A existat acest set de emisune sau este facut de alta entitate decat BNR prin MS?
LINK
Eu unul ma indoiesc ...
Set RSR
Nu pare emis de BNRSR sau MS caci ar fi fost mentionat pe set.
Eu am mai vazut pe e-bay seturi din cateva tari din aceeasi serie "Coins Sets of all Nations".
Inclin mai curand sa cred ca au fost comenzi private in colaborare cu Posta Romana si cu sprijinul BNRSR.
In poza respectiva nu disting bine timbrul si stampila ca sa-mi dau seama cu ce ocazie a fost emis.
Eu am mai vazut pe e-bay seturi din cateva tari din aceeasi serie "Coins Sets of all Nations".
Inclin mai curand sa cred ca au fost comenzi private in colaborare cu Posta Romana si cu sprijinul BNRSR.
In poza respectiva nu disting bine timbrul si stampila ca sa-mi dau seama cu ce ocazie a fost emis.
Am mai vazut pe e-bay 2 plicuri si un pliant.
Plicurile sunt emise de Philswiss Elvetia in colaborare cu Posta Romana si sunt francate cu emisiunea "Monede si bancnote in circulatie"
Pliantul nu reusesc sa identific de cine este emis.
Pozele sunt de la licitatiile e-bay.
Plicurile sunt emise de Philswiss Elvetia in colaborare cu Posta Romana si sunt francate cu emisiunea "Monede si bancnote in circulatie"
Pliantul nu reusesc sa identific de cine este emis.
Pozele sunt de la licitatiile e-bay.
- Fişiere ataşate
-
- Plic 1 leu.jpg (35.94 KiB) Vizualizat de 6488 ori
-
- Plic 10 lei.jpg (27.16 KiB) Vizualizat de 6488 ori
-
- Pliant 1 leu + 25 bani.jpg (41.17 KiB) Vizualizat de 6488 ori
un cunoscut, care se ocupa, printre altele, si de comercializarea monedelor si bancnotelor mi-a spus ca a avut mai multe seturi din acestea din diferite tari din europa.
erau facute inainte de '89.
el a zis ca de persoane fizice. acestea vad ca sunt scoase de o banca.
spunea ca seturile cuprindeau cateva monede de circulatie sau o bancnote cu valoare mica, informatii despre tara respectiva si poze cu monumente reprezentative pentru acea tara.
nu am vazut niciodata astfel de seturi.
erau facute inainte de '89.
el a zis ca de persoane fizice. acestea vad ca sunt scoase de o banca.
spunea ca seturile cuprindeau cateva monede de circulatie sau o bancnote cu valoare mica, informatii despre tara respectiva si poze cu monumente reprezentative pentru acea tara.
nu am vazut niciodata astfel de seturi.
monetaria franklin
Am cumparat un astfel de "set" de pe ebay.
Probabil ca la fel si cel care il pune la vanzare pe acesta.
Conform descrierii ebay setul este "emis" de monetaria Franklin. Din cate stiu (dar prea sunt sigur
) acesta monetarie a batut cate ceva pt RSR (a se vedea emisiunea cu statul dac). Chiar nu stiu daca monezile comune erau batute tot acolo ... cu paranoia lui Ceausescu parca nu-mi vine sa cred.
Alte astfel de "seturi" sunt vandute pe ebay ca "bani ai lumii".
Cred ca e posibil sa fie si un fel de suveniruri pe care le cumperi cand vizitezi monetaria F ... dar e doar o banuiala pt ca n-am fost pana acolo si nici nu m-am documentat.
Probabil ca la fel si cel care il pune la vanzare pe acesta.
Conform descrierii ebay setul este "emis" de monetaria Franklin. Din cate stiu (dar prea sunt sigur
Alte astfel de "seturi" sunt vandute pe ebay ca "bani ai lumii".
Cred ca e posibil sa fie si un fel de suveniruri pe care le cumperi cand vizitezi monetaria F ... dar e doar o banuiala pt ca n-am fost pana acolo si nici nu m-am documentat.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
- tripleseven