500 lei 1999 bimetal

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Cassius

500 lei 1999 bimetal

Mesaj de Cassius »

Exista aceasta piesa batuta de BNR?

http://www.okazii.ro/catalog/32510437/M ... METAL.html
crilogyx

Mesaj de crilogyx »

de ce sunt 3 poze,are 3 fete? :P
Alek
**
**

Mesaj de Alek »

Un nene despre care am aflat ulterior că lucrează la monetărie îmi oferea acum vreo doi-trei ani o monedă de circulaţie de 500 lei, bătută însă în argint, contra sumei de 100 euro. Evident, n-am dat banii pe aşa ceva. Se întâmpla la magazinul - actualmente dispărut - de pe str. Eforie, lângă Restaurantul Gorjul din Bucureşti. Aşa că respectivele "probe" ar putea fi tot nişte năzbâtii ale aceluiaşi nene. Mi se pare însă straniu, pentru că e nevoie de o tehnologie anume pentru baterea de monede bimetalice.
vlahul
moderator
moderator

Re: 500 lei 1999 bimetal

Mesaj de vlahul »

Cassius scrie:Exista aceasta piesa batuta de BNR?

http://www.okazii.ro/catalog/32510437/M ... METAL.html
Asa cum scrie si in titlul anuntului, este o proba.
Cassius

Mesaj de Cassius »

Proba, proba dar si astea sunt reglementate, dupa cum apar la noi probele astea eu cred ca le bate oricine. La noi cred ca sunt mai multe probe decat monede normale. La care ii trece prin cap sa bata moneda, bate probe, mai ciudat este faptul ca aceste probe de mai sus au efigia Romaniei, probabil batute la BNR.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

La moneda de 500 lei exista o sumedenie de probe bimetalice, atat la cea cu eclipsa cat si la cea comuna.
O sa ''scotocesc'' printre fisierele mele cu poze, sper sa mai gasesc poza unui lot de vreo 10 astfel de monede pe care le-am intermediat acum cativa ani.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Cassius scrie:Proba, proba dar si astea sunt reglementate, dupa cum apar la noi probele astea eu cred ca le bate oricine. La noi cred ca sunt mai multe probe decat monede normale. La care ii trece prin cap sa bata moneda, bate probe, mai ciudat este faptul ca aceste probe de mai sus au efigia Romaniei, probabil batute la BNR.
In primul rand este normal sa fie mai multe probe decat monede, doar de aia sunt probe. La fel si despre "efigie"...
In al doilea rand, nu sunt batute la BNR ci la MS!
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Si cine ne asigura ca nu au aceeasi provenienta precum monedele euro romanesti? Doar pentru ca procesul de batere este mai dificil, nu inseamna neaparat ca MS le-a batut. Iar daca vanzatorul crede ca o sa-si ia 500 de euro pe acea bucata de metal... :lol:
Ultima oară modificat 30 Sep 2009, 13:33 de către Tudor C, modificat 1 dată în total.
ronin

Mesaj de ronin »

Tudor C scrie:Si cine ne asigura ca nu au aceeasi provenienta precum monedele euro romanesti? Doar pentru ca procesul de batere este mai dificil, nu inseamna neaparat ca MS le-a batut. Iar daca vanzatorul crede ca o sa-si ia 50de euro pe acea bucata de metal... :lol:
500 de euro vreti sa spuneti... :lol:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

In ce le priveste pe monedele euro, este un risc asumat, atata timp cat Romania nu a aderat inca la moneda unica.
Iar la probe, personal, mi se pare ca este pe langa lege ce se intampla. Fiind fabricate pentru a fi aprobata una sau alta dintre modele.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Da, 500. :lol: Oricum, banuiesc ca exista un regim special al probelor care se bat la monetarie. Adica nu oricine poate sa-si umple buzunarele cu 20-30 de bucati si apoi sa le scoata la vanzare. Daca cineva s-ar sesiza, chiar daca respectivele "probe" s-ar dovedi a nu fi probe, poate ca proprietarii lor nu le-ar mai scoate la vedere atat de des.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Tudor C scrie:Da, 500. :lol: Oricum, banuiesc ca exista un regim special al probelor care se bat la monetarie. Adica nu oricine poate sa-si umple buzunarele cu 20-30 de bucati si apoi sa le scoata la vanzare. Daca cineva s-ar sesiza, chiar daca respectivele "probe" s-ar dovedi a nu fi probe, poate ca proprietarii lor nu le-ar mai scoate la vedere atat de des.
Dar cine sa se sesizeze??? Sunt alte probleme mai mari pe care le au institutiile statului....
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Nu cred ca mai este cazul sa va bateti capul cu aceste manarii din monetaria statului.
Sunt sigur ca nimeni dintre noi nu a apucat sa vada probe la monedele emise in 2008 si 2009. Si nici nu cred ca vom vedea cu 2010, pt ca a cam picat faza cu batutul probelor. Ceea ce vedem acum sunt cele aflate in circuit inainte de 2008.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

ronin scrie:
500 de euro vreti sa spuneti... :lol:
Acu' vreo 3-4 ani pretul de piata (vorbesc de cat se primea in mod real, nu de cereri fanteziste ) era de 150 euro bucata.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Yu_L.Yan scrie:Nu cred ca mai este cazul sa va bateti capul cu aceste manarii din monetaria statului.
Sunt sigur ca nimeni dintre noi nu a apucat sa vada probe la monedele emise in 2008 si 2009. Si nici nu cred ca vom vedea cu 2010, pt ca a cam picat faza cu batutul probelor. Ceea ce vedem acum sunt cele aflate in circuit inainte de 2008.
Aveti dreptate, se pare ca in urma unui scandal care s-a lasat cu concedieri...
Scrie răspuns