Un sfat referitor la "eBay"
-
Iacob Tudor Alexandru

Un sfat referitor la "eBay"
Buna seara !!!
As vrea sa cumpar de pe ebay niste monede, de la niste americani...dar mi se par foarte foarte ieftine avand in vedere faptul ca monedele sunt din aur (cel putzin asa sunt prezentate ), sunt monede la 12-13 $, fac un apel la cei care au mai cumparat de pe ebay de la cetateni americani mai precis, sunt seriosi ? sau se tin si ei de "tape" ca romanii ? daca ati mai cumparat cam cat a fost taxa coletului (transportul) o cifra asa estimativa va rog , Va multumesc !!!
As vrea sa cumpar de pe ebay niste monede, de la niste americani...dar mi se par foarte foarte ieftine avand in vedere faptul ca monedele sunt din aur (cel putzin asa sunt prezentate ), sunt monede la 12-13 $, fac un apel la cei care au mai cumparat de pe ebay de la cetateni americani mai precis, sunt seriosi ? sau se tin si ei de "tape" ca romanii ? daca ati mai cumparat cam cat a fost taxa coletului (transportul) o cifra asa estimativa va rog , Va multumesc !!!
Re: Un sfat referitor la "eBay"
Escroci sunt peste tot, asa ca uitati-va la feedback-ul vanzatorilor si poate capatati o idee despre seriozitatea lor.Iacob Tudor Alexandru scrie:Buna seara !!!
As vrea sa cumpar de pe ebay niste monede, de la niste americani...dar mi se par foarte foarte ieftine avand in vedere faptul ca monedele sunt din aur (cel putzin asa sunt prezentate ), sunt monede la 12-13 $ fac un apel la cei care au mai cumparat de pe ebay de la cetateni americani mai precis, sunt seriosi ? sau se tin si ei de "tape" ca romanii ?
Trimiteti un mesaj vazatorului si intrebati direct pentru ca difera foarte mult in functie de optiunile de trimitere.Iacob Tudor Alexandru scrie:daca ati mai cumparat cam cat a fost taxa coletului (transportul) o cifra asa estimativa va rog , Va multumesc !!!
Mare atentie la formularea licitatiei. In primul rand asigurati-va ca este vorba de o moneda (deci un insemn emis de un guvern recunoscut si nu de o monetarie privata oarecare; acestea din urma sunt destul de populare in State dar nu sunt monede - sunt doar discuri de metal, chiar si pretios) si apoi daca este intr-adevar de aur si nu doar 'gold-plated'.
In rest oricare moneda de aur moderna emisa in lumea asta face mai mult de $12 la cotatiile actuale ale aurului (o uncie de 31g costa $700, deci $12 ar cumpara doar jumatate de gram...). Deci poate fi o pacaleala dar, pe de alta parte, poate fi si o moneda adevarata oferita de un vanzator serios; in cazul acesta stati linistit, pretul final va fi mult mai mare pentru ca vor exista alti ofertanti.
Dati un link cu un exemplu de astfel de piesa care v-a atras atentia.
In rest oricare moneda de aur moderna emisa in lumea asta face mai mult de $12 la cotatiile actuale ale aurului (o uncie de 31g costa $700, deci $12 ar cumpara doar jumatate de gram...). Deci poate fi o pacaleala dar, pe de alta parte, poate fi si o moneda adevarata oferita de un vanzator serios; in cazul acesta stati linistit, pretul final va fi mult mai mare pentru ca vor exista alti ofertanti.
Dati un link cu un exemplu de astfel de piesa care v-a atras atentia.
As preciza - ca sa fie mai exact - ca niciodata nu trebuie luat pretul unei licitatii dintr-un moment anterior terminarii ei drept pret apropiat sau aproximativ celui final. Incepatorii se pacalesc de multe ori in felul asta. In general daca ne intereseaza pretul unei monede de pe ebay (care nu e unicat sau atat de rara incat e greu de presupus ca va fi postata foarte repede din nou), e bine sa punem un semn la acea licitatie si sa ne uitam la final cat a fost pretul castigator. Apoi la o piesa apropiata stim - cu mare aproximatie - care ar fi un pret de piata (asta excluzand norocul sau ghinionul vanzatorului de a fi prins un pret prea mic sau prea mare de data aceea). Oricum pretul dinainte de final nu este sugestiv pentru o moneda, mai ales ca se foloseste des "snipper-ul" in licitatii (deci optiunea de a licita la sfarsit pana intr-o suma maxima si peste orice alta oferta).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
Iacob Tudor Alexandru

Perioada pentru efectuarea platii este de multe ori specificata in conditiile licitatiei. De obicei insa in 2-3 zile de la incheierea licitatiei are loc un schimb de mesaje intre vanzator si cumparator cand se stabilesc detaliile pentru plata inclusiv perioada de gratie (de obicei in urmatoarea saptamana).
PayPal este cel mai frecvent mod de plata de cand s-a impus vanzatorilor de pe eBay.com sa aiba cont PayPal (filialele europene nu au impus inca aceasta obligativitate). Pretextul este ca PayPal ofera garantii cumparatorilor care pot bloca tranzactia in caz ca sunt trasi pe sfoara. Pe de alta parte insa, PayPal este detinut de eBay si a devenit astfel o sursa suplimentara de venit prin comisioanele tranzactiilor.
Mai nou am vazut si unele licitatii unde nu se accepta oferte din partea utilizatorilor fara cont PayPal.
PayPal este cel mai frecvent mod de plata de cand s-a impus vanzatorilor de pe eBay.com sa aiba cont PayPal (filialele europene nu au impus inca aceasta obligativitate). Pretextul este ca PayPal ofera garantii cumparatorilor care pot bloca tranzactia in caz ca sunt trasi pe sfoara. Pe de alta parte insa, PayPal este detinut de eBay si a devenit astfel o sursa suplimentara de venit prin comisioanele tranzactiilor.
Mai nou am vazut si unele licitatii unde nu se accepta oferte din partea utilizatorilor fara cont PayPal.
- valentinian

Stimate coleg Traistaru , nu am intalnit situatia in care plata paypal sa ajunga in contul vanzatorului mai tarziu de cateva minute , va rog sa ma lamuriti daca sunteti atat de amabil . multumesctraistaru scrie:Toate platile se fac dupa ce ai castigat licitatia, la cel mult 2-3 zile, si dupa ce ai primit un mesaj de la ebay in care te anunta ca tu esti castigatorul licitatiei. Vanzatorii seriosi iti trimit si ei un mesaj, de control, cu datele proprietarului si cui, sub ce nume, sa faci plata. PayPal este preferat de foarte multa lume pentru ca este sigur, are doar un dezavantaj: trimite banii in contul vanzatorului, uneori, si dupa cam 20-30 de zile.Hunter` scrie:Toate platile se fac in avans, iar cel mai folosit mijloc de plata este PayPal.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
- andi_codescu

Cred ca se refera nu la transferul virtual intre conturile Paypal al cumparatorului si al vanzatorului (deci plata efectiva), ci la transferul ulterior intre contul Paypal al vanzatorului si contul bancar al acestuia. Acest transfer e posibil sa implice un astfel de timp.valentinian scrie:Stimate coleg Traistaru , nu am intalnit situatia in care plata paypal sa ajunga in contul vanzatorului mai tarziu de cateva minute , va rog sa ma lamuriti daca sunteti atat de amabil . multumesctraistaru scrie:Toate platile se fac dupa ce ai castigat licitatia, la cel mult 2-3 zile, si dupa ce ai primit un mesaj de la ebay in care te anunta ca tu esti castigatorul licitatiei. Vanzatorii seriosi iti trimit si ei un mesaj, de control, cu datele proprietarului si cui, sub ce nume, sa faci plata. PayPal este preferat de foarte multa lume pentru ca este sigur, are doar un dezavantaj: trimite banii in contul vanzatorului, uneori, si dupa cam 20-30 de zile.Hunter` scrie:Toate platile se fac in avans, iar cel mai folosit mijloc de plata este PayPal.
Prin plata in avans, m-am referit la faptul ca nu este posibila plata ramburs. Evident ca nu platesti inainte de terminarea licitatiei...traistaru scrie:Toate platile se fac dupa ce ai castigat licitatia, la cel mult 2-3 zile, si dupa ce ai primit un mesaj de la ebay in care te anunta ca tu esti castigatorul licitatiei. Vanzatorii seriosi iti trimit si ei un mesaj, de control, cu datele proprietarului si cui, sub ce nume, sa faci plata. PayPal este preferat de foarte multa lume pentru ca este sigur, are doar un dezavantaj: trimite banii in contul vanzatorului, uneori, si dupa cam 20-30 de zile.Hunter` scrie:Toate platile se fac in avans, iar cel mai folosit mijloc de plata este PayPal.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Probabil s-a referit la faptul ca banii intra repede in contul paypal al vanzatorului, dar dupa aceea pentru a transfera banii din contul paypal al vanzatorului in contul unui card sau intr-un contul lui bancar, asta dureaza ceva mai mult.valentinian scrie:Stimate coleg Traistaru , nu am intalnit situatia in care plata paypal sa ajunga in contul vanzatorului mai tarziu de cateva minute , va rog sa ma lamuriti daca sunteti atat de amabil . multumesc
- valentinian

Multumesc Andi , acum am inteles exact ce zicea colegul dar si asa la mine a durat fix 4 zile sa retrag 400 usd din contul de paypal in contul cardului asociat .andi_codescu scrie:Cred ca se refera nu la transferul virtual intre conturile Paypal al cumparatorului si al vanzatorului (deci plata efectiva), ci la transferul ulterior intre contul Paypal al vanzatorului si contul bancar al acestuia. Acest transfer e posibil sa implice un astfel de timp.valentinian scrie:Stimate coleg Traistaru , nu am intalnit situatia in care plata paypal sa ajunga in contul vanzatorului mai tarziu de cateva minute , va rog sa ma lamuriti daca sunteti atat de amabil . multumesctraistaru scrie: Toate platile se fac dupa ce ai castigat licitatia, la cel mult 2-3 zile, si dupa ce ai primit un mesaj de la ebay in care te anunta ca tu esti castigatorul licitatiei. Vanzatorii seriosi iti trimit si ei un mesaj, de control, cu datele proprietarului si cui, sub ce nume, sa faci plata. PayPal este preferat de foarte multa lume pentru ca este sigur, are doar un dezavantaj: trimite banii in contul vanzatorului, uneori, si dupa cam 20-30 de zile.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
-
Iacob Tudor Alexandru

ok, acum am castigat o licitatie si mia venit mesajul acesta de la eBay "You are the winning buyer for the 2008 $50 AMERICAN BUFFALO GOLD MINT GEM
COPY COIN PROOF,2006 $50 AMERICAN BUFFALO GOLD MINT GEM COPY COIN PROOF.
Thank you for your business.
Your payment for this item hasn't been received yet. If you haven't sent
payment, please follow the instructions below.
Item title: 2008 $50 AMERICAN BUFFALO GOLD MINT GEM COPY COIN PROOF,2006
$50 AMERICAN BUFFALO GOLD MINT GEM COPY COIN PROOF
Web Address: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0285961014
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0107628589
Item number: 280285961014,360107628589
Buyer User ID: monede90
Seller User ID: grandpastoyshop
Your total is:
$29.95 per item
$3.00 insurance
(optional)
$0.00 Sales discounts (-) or charges (+)
$0.00 shipping/handling
-----
$29.95 = Total
Please send me your shipping address and payment. The following payment methods
are accepted: PayPal.
Again, thank you for your business."
Spuneti-mi cum imi fac un cont PayPal ? in cate zile ii posibil sa mil fac ... ca sa nu pierd moneda...dati-mi va rog cateva sfaturi cat mai repede...multumesc anticipat
COPY COIN PROOF,2006 $50 AMERICAN BUFFALO GOLD MINT GEM COPY COIN PROOF.
Thank you for your business.
Your payment for this item hasn't been received yet. If you haven't sent
payment, please follow the instructions below.
Item title: 2008 $50 AMERICAN BUFFALO GOLD MINT GEM COPY COIN PROOF,2006
$50 AMERICAN BUFFALO GOLD MINT GEM COPY COIN PROOF
Web Address: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0285961014
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0107628589
Item number: 280285961014,360107628589
Buyer User ID: monede90
Seller User ID: grandpastoyshop
Your total is:
$29.95 per item
$3.00 insurance
(optional)
$0.00 Sales discounts (-) or charges (+)
$0.00 shipping/handling
-----
$29.95 = Total
Please send me your shipping address and payment. The following payment methods
are accepted: PayPal.
Again, thank you for your business."
Spuneti-mi cum imi fac un cont PayPal ? in cate zile ii posibil sa mil fac ... ca sa nu pierd moneda...dati-mi va rog cateva sfaturi cat mai repede...multumesc anticipat