Top: Cea mai urata moneda

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

narcisp
**
**

Top: Cea mai urata moneda

Mesaj de narcisp »

Nu sunt sigur daca voi fi pe placul cuiva dar mi-am luat inima-n dinti si am hotarat sa deschid un nou topic in care sa fie postate pareri si imagini ale celor mai urate monede.

De inceput eu supun atentiei o mondeda care "by the way' nu a fost recunoscuta de la bun inceput cand am trimis-o pe mail cuiva ...

Ei bine este vorba de noua moneda de 10 bani a romanilor

Luati d-aci shi minunati-va
Fişiere ataşate
un vechi proverb romanesc spunea: "Ti-ai dat arama pe fata"
un vechi proverb romanesc spunea: "Ti-ai dat arama pe fata"
Image-02.JPG (30.47 KiB) Vizualizat de 20358 ori
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Era suficient de urata si in stare normala , nici nu mai trebuia sa fie "chinuita".
Eu zic sa facem clasamentul monedelor urate din nastere nu mutilate.
Mihai

Mesaj de Mihai »

10 bani? Intradevar, arata groaznic... Mai degraba ai crede ca e un 50 bani calcat de tren... :lol:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ca design, pina nu de mult moneda britanica de 1 Crown 1965 Churchill era votata cea mai urita. Intr-adevar, noua "moda" in materie de monede romanesti tinde sa detroneze clasica mutra de buldog a lui Churchill... acolo macar gravorul avea scuza ca nu putea sa-l faca pe Sir W.C. mai frumos decit regina de pe cealalta fata a monedei, pe cind la noi cred ca si elevii de-a IX-a de la liceul de arte plastice reuseau ceva mai frumos.
narcisp
**
**

Mesaj de narcisp »

in colectia mea amarata am foarte multe monede comuniste si tin sa va spun ca din punctul meu de vedere "comunistii" sau dovedit mult mai artisti la capitolul gravura decat Monetaria Statului Roman

Si ma refer inclusiv la monedele romanesti din perioada comunista ... asa cum erau ele cu stema, tractoare, uzine si campuri de cereale, parca erau mai frumoase

Parca ne-am tampit ... zau asa ... vorba lui Aldor:

cu cat avansam (shi d.p.d.v. tehnologic) cu atat scoatem monede mai urate
saankarite

Mesaj de saankarite »

nu inteleg comparatia cu 1 crown churchill. Daca nu luam in considerare fata lui churchill, moneda e chiar reusita..
http://worldcoingallery.com/countries/c ... 0Churchill
banivechi

Mesaj de banivechi »

The Churchill Crown a cistigat multe competitii "the ugliest coin in the world".O descriere de pe http://www.24carat.co.uk/1965crownframe.html
Obverse:
The first (young) portrait of the Queen facing right, designed by Mary Gillick.
ELIZABETH II DEI GRATIA REGINA F D
1965

Reverse: A sombre-looking portrait of Sir Winston Churchill, in a siren suit.
We are sure that Churchill himself would have been the first to admit that he was not pretty, his portrait on this crown is not exactly flattering. It is in quite low relief, and we believe it to be one of the least attractive British coins ever issued.
Quite what Churchill would have made of our comments, we will never know, but this was a very popular coin issue at the time, and over 9 million were issued!
O discutie de pe http://www.cointalk.org/showthread.php?t=1313
The 1965 Great Britain cu-ni crown (KM#910) in this borrowed picture NOT FROM MY OWN COLLECTION has won the ugly coin title many times in many places
Altii au ales deja...
narcisp
**
**

Mesaj de narcisp »

Totusi nu putem sa nu remarcam cateva mici valori artistice.
Gravorul s-a chinuit sa scoata niste figurine pe cand moneda pe care am postat-o in afara de stema tarii nu are nimic artistic in ea.
Din punctul asta de vedere as fi preferat vechile monede post-decembriste. Acolo de bine de rau existau niste personalitati

Apropo !!
Ce parere aveti de finala "Mari Romani" instrumentata de TVR.
Ar fi o chestie tare sa-l puna pe finalist pe o moneda, si nu una comemorativa ci una de circulatie, in felul asta si-ar mai spala si MS pacatele
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

narcisp scrie:Apropo !!
Ce parere aveti de finala "Mari Romani" instrumentata de TVR.
Ar fi o chestie tare sa-l puna pe finalist pe o moneda, si nu una comemorativa ci una de circulatie, in felul asta si-ar mai spala si MS pacatele
Doar daca BNR va comanda o astfel de moneda...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Nu am urmarit emisiunea "Mari romani" asa ca nu stiu finalistii dar ce ne facem daca primul iese Ceausescu ? Cum ar arata o moneda cu el ? Sau cu Nea Jiji ?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ce ati zice de o efigie a lui Iliescu pe o moneda din guvernarea Basescu? :lol:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Continuind ideea de mai sus, ar fi o dovada de bun simt emiterea unor monede comemorative cu efigiile conducatorilor Romaniei moderne... chiar si a lui Ceausescu. Face parte din istoria noastra, deci trebuie sa ni-l asumam...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Si ce ne facem cu Antonescu?
sorin70

Mesaj de sorin70 »

vlahul scrie:Si ce ne facem cu Antonescu?
Nu mai pomeniti de el ca ne inchide UE forumul :lol:
Nu mai e voie , trebuie sa ne spalam creierele de el, s-au mutat statuile, s-au schimbat numele strazilor...... parca am mai vazut asa ceva prin 1948.
Personal imi pare rau ca am avut ocazia in 1997 sa iau o placheta cu el direct de la MS si nu am luat-o, am preferat alta.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

sorin70 scrie:
vlahul scrie:Si ce ne facem cu Antonescu?
Nu mai pomeniti de el ca ne inchide UE forumul :lol:
.
Pacat ca nu se tine cont si de activitatea pe care a desfasurat-o in perioada primului razboi mondial - ma apuca rasul cand aud ca unii spun ca a fost un ofiter slab., marea majoritate il judeca numai dupa unele greseli facute ca om politic.
Mihai
Scrie răspuns