intrebare

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

laurentiu c

intrebare

Mesaj de laurentiu c »

Buna ziua !
Este adevarat , sau doar o gaselnita : "Romania 25000lei Ag 1946 -varianta rara - Liniuta linga masline" . Nu am gasit nicaieri date referitoare la asa ceva.
Ultima oară modificat 21 Mai 2008, 15:30 de către laurentiu c, modificat 1 dată în total.
laurentiu c
ZAR

Mesaj de ZAR »

Nu stiu sa existe aceasta varianta, posibil sa fie o eroare de batere, postati o imagine daca aveti posibilitate. :)
Freddy

Mesaj de Freddy »

Parca era o licitatie si pe okazii cu asa ceva....
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

Exact, este vorba despre o licitatie pe ocazii.
laurentiu c
ZAR

Mesaj de ZAR »

Dati link-ul (daca are imagini) ca sa ne lamurim, la o cautare rapida pe okazii nu gasesc piesa respectiva.
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

laurentiu c
ZAR

Mesaj de ZAR »

Eu nu vad nici o ''liniuta langa masline'' (poate e imaginea de vina).Nu difera prin nimic fata de moneda de pe RomanianCoins care este varianta cunoscuta (normala).Ar trebui intrebat vanzatorul mai multe detalii...las asta in seama celui care este interesat sa achizitioneze piesa. :)

http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... i1946.html
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Tudor C

Mesaj de Tudor C »

In krause e trecuta cu 200$ la xf, deci de vreo 3 ori mai putin. :(
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

ZAR scrie:Eu nu vad nici o ''liniuta langa masline'' (poate e imaginea de vina).Nu difera prin nimic fata de moneda de pe RomanianCoins care este varianta cunoscuta (normala).
Si piesa de pe okazii si cea de pe romaniancoins sunt varianta cu '' liniuta intre masline, la ora 5 '', varianta pe care am semnalat-o colectionarilor acum vreo 5 - 6 ani. E destul de rara, estimez o frecventa de 1:50 piese.
vladmario

Mesaj de vladmario »

Bogdan R scrie:
ZAR scrie:Eu nu vad nici o ''liniuta langa masline'' (poate e imaginea de vina).Nu difera prin nimic fata de moneda de pe RomanianCoins care este varianta cunoscuta (normala).
Si piesa de pe okazii si cea de pe romaniancoins sunt varianta cu '' liniuta intre masline, la ora 5 '', varianta pe care am semnalat-o colectionarilor acum vreo 5 - 6 ani. E destul de rara, estimez o frecventa de 1:50 piese.
Am reusit sa vad si eu liniuta de pe moneda. E scurta, dar bine conturata. Voi pune pe site imagini detaliate cit de curind.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Bogdan R scrie:
Personal nu sunt deloc convins ca reprezinta o varianta . Parerea mea este ca matrita a suferit un accident lovind un material dur care a provocat acea concavitate in matrita si apoi toate monedele batute anterior au avut imprimata acea "liniuta". Daca se vroia o varianta gravorul facea o altfel de diferentiere nu o chestie care nu reprezinta absolut nimic in ansamblul general al reprezentarii acelei crengute ! Ar putea fi privita ca varianta din perspectiva unei erori de batere ( cum se asemeni sunt "variantele" de la 2 bani 1900 cu "crengute" sau 50 bani 1900 ( fara crengute ) ...dar daca privim problema in felul asta deja incurcam lucrurile si nu mai putem sa stabilim o granita intre erori de batere si variante . Deja au aparut tot felul de "variante" ...." cu riduri la ureche" " cu lacrimi " " cu riduri pe obraz" ....etc . Personal nu cred ca este o varianta si nici nu cred ca va fi acceptata ca atare , iar daca va fi acceptata ar reprezenta un precedent periculos !
florin232

Mesaj de florin232 »

roantichitati scrie:
Bogdan R scrie:
Personal nu sunt deloc convins ca reprezinta o varianta . Parerea mea este ca matrita a suferit un accident lovind un material dur care a provocat acea concavitate in matrita si apoi toate monedele batute anterior au avut imprimata acea "liniuta". Daca se vroia o varianta gravorul facea o altfel de diferentiere nu o chestie care nu reprezinta absolut nimic in ansamblul general al reprezentarii acelei crengute ! Ar putea fi privita ca varianta din perspectiva unei erori de batere ( cum se asemeni sunt "variantele" de la 2 bani 1900 cu "crengute" sau 50 bani 1900 ( fara crengute ) ...dar daca privim problema in felul asta deja incurcam lucrurile si nu mai putem sa stabilim o granita intre erori de batere si variante . Deja au aparut tot felul de "variante" ...." cu riduri la ureche" " cu lacrimi " " cu riduri pe obraz" ....etc . Personal nu cred ca este o varianta si nici nu cred ca va fi acceptata ca atare , iar daca va fi acceptata ar reprezenta un precedent periculos !
Daca pe tine te cuprinde indignarea, pe mine ma cam apuca rasul. Incearca doar sa iti imaginezi ca acest defect este o varianta si modul in care s-a gandit gravorul sa o faca: "Ma, ia sa pun eu aici o liniuta langa maslina asta, sa nu distinga nici naiba ca piesele astea difera intre ele. Cine stie poate peste vreo 50-100 ani o sa se vada rostul muncii mele "

Haideti totusi sa fim seriosi... riduri, lacrimi, puncte, fire. Singura care inca nu am auzit-o e ca o moneda cu dubla batere reprezinta o varianta a celei cu o singura batere. Imaginati-va ca totusi la 1900 gradul de analfabetism era foarte mare in randul oamenilor. O moneda se distingea de cealalta in primul rand prin design. Variantele in mod normal ar trebui sa se distinga uan de cealalta in mod evident. Luati exemplul piesei de 5 lei 1883, cu cele doua desene la coroana. Aici e si vorba de renumele gravorului si de maiestria sa. Chiar credeti ca Haralamb Ionescu si-a demonstrat acest talent batand un cui in matrita pt ca mai apoi aceasta sa lase un punct in plus pe moneda? Cine ar fi observat "realizarea" lui? Pentru cine o facea?
florin232

Mesaj de florin232 »

E inca putin in raport cu raritatea ei. Daca era o moneda americana se vindea de 10 ori mai scump. Atata timp cat altii cer pe 25000 lei 1946 cateva sute de euro asta chiar mi se pare pomana...
Scrie răspuns