20 lei 1868

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ZAR

Mesaj de ZAR »

florin232 scrie:Singura problema cu acel 20 lei 1868 (stiu de unde e poza) e ca nu e original... E mult mai recent batut...
Daca se poate dati - va rog - mai multe detalii.Multumesc. :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
florin232

Mesaj de florin232 »

ZAR scrie:
florin232 scrie:Singura problema cu acel 20 lei 1868 (stiu de unde e poza) e ca nu e original... E mult mai recent batut...
Mai multe detalii imi este foarte greu sa dau avand in vedere ca stiu pe unde s-a plimbat moneda. Cautati-o cu atentie pe internet si sunt sigur ca o veti gasi.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

florin232 scrie:
ZAR scrie:
Mai multe detalii imi este foarte greu sa dau avand in vedere ca stiu pe unde s-a plimbat moneda. Cautati-o cu atentie pe internet si sunt sigur ca o veti gasi.
Deci...cam asta ar fi. Nu stau grozav cu germana, dar e prezentata drept originala (?!) in descriere? Eventual apare in text vreo mentiune care lamureste putin situatia?
http://www.sixbid.com/nav.php?p=viewlot&sid=60&lot=853
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Spune ca muchia este prelucrata ,are urme de purtare (probabil a avut un inel si a fost purtata la gat !)
In rest povesteste legenda cu cele 200 de piese batute din care 100 au fost aruncate de C1 in fundatia Palatului Peles.
dragos_i23
**
**

20 lei 1868

Mesaj de dragos_i23 »

D-le Florin,arunci bomba si apoi ne lasi ceata..ca a fost batuta mult mai recent...deci e un fals?????ca ti-e greu sa ne dai amanunte..ca o gasim pe internet...bla bla bla...am cautat si n-am gasit nimic...DE CE TI-E GREU SA DAI MACAR O ADRESA DE INTERNET UNDE NE-AM PUTEA DUMIRI?O astfel de piesa apare o data la 10 ani la vanzare,daca apare, si automat,devine interesant si cel care zice ca e un fals fara sa dea cel mai mic amanunt...pacat.
VIKO

20 lei 1868

Mesaj de VIKO »

Domnule dragos_i23, am impresia ca va cam precipitati total nefondat. In definitiv suntem colegi pe acest forum si trebuie sa avem o "tonalitate" adecvata si respectoasa. Si acum pe bune, dumneavoastra chiar credeti in monedele 20 lei 1868 originale de pe piata??! Acele piese de care dumneavoastra amintiti ca "apar o data la zece ani" sunt doar niste falsuri si nu m-ar mira sa fie in totalitate dupa specificatiile originalului. Pe langa cantitatea mare de piese puse de Carol I in fundatia Castelului Peles ( 100 la numar ), un numar de 7 carolini au plecat cu tezaurul la Moscova < "Tezaurul Roman De La Moscova", Mihail Gr. Romascanu>.
Ideea pe care o lansati dumneavoastra potrivit careia exista piese originale de vanzare intre colectionari de 20 lei 1868 este la fel de fictiva ca cea a celei de 250 lei 19#40.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
dragos_i23
**
**

Mesaj de dragos_i23 »

Nu intru in polemica cu Dvs referitor la ton si alte pareri.In primul rand ca nu va era adresat raspunsul si ma mira ca va lansati in aprecieri hazardate.Dupa DVS ca s-au ingropat 100 de buc e sigur desi va zic ca nu scrie nicaieri ci e doar o legenda...si tot DVS,aveti siguranta ca nu va mai apare niciodata la vanzare iar ce mai apare sunt falsuri.Trebuie ca va simtiti tare bine cu atatea certitudini.
Revenind la Dl.Florin,astept in continuare acele adrese de internet de unde ne-am lamuri ca e falsa moneda de la Stuttgart,pt ca lasa sa se inteleaga ca ar sti dansul ceva...
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

dragos_i23 scrie:Nu intru in polemica cu Dvs referitor la ton si alte pareri.In primul rand ca nu va era adresat raspunsul si ma mira ca va lansati in aprecieri hazardate.Dupa DVS ca s-au ingropat 100 de buc e sigur desi va zic ca nu scrie nicaieri ci e doar o legenda...si tot DVS,aveti siguranta ca nu va mai apare niciodata la vanzare iar ce mai apare sunt falsuri.Trebuie ca va simtiti tare bine cu atatea certitudini.
Revenind la Dl.Florin,astept in continuare acele adrese de internet de unde ne-am lamuri ca e falsa moneda de la Stuttgart,pt ca lasa sa se inteleaga ca ar sti dansul ceva...
Domnule dragos_i23 tonul dumneavoastra a fost unul imperativ si zeflemitor “ca ti-e greu sa ne dai amanunte..ca o gasim pe internet...bla bla bla “ . Daca aveati nevoie de acea informatie cred ca era normal sa rugati persoana respectiva daca poate sa va dea mai multe amanunte , eventual pe privat , nu sa il somati sa faca asta , ca sa nu mai amintesc faptul ca folositi persoana I`a iar dumneavoastra am vazut ca toata lumea vi se adreseaza la persoana a II`a . Daca mai cititi o cu atentie postul lui Florin232 o sa va dati seama ca nu are ce sa va mai spuna . Prin faptul ca “o gasiti pe net” se referea la link`ul care a fost expus ulterior in postul urmator si anume http://www.sixbid.com/nav.php?p=viewlot&sid=60&lot=853 . Nu se referea ca exista pe net informatii ca ar fi falsa moneda ci ca ea se gaseste pe net . Din cate a dat de inteles informatiile ca moneda ar fi un fals le are direct sau indirect de la terte persoane care au avut posibilitatea sa vada moneda si pe care cunoscandu-le are incredere in opinia lor . Faptul ca nu da nume aici e ceva de inteles .
VIKO

carolini

Mesaj de VIKO »

Domnule dragos_i23, ma rezum la a veni cu o replica doar in privinta certitudinii asupra monedelor. In celalalt caz vi s-a dat deja un raspuns destul de clar.
Pe langa alte surse usor de identificat, daca aveti rabdarea si curiozitatea sa le cautati (va las placerea sa descoperiti dvs) , insusi Regele Mihai a avut o afirmatie potrivit careia confirma existenta acelor piese. Am o totala incredere in Rege si in consecinta o certitudine in privinta existentei lor. Conform cartii lui Mihail Gr. Romascanu "Tezaurul Roman de la Moscova", restul de 7 monede 20 lei 1868 (carolini) de care pomenisem in mesajul anterior , se afla la Moscova. Pana la 200 de piese cat se crede ca ar fii fost tirajul maxim nu am informatii dar oricum nu aveti de ce sa va faceti griji, pentru o parte dintre colectionari tirajul e de mai mult de 200 monede :lol:
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
florin232

Mesaj de florin232 »

dragos_i23 scrie:Nu intru in polemica cu Dvs referitor la ton si alte pareri.In primul rand ca nu va era adresat raspunsul si ma mira ca va lansati in aprecieri hazardate.Dupa DVS ca s-au ingropat 100 de buc e sigur desi va zic ca nu scrie nicaieri ci e doar o legenda...si tot DVS,aveti siguranta ca nu va mai apare niciodata la vanzare iar ce mai apare sunt falsuri.Trebuie ca va simtiti tare bine cu atatea certitudini.
Va raspund abia acum pt ca am vazut ca in prima faza au raspuns doi colegi de forum pt mine si foarte bine au facut-o. Aveti dreptate: stiu eu ceva. Asta nu inseamna insa ca voi scrie pe un forum public si ce anume. Piesa este oricum graitoare si asa cum se vede in poza. Daca vreti sa aflati mai multe nu pot decat sa va doresc licitare placuta. :)
florin232

Mesaj de florin232 »

Ca sfat totusi: incepeti cu un mic studiu al suprafetei monedei...
dragos_i23
**
**

Mesaj de dragos_i23 »

,,Singura problema cu acel 20 lei 1868 (stiu de unde e poza) e ca nu e original... E mult mai recent batut...,,
M-am cam saturat de analiza pe text si de diverse pretiozitati de limbaj...
Deci e mult mai recent batut...mi se pare impotriva logicii..cineva a avut acces la matritza si s-a apucat sa bata recent moneda..cate o fi batut?una..7?n-a intrat nimeni pe fir..nici politie..nici servicii de informatii..nici ziaristi..ca doar s-a falsificat cea mai celebra moneda romaneasca..si aceasta superinformatie o detineti numai DVS..Adevarata teorie a conspiratiei..Sau au facut o alta matrita, perfecta?Ma umfla rasul...
Adevarat,suprafata arata uzura..dar asta nu justica sa apreciez ca moneda e recent batuta..n-are nici o legatura.Poate daca sesizati diferente fata de moneda acceptata ca si originala atunci va acordam ceva credit.
Multumesc de urare,poate am sa licitez.dar cred ca se va duce spre 20-30 mii de euro,asa ,,falsa,, cum e.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

In opinia mea piesa pare turnata si uzata artificial.
dragos_i23
**
**

Mesaj de dragos_i23 »

Nu sta in picioare nici varianta asta pt ca nu ia in considerare perfectiunea matritei in care ar fi fost turnata...
Scrie răspuns