eroare de batere, e putin probabil sa fi fost lipita ca medalion avand in vedere greutatea ei (peste 300 gr.).
De fapt o medalie cu titlu de moneda. Cred ca esti constient ca asta nu e o moneda in adevaratul inteles al cuvantului ci mai degraba un lingou cu forma de moneda si grafica exceptionala. Nu cred ca s-au batut prea multe.
Interesant este ce caractere foarte mici s-au folosit pt. marcarea anului (1621) in raport cu legenda si diametrul piesei.Probabil nu poate fi citit decat sub lupa, are dimensiunile unui marcaj contemporan de bijuterie.
piesa de 10 ducati Mihai Apafi s-a vindut in cadrul aceleasi licitatii cu 50.600 dolari, un pret bun daca tinem cont ca licitatia a plecat de la 12000$
Probabil ... Ma intreb ce satisfactie o mai fi sa ai moneda la banca, e ca si cum nu ai avea-o. Probabil aceeasi satisfactie pe care o are un actionar. Stii ca detii o valoare depersonalizata, "scripturala". Colectionatul de la distanta i-as zice.
Chiar daca pare anormal, eu as tine piesa in casa, ca sa o pot studia oricand si sa ma bucur de ea, nu as avea nici o satisfactie sa o pastrez intr-o banca, mai bine nu o cumpar decat sa o stiu la distanta.