Sadagura

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

banivechi

Mesaj de banivechi »

Ultimele doua editii Uzdenikov sint bilingve ruso-englez. Se mai gaseste pe ebay din cind in cind la 30-35 euro. Despre falsurile la probele Sadagura exista un articol in Journal of Russian Numismatic Society, articol pe care il am in format electronic, insa din pacate inca astept acceptul autorului pentru a-l putea prelua partial in articolul pe care il pregatesc.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Am gasit pe internet catalogul "Rusian Coins 1700-1917" editia 2007 autor Semenov. Din pacate nu am cele 2 cataloage despre monedele rusesti in care se gasesc informatii despre monedele sadagura. Este bun si acest catalog?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cred ca va referiti la catalogul cunoscut sub denumirea de "Conros".
Daca e ceea ce cred eu ca este, e vorba de un catalog cu valorile de piata din Rusia. Daca e 2007, e total depasit deja, la ora actuala nici 2008 nu mai e de referinta. Preturile pe piata ruseasca au tot crescut, dar nu uniform. Unele monede s-au inzecit in valoare, altele au stagnat, altele au crescut dar nu mult. E complicat de explicat.
Din punctul de vedere al informatiilor despre monede, Conros e la fel de bun cum e la noi ZC. Adica nu prea mult...
cristoph

Mesaj de cristoph »

La acela ma refeream, eram curios sa citesc mai multe despre monedele sadagura, pe langa ce se gaseste in BMR.

Foarte interesanta discutia de pe forumul coinpeople, am citit-o cu mare interes.
Cat despre initiativa dumneavoastra cu privire la un studiu despre monedele sadagura va urez mult succes. Cred ca merita sa apara o lucrare despre aceste monede si cred ca se poate realiza un catalog interesant cu poze despre aceasta emisiune. O astfel de lucrare cred ca ar fi de ajutor colectionarilor din intreaga lume.
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

banivechi scrie: Despre falsurile la probele Sadagura exista un articol in Journal of Russian Numismatic Society, articol pe care il am in format electronic, insa din pacate inca astept acceptul autorului pentru a-l putea prelua partial in articolul pe care il pregatesc.
conform normelor stiintifice, puteti prelua oricat si orice din acel articol atat timp cat il citati si nu preluati ca fiind a dvs o parte din el.
Scrie răspuns