25 lei 1906
25 lei 1906
Ce parere aveti ?
http://www.okazii.ro/catalog/6232836/ob ... LIPIR.html
Mie mi se pare cam poroasa si cu relieful neuniform iar muchia ..... :?
http://www.okazii.ro/catalog/6232836/ob ... LIPIR.html
Mie mi se pare cam poroasa si cu relieful neuniform iar muchia ..... :?
- marcus aurelius

- marcus aurelius

-
roantichitati

Este moneda mea . Multumesc domnului sorin70 pentru ca mi-a atras atentia asupra fotografiei . Intr-adevar pare dubioasa , si o sa schimb in scurt timp fotografia . Domnule Marcus Aurelius , nu va suparati dar aurul din care este moneda face mai mult de 120 de euro , este aur de 22 karate , echivalent cu aur 9,67 gr de 18 karate sau 12,5 aur de 14 karate , ca sa nu mai vorbim de raritatea monedei . Altii cer o suma similara pe 1 leu 1870 sau 5 lei 1885 in aceeas stare , aceasta moneda e mult mai rara . Eu cred ca este un pret bun ...in fine , se poate sa fiu eu subiectiv .Despre moneda pot sa va spun ca era destinata topirii si auzind indirect de ea de la o cunostinta am dat aur in schimbul ei , persoana fiind interesata doar sa prelucreze aurul . Strabunica lui a avut mai multe monede de aur si o salba .Persoanei respective ( stranepotului) revenindu-i partea la doua monede . La cealalalta moneda se vede lipitura si este evident ca a facut parte din salba , lipitura insa este destul de evidenta , coboara peste muchie in ambele parti . Este posibil ca si aceasta sa fi facut parte din acea salba fiind mai subtil lipita , sa fi fost agatata in alt scop sau sa nu fi fost agatata . Fotografiile au iesit prost din cauza faptului ca au fost facute intr-o lumina nepotrivita . Am sa incerc sa adaug aici o imagine prin scanare .
- Fişiere ataşate
-
- 25.LEI.1906.jpg (70.55 KiB) Vizualizat de 12611 ori
Nu ma pronunt asupra a cat de ieftina/scumpa este moneda, pentru ca vanzatorul e membru in forum, dar pretul aurului la aceasta moneda este de 135,5 euro.
Post-edit: S-o stapanesti sanatos florin232!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
roantichitati

Oficial , poate este atat , la cursul oficial , insa practic daca vrei sa dai cuiva o cantitate de aur ...lucrurile stau altfel . Personal a trebuit sa caut la mai multe case de amanet si CEL MAI MIC pret la aur de 14 karate abia am gasit la 45 de ron . Am vrut sa iau 13 grame ( nu puteam sa dau omului 12,5 ....adica fix greutatea ) dar nici vanzatorul nu a a putut sa-mi dea nici 12,5 nici 13 ...pt ca nu putea sa taie dintr-un lantisor sau dintr-un inel ca sa-mi dea greutatea exacta , asa ca am luat 14 grame si ceva mai exact am dat 640 ron , deci 174 euro . Am intrebat in targ la Brasov un amic care se ocupa in mod special cu monede de aur ( nu luasem inca piesa dar stiam de existenta ei ) si mi-a zis ca n-a vandut nici o piesa de 25 Lei 1906 sub 700 de euro . Imi mentin parerea ca era un pret bun , piesele de aur , in special rare au avut in ultima vreme o evolutie spectaculoasa . Acum piesa e vanduta , am primit o oferta rezonabila si este in drum spre noul proprietar . Si daca tot a venit vorba despre monede de aur ...berserkr scrie:Nu ma pronunt asupra a cat de ieftina/scumpa este moneda, pentru ca vanzatorul e membru in forum, dar pretul aurului la aceasta moneda este de 135,5 euro.
http://cgi.ebay.com/Romania-1870-20-Lei ... dZViewItem
.
Diferenta intre moneda care a facut obiectul discutei in acest topic si cea din link-ul dat esta la fel de mare ca diferenta dintre o Dacie din 1985 si un BMW X5.Apoi mai este vorba si de pretul cerut si pretul obtinut.roantichitati scrie:berserkr scrie: Si daca tot a venit vorba despre monede de aur ...
.
- marcus aurelius

roantichitati - Poza pe care ati postat-o pe Okazii este mult mai proasta decat cea pe care ati postat-o aici pe forum. Piesa intradevar nu este atat de urata precum parea. Da aveti dreptate, pretul aurului a crescut mult si cel al pieselor de aur romanesti si mai mult. Imi amintesc cand piesele de genul acesta etau 100-125 de dolari, de aceea am fost subiectiv, inca nu am reusit sa ma obisnuiesc cu noile preturi.
Diferenta intre cele doua este destul de mare, dar piesa de aici nu mi se pare in stare prea buna, daca tot e sa ne dam cu parrea. Raritatea ii poate creste pretul - la care in continuare nu vreau sa ma refer - dar suma avansata de 700 de euro chiar si pentru un XF este enorma. Nici eu nu-s pe dinafara la romanesti avand in vedere ca acum aproape 20 de ani incepusem sa fac Romania (la care apropos, nu e prea mare lucru de invatat). Un XF la pret corect este de circa 500 de euro. Pretul piesei despre care este vorba este la latitudinea - si longitudinea - cumparatorului si tocmai ce l-am aflat. Asta insa nu-l face "standard", dupa cum stim ocaziile sunt diferite si niciodata nu se stie....GLV scrie:roantichitati scrie:Diferenta intre moneda care a facut obiectul discutei in acest topic si cea din link-ul dat esta la fel de mare ca diferenta dintre o Dacie din 1985 si un BMW X5.Apoi mai este vorba si de pretul cerut si pretul obtinut.berserkr scrie: Si daca tot a venit vorba despre monede de aur ...
.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
roantichitati

Domnule GLV , link`ul l-am postat pt ca mi s-a parut unul interesant si se preta acestui topic n-am avut nicicand intentia sa fac o comparatie . Am cautat pe ebay un 25 lei 1906 ,n-am gasit si am dat de acea moneda , mi s-a parut interesanta asa ca am postat-o aici .GLV scrie:roantichitati scrie:Diferenta intre moneda care a facut obiectul discutei in acest topic si cea din link-ul dat esta la fel de mare ca diferenta dintre o Dacie din 1985 si un BMW X5.Apoi mai este vorba si de pretul cerut si pretul obtinut.berserkr scrie: Si daca tot a venit vorba despre monede de aur ...
.
- Tanatos2912

- marcus aurelius