250 Lei 1935

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Moneda imi pare ok. si muchia este la fel cu cea a monedei postate de mine.
Felicitari pentru "descoperire" , o moneda frumoasa cu toate ca a stat in apa.
claus

Mesaj de claus »

de descoperiri ca 250 L 1935 si 3 bani 1954 sa tot ai parte... :D
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

claus scrie:de descoperiri ca 250 L 1935 si 3 bani 1954 sa tot ai parte... :D
Da norocos colegul nostru :D
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

Multumesc pentruuu confirmarea de autenticitate ,si pentru "urare" . O seara placuta. Cu stima Nicu ...Daca ati sti cate chestii sunt pu fundul raului.... 8)
capa

Re: raspuns

Mesaj de capa »

buzynik scrie:
Multumesc pentruuu confirmarea de autenticitate ,si pentru "urare" . O seara placuta. Cu stima Nicu ...Daca ati sti cate chestii sunt pu fundul raului.... 8)
De curiozitate, aveti un inventar macar partial al descoperirilor?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
buzynik

Re: raspuns

Mesaj de buzynik »

capa scrie:
buzynik scrie:
De curiozitate, aveti un inventar macar partial al descoperirilor?
O zi buna tuturor ! Scuze aseara am avut o problema ,si am iesit de pe forum. Va raspund astazi. Nu .Nu am avut timp pentru un inventar. Cat a fost vremea frumoasa ,si apa calduta, am fost ocupat cu "scormonitul" :) Poate de acum sa-l fac. Oricum cred ca in doua trei luni.. Foarte multe piese sunt degradate. Le voi pastra totusi, pentru ca le-am gasit ieu :) In ansamblu ,am ~ 6kg monede + - 500gr. Nu mai pun la socoteala celelalte chestii. Poate dupa...Voi iesii si ieu la un targ. Nu pentru vanzare ,doar ca expunere :wink: O dupamasa placuta. Cu stima Nicu.
capa

Mesaj de capa »

banivechi scrie:Daca sint "bagmarks", da! De aia am zis MS63 si nu 64 sau 65.
Relativ la gradatia acordata monedei de 250 lei 1935 de mai sus, dumneavoastra cum ati grada moneda de aici:

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 8468#48468

Tot avers - XF, revers - XF+?

Multumesc!
banivechi

Mesaj de banivechi »

Moneda de 5 lei vinduta pe ebay? aUNC. D-l Ciuplea e poate mai exigent decit mine, insa eu consider ca sub 3% din detaliile aversului sint afectate. Parul de deasupra urechii poate fi asa datorita unei matrite aflata deja la "maturitate", nu neaparat din cauza circulatiei. Atit luciu de batere nu am vazut inca la un 5 lei.
claus

Mesaj de claus »

http://www.okazii.ro/catalog/33800943/S ... VF-XF.html

interesant ca milesimul este aproape invizibil..ce e cu monedele astea unele il au perfect , altele slab, altele..mai deloc
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Daca va uitati si la cea postata de mine cifra 3 nu este asa de evidentiata ca celelalte. Cand am analizat-o la lupa se vede clar ca practic aproape "lipseste". Probabil matrita avea vreo depunere. Bineinteles ca nu este o "varianta" :lol:
capa

Mesaj de capa »

banivechi scrie:Moneda de 5 lei vinduta pe ebay? aUNC. D-l Ciuplea e poate mai exigent decit mine, insa eu consider ca sub 3% din detaliile aversului sint afectate. Parul de deasupra urechii poate fi asa datorita unei matrite aflata deja la "maturitate", nu neaparat din cauza circulatiei. Atit luciu de batere nu am vazut inca la un 5 lei.
Ma intreb daca exigenta in gradare este influentata in unele cazuri de numarul si calitatea pieselor trecute prin mana, dar mai ales de exemplarele din colectia proprie.

In extrema cealalta, pe okazii, un utilizator isi apreciaza moneda pusa spre vanzare ca fiind aUNC. Nu este cel mai bun exemplu, doar cel mai la indemana.

Imagine
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

capa scrie:
banivechi scrie:Moneda de 5 lei vinduta pe ebay? aUNC. D-l Ciuplea e poate mai exigent decit mine, insa eu consider ca sub 3% din detaliile aversului sint afectate. Parul de deasupra urechii poate fi asa datorita unei matrite aflata deja la "maturitate", nu neaparat din cauza circulatiei. Atit luciu de batere nu am vazut inca la un 5 lei.
Ma intreb daca exigenta in gradare este influentata in unele cazuri de numarul si calitatea pieselor trecute prin mana, dar mai ales de exemplarele din colectia proprie.

In extrema cealalta, pe okazii, un utilizator isi apreciaza moneda pusa spre vanzare ca fiind aUNC. Nu este cel mai bun exemplu, doar cel mai la indemana.

Imagine
.........Salutam :) ..Paradoxuri de acest gen ,am mai vazut. Nu sunt un expert :oops: , insa am vazut moneda de 1 heler,(nu mai retin anul)trecuta drept raritate, si necirculata,la un pret destul de mare. Problema era ca eu detin 17 piese din anul respectiv. Deci unde este raritatea..??? :shock: ..O zi buna.
capa

Mesaj de capa »

Mi-a atras atentia muchia foarte reliefata a reversului monedei acesteia:

http://www.okazii.ro/catalog/35356895/2 ... 1935-.html

Este uzuala o astfel de reliefare sau poate fi indicatia unui fals?
Fişiere ataşate
250lei1935.jpg
250lei1935.jpg (68.34 KiB) Vizualizat de 6201 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Judecand doar dupa poza, pare a fi un fals de epoca, destul de bine realizat.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

capa scrie:Mi-a atras atentia muchia foarte reliefata a reversului monedei acesteia:

http://www.okazii.ro/catalog/35356895/2 ... 1935-.html

Este uzuala o astfel de reliefare sau poate fi indicatia unui fals?
Piesa domnului graham_fermecatorul/stefaniastefan2002/world_coins_shop... :twisted:
Scrie răspuns