stampile personale ale colectionatilor

Moderatori: Deus, Comboloi

badin19

stampile personale ale colectionatilor

Mesaj de badin19 »

buna seara, am vazut colectia unui domn si am remarcat ca pe toate bancnotele a aplicat o stampila personala care contine numele sau si Tr. Severin., cat a afectat acest lucru valoarea acelor bancnote.?
Divide et impera
Freddy

Mesaj de Freddy »

Destul de mult
badin19

Mesaj de badin19 »

:D la asta ma gandeam si eu dar de exemplu o bancnota UNC ce are aplicata o stampila de genu acesta devine ....
Divide et impera
Freddy

Mesaj de Freddy »

Ce ar fi daca fiecare ne-am pune stampila pe fiecare bancnota sau initialele pe monede? Oricum, e alegerea fiecaruia.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Exista citeva poansoane personale care dau un plus mare de valoare monedelor ce le poarta. E vorba totusi de initialele unor mari colectionari din secolul XIX, nu de stampila lui Gheorghe X din Patirlagele...
Freddy

Mesaj de Freddy »

banivechi scrie: stampila lui Gheorghe X din Patirlagele...
Tare asta :lol: Nu am mai ras de mult asa bine :lol:
badin19

Mesaj de badin19 »

banivechi scrie:Exista citeva poansoane personale care dau un plus mare de valoare monedelor ce le poarta. E vorba totusi de initialele unor mari colectionari din secolul XIX, nu de stampila lui Gheorghe X din Patirlagele...
:lol: :lol: mare colectionar, mic colectionar tot o stampila ramane... deci cam cat afecteaza valoarea unei bancnote UNC, tin sa precizez ca domnul respectiv are cateva piese superbe. gen 100 lei 1903 aUNC, 20 lei 1906 aUNC, 20 lei 1920 UNC, doua bilete ipotecare astea nu sunt UNC, 1000 lei 1934, etc
Divide et impera
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca doriti sa stiti cam cu cate procente s-ar reduce valoarea unei bancnote UNC stampilata de ex cu IONESCU, DR TR SEVERIN, nu cred ca cineva va poate spune, nu exista o regula in acest sens.
Ce pot sa spun insa, ca in ochii mei asta scade valoarea unei astfel de piese destul de mult, de ex as prefera sa am in colectie aceeasi bancnota cu 2 pliuri, decat una UNC, dar cu mazgaleala aia.

Deci asta s-ar putea echivala asa: valoarea unei bancnota UNC mazgalita = valoarea aceeasi bancnote in stare XF. Dar asta numai pt mine.
andreka

Mesaj de andreka »

parerea mea...valoare lor ajunge sub jumatatea valorii initiale...dupa cum spunea cineva mai sus, mai degraba ai o piesa xf decat una stampilata aunc-unc.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
andreka

Mesaj de andreka »

asa de curiozitate...cam ce dimensiuni( forma) avea stampila si ce culoare?
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
*
banivechi

Mesaj de banivechi »

Daca e vorba de bancnote care necirculate sint vazute o data la 20 ani, stampila lui icsulescu nu le scade valoarea. Daca e insa vorba de 1000 lei 1941 se schimba povestea. Asta ar fi o parere obiectiva. Subiectiv... daca si pe mine ma cheama icsulescu si-mi place stampila, dau si pe 1000 lei 1941 stampilata pretul de UNC.
Apropo de stampile si 1000 lei 1941, anii trecuti am stricat un 1000 lei 1941, trimitindu-l intr-un tur in jurul lumii. S-a intors semnat si chiar stampilat de multi din prietenii mei din lumea larga. Pentru mine acea bancnota valoreaza ceva chiar daca e scrisa cu pixul pe fiecare zona alba.
andreka

Mesaj de andreka »

sunt de acord cu domnul de mai sus...dar cand vine vorba de 100 lei 1903 imi vine sa plang :!: :!: :!: :!:
*
*
badin19

Mesaj de badin19 »

andreka scrie:asa de curiozitate...cam ce dimensiuni( forma) avea stampila si ce culoare?
dimensiunile sa zic 2 cm lungime si 0.5 inaltime, nu are contur, parerea mea este ca a fost facuta din matrite din acelea pentru ziar din plum practic ea asa arata

Ionescu Gheorghe
Tr Severin

iar ca si culoare este albastra.
Divide et impera
badin19

Mesaj de badin19 »

andreka scrie:sunt de acord cu domnul de mai sus...dar cand vine vorba de 100 lei 1903 imi vine sa plang :!: :!: :!: :!:
:) pe mine m-au trecut lacrimile. :)
Divide et impera
badin19

Mesaj de badin19 »

banivechi scrie: Apropo de stampile si 1000 lei 1941, anii trecuti am stricat un 1000 lei 1941, trimitindu-l intr-un tur in jurul lumii. S-a intors semnat si chiar stampilat de multi din prietenii mei din lumea larga. Pentru mine acea bancnota valoreaza ceva chiar daca e scrisa cu pixul pe fiecare zona alba.
interesanta chestie.
Divide et impera
Scrie răspuns