As fi interesat de semificatiile elementelor insumate ale stemei lui Stefan cel Mare... punand accent pe ,,floarea de crin dubla,,--- prezenta in ultimul cartier.
Este acest tip de reprezentare a florii de crin --- prezent doar in heraldica romaneasca???
Nu am acces la literatura de specialitate, iar pe internet am gasit doar imaginea unui inel de aur... descoperit in jud. Prahova, inel pe care apare aceeasi floare de crin heraldica - dubla
Stema lui Ştefan cel Mare
- sigillum2008

Stema lui Ştefan cel Mare
- Fişiere ataşate
-
- inel aur.jpg (70.78 KiB) Vizualizat de 5686 ori
-
- Stefan cel Mare.jpg (5.81 KiB) Vizualizat de 5686 ori
-
- Stema Sf. Ştefan cel Mare.jpg (19.4 KiB) Vizualizat de 5686 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Re: Stema lui Ştefan cel Mare
Am gasit o explicatie intr-o carte de heraldica scrisa de un istoric din Republica Moldova, G. Jitaru, dar nu stiu cat de precisa este.sigillum2008 scrie:As fi interesat de semificatiile elementelor insumate ale stemei lui Stefan cel Mare... punand accent pe ,,floarea de crin dubla,,--- prezenta in ultimul cartier.
Este acest tip de reprezentare a florii de crin --- prezent doar in heraldica romaneasca???
Nu am acces la literatura de specialitate, iar pe internet am gasit doar imaginea unui inel de aur... descoperit in jud. Prahova, inel pe care apare aceeasi floare de crin heraldica - dubla
Am facut o cautare pe net si l-am gasit si in heraldica ucrainiana moderna.sigillum2008 scrie:Este acest tip de reprezentare a florii de crin --- prezent doar in heraldica romaneasca???

Ukrainian heraldry
- sigillum2008

[/quote]
Am facut o cautare pe net si l-am gasit si in heraldica ucrainiana moderna.
Multumesc pentru ajutor!
De fapt apare nu doar in heraldica ucrainiana moderna, originea acestui element pierzandu-se in negura timpului...
Insa nu in sec.XXIII, cum apare in descriere
'' The double lily (nobiliary arms Hodzava) was used on stamp of Vybli squadron in XXIII century.''
Am facut o cautare pe net si l-am gasit si in heraldica ucrainiana moderna.
Multumesc pentru ajutor!
De fapt apare nu doar in heraldica ucrainiana moderna, originea acestui element pierzandu-se in negura timpului...
Insa nu in sec.XXIII, cum apare in descriere
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
- andi_codescu