BNR: 500 de ani de la realizarea primelor tipărituri

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
skortzy

BNR: 500 de ani de la realizarea primelor tipărituri

Mesaj de skortzy »

Luni, 7 iulie, va aparea o noua moneda din argint cu valoarea de 10 lei.
Comunicatul nu este inca pe site-ul BNR. Eu l-am vazut aici.
vladmario

Mesaj de vladmario »

Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Luni apare probabil si imaginea ... pe eBay. :(
vladmario

Mesaj de vladmario »

Iata si moneda:

http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... carie.html

Imaginile sint obtinute la un scaner optimizat pentru hirtii, fara adincime, dupa cum se vede. Sper sa obtin in curind altele mai bune.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Ca de obicei prompt si de ajutor. :merci:
Frumusica moneda. Ca o parere personala in designul monedei as fi acordat o pondere mai mare imaginii cu tipografii in detrimentul imaginii cu manastirea Dealu , pentru accentuarea subiectului aniversarii.
A fost o serie rapida de monede la BNR : Cap de Bour, Kiritescu si acum aceasta.
Ar fi frumoasa si o moneda Iasi 600.
Si mai frumoase, dupa gustul meu, ar fi niste comemorative circulante.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

De ce nu Bacau-600 ani :twisted: :twisted: sau o moneda care sa marcheze cei 600 de ani de existenta a ambelor orase...oricum Iasiul s-a cam "dat la fund"... :lol: :twisted:
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Un pret la BNR stie cineva? S-a mai scumpit fata de cea cu Costin Kiritescu?
DEUS FORTITUDO MEI
vladmario

Mesaj de vladmario »

Tudor C scrie:De ce nu Bacau-600 ani :twisted: :twisted: sau o moneda care sa marcheze cei 600 de ani de existenta a ambelor orase...oricum Iasiul s-a cam "dat la fund"... :lol: :twisted:
Probabil (sper din suflet...) ca va fi o emisiune numismatica Iasi 600. Poate numai o singura moneda de argint, poate chiar una de aur, sau poate un set de trei, aur, argint si tombac? Pina la sfirsitul anului vom vedea!
Ar merge si o emisiune Bacau 600, fara indoiala.
Sau poate un set cu toate orasele unde acum 600 de ani se platea vama (Iasi, Bacau, Siret, Dorohoi, Roman, Neamţ, Trotuş, Birlad, chiar si Cetatea Alba, Tighina, Hotin, Cernauti). Unele orase din lista mea - incompleta - sint orase mult mai vechi sau macar mentionate inainte de 1408.

Oricum, ucrainenii au fost primii care au scos o moneda legata de orasele moldovenesti pomenite in privilegiul comercial acordat de Alexandru cel Bun negustorilor lioveni (moneda cu orasul Cernauti):

http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... nauti.html
Tanatos2912 scrie:Un pret la BNR stie cineva? S-a mai scumpit fata de cea cu Costin Kiritescu?
Moneda este 175 de lei fara TVA (si fara cutie). Moneda Kiritescu a fost parca 160 de lei, tot fara TVA. Inseamna ca s-a scumpit cu 15 lei fara TVA.
Scrie răspuns