Mini colectie
- tripleseven

Mini colectie
Contrar sfaturilor citite pe acest forum,am sa postez mini colectia primita de la o prietena de-a soacrei mele al carei sotz, se pare , ca a fost numismat! Eu nu sunt numismat dar poate de acum in colo o sa fiu. Domeniile mele de colectie sunt decoratiile romanesti...."de la origini si pana in prezent" si accesorii militare(ledunci, epoleti, stilete,sabii)
Deoarece nu locuiesc in Romania , imi este egal cine se uita la ce am postat, de confiscat nu au cum sa-mi confiste asa ca.... Tot inainte!
Va rog frumos daca imi puteti spune ce monede sunt si cam cat costa ele momentan pe piata.
Va multumesc.
Deoarece nu locuiesc in Romania , imi este egal cine se uita la ce am postat, de confiscat nu au cum sa-mi confiste asa ca.... Tot inainte!
Va rog frumos daca imi puteti spune ce monede sunt si cam cat costa ele momentan pe piata.
Va multumesc.
- Fişiere ataşate
-
- COCOSEL3.JPG (15.75 KiB) Vizualizat de 20763 ori
- tripleseven

- tripleseven

- tripleseven

- tripleseven

- tripleseven

- tripleseven

- tripleseven

- tripleseven

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Antoninianul de Traian Decius cu revers Dacia este o piesa foarte frumoasa, eu in general pana acum am vazut numai in stare mai proasta. Cele doua bronzuri mici romane sunt folisuri de la Constantius II daca am citit bine legenda de pe avers, iar cealalta este o comemorativa Urbs Roma din timpul lui Constantin cel Mare. Semnele de monetarie nu prea reusesc sa le descifrez, prima parca e SMKT..? deci ar fi Cyzicus. Sunt destul de comune.
Triplu grosul polonez de Stefan Bathori ar fi si ea o piesa bunicica, pacar ca are acel defect. Piesele batute de Stefan Bathori sunt ceva mai greu de gasit.
Grosul lat de Transilvania, batuta la Kassa (Kosice), chiar daca e una din cele mai des intalnite monede de Ardeal, este in stare foarte buna, in general astea s-au pastrat in stare mai proasta. Este o piesa bunicica.
Triplu grosul polonez de Stefan Bathori ar fi si ea o piesa bunicica, pacar ca are acel defect. Piesele batute de Stefan Bathori sunt ceva mai greu de gasit.
Grosul lat de Transilvania, batuta la Kassa (Kosice), chiar daca e una din cele mai des intalnite monede de Ardeal, este in stare foarte buna, in general astea s-au pastrat in stare mai proasta. Este o piesa bunicica.
- tripleseven