M-am referit la poza postata pe 8 feb. 2009.
Este prezentata o cruce de cavaler ( civil ) a ordinului Steaua Romaniei, avers si revers.
Medalionul bombat al aversului si culoarea de albastru mai special ma fac sa cred ca este posibil ca producatorul sa fie Souval.
In general albastrul putin mai indigo este tipic pt. acest producator austriac.
Inainte am spus ceva de "coronita".
Ma refeream nu la coroana cu inel pt. panglica ci la coronita de lauri.
Ordinul Steaua Romaniei tip I - identificare bijutier
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
A, "cununa de lauri".Cristian Ciuplea scrie:Inainte am spus ceva de "coronita".
Ma refeream nu la coroana cu inel pt. panglica ci la coronita de lauri.
-
Cristian Ciuplea

Referitor la crucea de cavaler in etui de Ferdinand :
- crucea merge in perioada anilor 1920, deci se poate spune ca ordinul a fost conferit in acest etui, chiar daca au fost cumparate separat.
Cind vorbesc de cununa de lauri verde, ma gindesc intii la forma bombata a celor 3 frunze, unde cea din mijloc se vede din plin.
Cununile astea rotunjite, bombate, par sa fie marfa franceza.
La crucea de cavaler prezentata de tripleseven ( 8 feb. 09 ) imi sare-n ochi culoarea, acest albastru mai deosebit. Coroana are o baza mai mica.
Cred ca la ultima licit. UBS a fost o cruce de comandor cu spade prin cruce si la coroana. Parca-mi amintesc ca in afara de albastrul mai mov si baza coroanei era mai mica. Cred ca a fost chiar declarata ca Souval.
- crucea merge in perioada anilor 1920, deci se poate spune ca ordinul a fost conferit in acest etui, chiar daca au fost cumparate separat.
Cind vorbesc de cununa de lauri verde, ma gindesc intii la forma bombata a celor 3 frunze, unde cea din mijloc se vede din plin.
Cununile astea rotunjite, bombate, par sa fie marfa franceza.
La crucea de cavaler prezentata de tripleseven ( 8 feb. 09 ) imi sare-n ochi culoarea, acest albastru mai deosebit. Coroana are o baza mai mica.
Cred ca la ultima licit. UBS a fost o cruce de comandor cu spade prin cruce si la coroana. Parca-mi amintesc ca in afara de albastrul mai mov si baza coroanei era mai mica. Cred ca a fost chiar declarata ca Souval.