Parca mai avea si o comandorie de Virtute Aeronautica....oricum piesele seamana cu falsurile vandute la Brasov!claudiu1988 scrie:De aceste 2 piese vandute pe ebay ce spuneti??
Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- tripleseven

-
claudiu1988

-
cristi 1978

marcus aurelius scrie:Am mai gasit pe net , pe un site de vanzari (s-a vandut deja), un model de Mihai Viteazul , care pare sa fie original (ca si executie) insa este o combinatie intre modelul 1916 si 1941 (avers 1941 si revers 1916). Foarte bizar . Pareri ?
Falsa... Daca ne uitam cu atentie la imbinarea crucii cu coroana mie chiar mi se pare ca "balamaua" este pusa de-a latul coroanei nu pe lungime... De fapt e o replica atasata la o alta coroana si nu a stiut sau nu a reusit sa-i gaureasca "gatul" din lateral...
Este cea mai falsificata/replicata medalie regala romaneasca. Multi cumpara medalii inferioare, iau coroana si ii aplica o replica mai mult sau mai putin reusita a crucii ihai Viteazul.
Din cite stiu exista 3 modele 1916, 1941 si 1944 cu spade (creata pentru a se diferentia de modelul 1941 care s-a decernat celor ce s-au distins prin fapte de arme impotriva URSS). S-au acordat cca 3000 in ambele razboaie din care 1200 cca s-au decernat unitatilor militare. Cel mai raspindit model este 1916 si cel mai rar 1944 cu spade.
Prin 1995 (cu rezerve asupra anului) cind s-a reinfiintat ordinul s-a emis un set de medalii pt a inlocui piesele distruse sau pierdute ale veteranilor. Atentie, acelea aveau coroana plina. Dimensiunile pe latura crucii sunt de 42 mm iar pe coroana 22 mm.
In rest, fara brevet nu m-as baga sa cumpar un Mihai Viteazu. Si oricum pe ebuy un 1944 cu spade s-a dat la 5000 euro... Incerc sa vad daca mai gasesc postarea...
in general, alaturi de Victory Cross cred ca este unul din cele mai dificil de gasit ordine.
Best regards from Cristi
-
cristi 1978

Re: Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita
La modelul 1941 emailul trebuie sa fie translucid. Daca nu este translucid inseamna ca este o piesa falsa sau re-emailata![/quote]tripleseven scrie:Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?
Dificil... Cel mai relevant este expunerea ei la lumina puternica sau la semi intuneric... Trebuie sa ramina albastra. Daca devine violeta sau neagra e un fake... Pina nu demult credeam ca si culoarea medaliei este relevanta.... Pina am vazut una cu tenta rosiatica depusa la Muzeul Militar. Nu retin exact dar inclin sa cred ca erau aurite nu argintii... Cum am mai spus sunt foarte reticent in ceea ce priveste variantele de pe piata... Si in mod sigur ce cumperi la pret derizoriu e un fake...
Best regards from Cristi
- tripleseven

Stimate domn,
nu este nevoie sa ne dati raspuns inca o data la ce s-a discutat la inceputul topicului.Tema referitoare la transparenta si culoarea/nuanta emailului a fost dezbatuta deja.
Ceea ce priveste ierarhia dpdv al raritatii modelelor acestui ordin(si nu a medaliei cum spuneti dv) gresiti!
Cea mai rara varianta a Ordinului Mihai Viteazul este modelul 1938 care nu a fost decernat niciodata( a ramas la stadiul de proiect),dupa care vine modelul 1944 urmat de cel din 1916 iar ultimul si cel mai des decernat model este cel din 1941.
nu este nevoie sa ne dati raspuns inca o data la ce s-a discutat la inceputul topicului.Tema referitoare la transparenta si culoarea/nuanta emailului a fost dezbatuta deja.
Ceea ce priveste ierarhia dpdv al raritatii modelelor acestui ordin(si nu a medaliei cum spuneti dv) gresiti!
Cea mai rara varianta a Ordinului Mihai Viteazul este modelul 1938 care nu a fost decernat niciodata( a ramas la stadiul de proiect),dupa care vine modelul 1944 urmat de cel din 1916 iar ultimul si cel mai des decernat model este cel din 1941.
Va inselati. Ordinul Mihai Viteazul a fost reinfiintat abia in anul 2000 prin legea privind sistemul national de decoratii al Romaniei, iar legea care descrie in detaliu criteriile de acordare si aspectul noilor insemne ale ordinului a fost data abia in 2003.cristi 1978 scrie: Prin 1995 (cu rezerve asupra anului) cind s-a reinfiintat ordinul ...
Puteti sa dati detalii suplimentare despre decoratia "Victory Cross"? Nu am mai auzit de ea pana acum. Nu cred ca va referiti la Crucea Victoria (Victoria Cross) a Marii Britanii pentru ca numele ei nu provine de la victorie, ci de la Regina Victoria care a infiintat-o in 1856.cristi 1978 scrie: in general, alaturi de Victory Cross cred ca este unul din cele mai dificil de gasit ordine.
- marcus aurelius

Pozele sunt cam mici, insa par originale. Inclusiv panglicile si cutiile. Dar la cutii nu stim daca sunt intradevat de M.V. sau de altceva. Prima are culoare de Steaua Romaniei, a doua s-ar putea sa fie de Mihai Viteazul.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Cutiile rosii au fost folosite si pentru alte decoratii, inafara de Ordinul Steaua Romaniei.marcus aurelius scrie:Dar la cutii nu stim daca sunt intradevat de M.V. sau de altceva. Prima are culoare de Steaua Romaniei...
La piesele din imaginile lui T.M.T. mi se pare ca sunt unele diferente fata de celelalte versiuni ale Ordinului Mihai Viteazul. Urmariti forma capetelor bratelor, precum si grosimea monogramei lui Ferdinand. Nu stiu daca detaliile astea indica un fals; ar putea fi si o alta versiune a modelului 1941.
- marcus aurelius

Da, au fost folosite, insa cele cu buburuze (lemn cu vinil) nu doar carton, au fost folosite in special la S.R. Oricum nu asta era ideea, era o supozitie, atata timp cat nu am vazut fata cutiei. La modelul 1941 al M.V. s-au folosit doar albastre. Domnule Alex, nu e nevoie sa ma amendati cand nu e nevoie.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
marcus aurelius scrie:Da, au fost folosite, insa cele cu buburuze (lemn cu vinil) nu doar carton, au fost folosite in special la S.R. Oricum nu asta era ideea, era o supozitie, atata timp cat nu am vazut fata cutiei. La modelul 1941 al M.V. s-au folosit doar albastre. Domnule Alex, nu e nevoie sa ma amendati cand nu e nevoie.

- tripleseven

Din cate stiu , Ordinul Mihai Viteazul a fost decernat numai in cutii albastre. La mod 1916 predominau cele nemarcate(Le Maitre, Resh,Weiss) , dar am vazut o data o piesa la cutie albastra cu cifrul lui Ferdinand si marcata cu titlul ordinului .
Modelele 1941 si 1944 le-am vazut numai in cutii marcate special.
Cutiile rosii fara marcajul ordinului se foloseau si la ordine si la medalii- ma refer aici la cutiile bune nu la amaraciunile acelea din carton!
Cele din carton se foloseau pt medalii, sau pt ordinul neemailat Virtutea Aeronautica in grad de Cruce de Aur.In cazul Crucii de Aur,cutiile erau de obicei marcate pe interiorul capacului sau aveau o eticheta lipita pe fundul cutiei .
Modelele 1941 si 1944 le-am vazut numai in cutii marcate special.
Cutiile rosii fara marcajul ordinului se foloseau si la ordine si la medalii- ma refer aici la cutiile bune nu la amaraciunile acelea din carton!
Cele din carton se foloseau pt medalii, sau pt ordinul neemailat Virtutea Aeronautica in grad de Cruce de Aur.In cazul Crucii de Aur,cutiile erau de obicei marcate pe interiorul capacului sau aveau o eticheta lipita pe fundul cutiei .