Monede Rusia

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

ZAR

Mesaj de ZAR »

bilutza

Mesaj de bilutza »

3 kopeici sub ocupatie Germana
:http://www.sharemobile.ro/file.php?id=191483
Ultima oară modificat 12 Iul 2008, 19:12 de către bilutza, modificat 1 dată în total.
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ocupatie germana: da, nazista: nu.
O mica diferenta.
bilutza

Mesaj de bilutza »

De acord. :mrgreen:
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Privitor la preturi , eu cred ca in Romania monedele rusesti inca sunt foarte prost platite in comparatie cu pulsul pietei internationale . Majoritatea celor care cumpara monede rusesti o fac ca investitie si extrem de putini pt a a face Rusia . Piese bune am mai vazut , la preturi mai mult decat rezonabile....insa majoritatea celor care intrebau ....vroiau mai mult moka .
banivechi

Mesaj de banivechi »

roantichitati scrie:Privitor la preturi , eu cred ca in Romania monedele rusesti inca sunt foarte prost platite in comparatie cu pulsul pietei internationale . Majoritatea celor care cumpara monede rusesti o fac ca investitie si extrem de putini pt a a face Rusia.
Si ce e anormal in asta? Daca aici se gasesc inca piese bune la pret mic, si stii lucrul asta, trebuie sa fii nebun sa refuzi o pleasca. Cherrypicking i se spune la americani la genul acesta de achizitie.
Dar din proprie experienta, ca unul care am pretentia ca ma pricep cit-de-cit la Rusia 1700-1917 pot zice ca vremurile cind gaseai 5 copeici 1725 la 4 euro au apus. Cred ca si polupoltinnicii Ecaterina a II-a la 80 euro au devenit un vis frumos (fata de o crunta realitate cum mi s-a parut acum 2 ani).
Si e valabil nu numai la Rusia. Austria e un alt exemplu, si prevad ca se va intimpla la fel si cu Ungaria, dupa ce preturile au scazut acum citiva ani.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

banivechi scrie:
roantichitati scrie:Privitor la preturi , eu cred ca in Romania monedele rusesti inca sunt foarte prost platite in comparatie cu pulsul pietei internationale . Majoritatea celor care cumpara monede rusesti o fac ca investitie si extrem de putini pt a a face Rusia.
Si ce e anormal in asta? Daca aici se gasesc inca piese bune la pret mic, si stii lucrul asta, trebuie sa fii nebun sa refuzi o pleasca. Cherrypicking i se spune la americani la genul acesta de achizitie.
.
Mircea , nu e nimic rau in a vrea sa cumpri ieftin , foarte bine , daca gasesc si eu cumpar , ma refeream la cu totul altfel de atitudine a unor cumparatori . Ca sa fiu mai explicit am sa dau un exemplu . De-a lungul timpului mi-au intrat mai multe piese bune printre care si cateva de Rusia . De obicei nu vand piesele bune si le iau la targuri intr-un clasor si adeseori mai fac schimburi . Daca cineva iti ofera 1 milion pe piesa de mai jos , fara ca tu sa i-o oferi spre vanzare , persoana bagandu-se singura in seama cerandu-ti clasorul sa se uite si el , tu ii refuzi politicos "oferta" spre a nu intra in polemica iar el iti spune " Poate o sa gasesti vre-un prost sa-ti dea pe ea 1 milion jumate` , da ala habar`nare de numismatica "....eu nu cred ca asta se numete cherrypicking !!! Eu numesc asta impertinenta ( asta ca sa folosesc un cuvant mai bland ). Mi se pare jenant si sa-i ti "lectii" unui vanzator (nu eu ,pt ca nu eram vanzator) cu cat poate sa-shi vanda el piesa din moment ce deja o are la un pret mic . Eu nu vin la targ sa vand , dar nu pot sa nu observ aceasta atitudine de care mi-e lehamite . Sunt de acord ca exista si reversul monedei atunci cand cumparatorul itzi cere un pretz aberant ...dar cu asta suntem obisnuiti deja ....cel putin eu sunt .
Fişiere ataşate
rubla 1818 .jpg
rubla 1818 .jpg (58.32 KiB) Vizualizat de 11554 ori
vasil

Mesaj de vasil »

Frumoasa piesa.

Din pacate la targuri ajung prea tarziu ca sa mai gasesc ceva bun de cumparat...sau poate nu am eu talentul sa le descopar. 90% din piese imi vin de pe ebay, singura rubla de la un Brasov fiiind un 1878, pozata si pusa pe undeva pe aici prin forum.

...ah, am gasit-o:

http://img408.imageshack.us/img408/4135/bvil3dq0.jpg
vasil

Mesaj de vasil »

Рубль, рубль, я люблю тебя: :D

Imagine
Ultima oară modificat 27 Iul 2008, 09:14 de către vasil, modificat de 2 ori în total.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Si cind te gindesti ca toate rublele alea la un loc nu faceau nici cit un sfert de bancnota de-aia cit cearsafu' de 500... :lol:
Vad un 1915 acolo...
claus

Mesaj de claus »

ca tot veni vorba de rusesti, am vandut si eu acum vreun an pe ebay un romanov comemorativ...am luat cam 50 usd
Fişiere ataşate
SP_A0091.jpg
SP_A0091.jpg (19.98 KiB) Vizualizat de 11357 ori
vasil

Mesaj de vasil »

Pare sa fie varianta mai comuna "high relief" sau "embossed"

LINK
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Nu sunt la curent cu preturile actuale la monede moderne, nici de aur. La cat evaluati piesa aceasta :
Fişiere ataşate
IMG_0575-horz.jpg
IMG_0575-horz.jpg (90.44 KiB) Vizualizat de 11266 ori
claus

Mesaj de claus »

nu ma pricep la rusesti prea bine dar vad ca pe ebay face cam 200 usd...iar in descriere scrie ca sunt rare...ma apuc de rusesti cred...:)

ps. cum ati facut poza ca moneda nu pare deloc a fi din aur :)
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Poza a fost facuta cu un aparat care nu era chiar performant. Asa arata mai bine ?
Fişiere ataşate
IMG_6494-horz1.jpg
IMG_6494-horz1.jpg (36.15 KiB) Vizualizat de 11196 ori
Scrie răspuns