intrebare

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

buzynik

intrebare

Mesaj de buzynik »

Buna seara tuturor. Mai am o problema. Ce ma sfatuiti sa fac :( ? Sa curat urmatoarele monede ? Sau sa le las cum sunt ? Am inteles ca 3 bani 1954 ar avea si ceva valoare. Si cum pana acum ni iam prea bagat in seama, voi fi mai atent la anul :P . Sincer nu credeam sa aiba asa preturi. Si cand ma gandesc peste cati am dat :cry: . Multe multumiri O seara placuta incontinuare. Cu stima Nicu (Am postat si o moneda curatata. 1 ban 1952
Fişiere ataşate
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (97.78 KiB) Vizualizat de 11719 ori
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (69.23 KiB) Vizualizat de 11719 ori
IMG_0005.jpg
IMG_0005.jpg (9.16 KiB) Vizualizat de 11719 ori
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

O moneda de 3 bani 1954 s-a dat acum putin timp pe eBay cu 130 $
e adevarat ca era un XF-AU dar si monedele mai slabe au o valoare destul de ridicata.Depinde mult si de moment si de noroc , de ce nu? Si vad ca noroc aveti ! :D
Personal gasesc ca necuratate sunt mai frumoase
claus

Mesaj de claus »

eu le-as lasa asa cum sunt
picard

Mesaj de picard »

Nici eu nu le-as curata (am vazut ca de multeori curatarea nu e reuseste complet - monedea capata supafete destul de lucioase care vin in contrast neplacut cu zonele necuratate accentuindu-le aspectul inestetic; Rezultatul e ceva care pare artificial)
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

picard scrie:Nici eu nu le-as curata (am vazut ca de multeori curatarea nu e reuseste complet - monedea capata supafete destul de lucioase care vin in contrast neplacut cu zonele necuratate accentuindu-le aspectul inestetic; Rezultatul e ceva care pare artificial)
Multumiri tuturor pentru pentru indicatii. Sunt de aceasi parere cu dumneavoastra . Si mie-mi plac asa cum sunt. Au ooo nu stiu ce.. Asa vor ramane O seara placuta. Cu stima Nicu
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Pentru o moneda de genul 3 bani 1952 sau altele asemanatoare nici nu merita efortul. Asta doar daca nu vreti sa o curatati si apoi sa o vindeti drept UNC. :twisted: Glumesc, bineinteles...(unii vanzatori de pe okazii insa...).
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

Tudor C scrie:Pentru o moneda de genul 3 bani 1952 sau altele asemanatoare nici nu merita efortul. Asta doar daca nu vreti sa o curatati si apoi sa o vindeti drept UNC. :twisted: Glumesc, bineinteles...(unii vanzatori de pe okazii insa...).
:lol: I-mi pare rau ca nu le-am prea bagat in seama la inceputul cautarilor. Atunci contau numai cele medievale.. :( . SI inca nu am vandut,nici cumparat vreo moneda 8) ...Poate.
crilogyx

Mesaj de crilogyx »

si totusi...cu ce le-ati curatat? oare pt monede din zinc merge?
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

crilogyx scrie:si totusi...cu ce le-ati curatat? oare pt monede din zinc merge?
...nu sunt curatate ,doar spalate cu periuta de dinti si sapun lichid. Nu prea-mi convine sa risc cu alte solutii...Am primit din spania o sticluta fara eticheta ,si ...am postat o moneda de 1 ban 1952 curatata cu solutia respectiva. Rezultat nu prea imbucurator :cry:
Freddy

Re: raspuns

Mesaj de Freddy »

buzynik scrie:
...nu sunt curatate ,doar spalate cu periuta de dinti si sapun lichid. Nu prea-mi convine sa risc cu alte solutii...Am primit din spania o sticluta fara eticheta ,si ...am postat o moneda de 1 ban 1952 curatata cu solutia respectiva. Rezultat nu prea imbucurator :cry:
Periuta de dinti lasa urme fine pe monede, nu e indicat sa le curatati.
crilogyx

Mesaj de crilogyx »

am frecat pe unnele monede de m-am saturat cu peria si nici un rezultat......acuma depinde de moneda si de ce are pe ea.
buzynik

Re: raspuns

Mesaj de buzynik »

Freddy scrie:
buzynik scrie:
Periuta de dinti lasa urme fine pe monede, nu e indicat Salutam.. La starea care o auuu...Ma refer la cele gasite in riu.... Dati-mi dumneavoastra o solutie.. :? O dupaamiaza placuta . Cu stima Nicu
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca doriti neaparat sa le curatati, puteti folosi solutii profesionale fabricate de firme de renume cum ar fi Leuchtturm, Lindner, etc.
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:Daca doriti neaparat sa le curatati, puteti folosi solutii profesionale fabricate de firme de renume cum ar fi Leuchtturm, Lindner, etc.
Multumesc domnule Aldor. Siii unde gasesc solutiile respective ??
crilogyx

Mesaj de crilogyx »

Dar o metoda mai ieftina nu exista? pentru niste monede care valoreaza 2-3-5 lei parca nu merita sa iei o solutie de cateva zeci de lei.
Scrie răspuns