fals, eroare...?
- BAIDA DORU

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Tudor C
E o facatura. Se vad urmele de presare pe centrul reversului (fusul din mina Torcatoarei e elementul cel mai inalt, iar in cazul asta nici nu se vede), si in plus prea ciudate sint taieturile de pe fata femeii si de pe cifra 1. Cred ca o moneda buna a fost pusa la stanta si taiat un inel din ea lat de 1-2mm, si inca putin excentric.
Usor de tot, dar nu cu foarfeca sau dalta precum probabil va imaginati. Sunt cel putin trei procedee tehnologice dar cel mai simplu este cum spune banivechi. Ca sa fiu mai aproape de Dvs, pot spune ca-i un fel de preducea mai dura cuplata la o presaTudor C scrie:Si cum s-ar putea taia perfect, din cate se vede, marginea la o astfel de moneda, fie ea si din argint?
Aaa...., preduceaua este un fel de dalta circulara (da, exista si asa ceva) folosita la decuparea de cercuri (evident).
-
Tudor C
berserkr scrie:Usor de tot, dar nu cu foarfeca sau dalta precum probabil va imaginati. Sunt cel putin trei procedee tehnologice dar cel mai simplu este cum spune banivechi. Ca sa fiu mai aproape de Dvs, pot spune ca-i un fel de preducea mai dura cuplata la o presaTudor C scrie:Si cum s-ar putea taia perfect, din cate se vede, marginea la o astfel de moneda, fie ea si din argint?Si merge si la otel nu numai la argint...
Aaa...., preduceaua este un fel de dalta circulara (da, exista si asa ceva) folosita la decuparea de cercuri (evident).
A plecat (probabil) d-ul naumtopali, dar ati ramas dvs. Sesizez o puternica urma de ironie, dar nu mai am ce spune. Eu ma gandeam ca a fost folosit un briceag sau un topor. Si dalta circulara stiam ca se foloseste la monedele acelea de forma patrata batute de tarile exotice, nu la cercuri.
"Ca sa fiu mai aproape de Dvs."
M-ati facut sa rad.
-
Tudor C
banivechi scrie:Pai daca stiai de procedeele astea de taiere, de ce ai mai deschis topicul asta? Ca sa ne testezi?
Adresati-va, va rog, la fel cum m-am adresat si eu, cu dvs., ca n-am pascut gastele impreuna.
Dvs. personal nu v-am adresat nicio intrebare.
Eu banuiam ca nu oricine are acces la o stanta si nu vad care ar fi motivul pentru care sa fi fost distrusa o astfel de moneda, intrucat nu cred ca ar fi dat cineva mai multi bani pe ea decat pe una intacta. Era vorba de un rationament simplu. Dar...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Va rog sa cititi punctul 3 din regulamentul forumului