Koson
Interesant si articolul si monedele dar nu cumva intra in sfera "patrimoniu national"? Nu intreb din rautate si din pura curiozitate.
Va intreb pentru ca noi am fost nevoiti sa cedem statului niste monede descoperite in curtea bunicii mele, iar monedele respective erau din 1800 si nu aveau nici pe departe aceeasi valoare ca acestea de care vorbim.
Va intreb pentru ca noi am fost nevoiti sa cedem statului niste monede descoperite in curtea bunicii mele, iar monedele respective erau din 1800 si nu aveau nici pe departe aceeasi valoare ca acestea de care vorbim.
Cum se desfasoara aceasta "cedare" (e clar, teoretic asa-i legal), nu se ofera nici o despagubire (sau mai degraba recompensa), macar ceva simbolic?valentina scrie:Interesant si articolul si monedele dar nu cumva intra in sfera "patrimoniu national"? Nu intreb din rautate si din pura curiozitate.![]()
In alta ordine de idei, mi-a placut o stire cam de acum un an, cand a fost descoperit un tezaur prin Anglia (daca nu ma insel), iar British Museum "incerca sa stranga fondurile necesare pentru a achizitiona tezaurul de la descoperitori"
Alta lume...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Absolventii de istorie stiu multe dar despre kosoni, fie ca iti vine sa crezi fie ca nu chiar (eu personal)nu stiam.Nu e asa de cuidat. Sunt lucruri si mai ciudate decat asta.Dar fii pe pace daca a incomodat intrebarea am sa iti urmez sfatul si am sa caut singura , pe viitor cand voi mai avea nelamuriri.Scuze de deranj