Onoarea naţiunilor - ordine şi decoraţii la MNIR

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

A fost cineva la ultimele doua editii (poate si cu un aparat foto :wink: )?
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

la mnir sunt cataloage de la: 2, 3, 4, la pretul modic de 10 lei, daca cumva stocul se termina se gaseste intelegere pt reeditare, doar ca a fost scos in conditii de austeritate
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

cuburo83 scrie:la mnir sunt cataloage de la: 2, 3, 4, la pretul modic de 10 lei, daca cumva stocul se termina se gaseste intelegere pt reeditare, doar ca a fost scos in conditii de austeritate
Tinand cont ca respectivele cataloage nu sunt decat niste pagini scoase la imprimanta si incopciate, nu cred ca o sa fie o problema de tiraj.......
Parerea mea este ca MNIR poate mult mai mult de atat.
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Oho, dar MNIR a scos cateva cataloage f frumoase, in conditii grafice bune, adevarat, nu cu decoratii, dar cu familia regala, cu orasele Romaniei, cu Carol I ... care, probabil ar fi de mai mare interes ...
Un exemplu este acesta http://img255.imageshack.us/i/oraseleromaniei.jpg/ pe care l-am amintit anterior ...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu am cumparat (nu la 5 lei) un album exceptional numit "Tezaurul" care contine cele mai frumoase piese din tezaur in fotografii de exceptie. Pot sa spun ca sta pe acelasi palier cu cele mai frumoase abume pe care le-am vazut. Depinde ce cauti....Oricum pe noul site la partea de magazin (shop) exista multe despre care sunt convins ca stiu putini. Merita sa aruncati o privire.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vlahul scrie:Oho, dar MNIR a scos cateva cataloage f frumoase, in conditii grafice bune, adevarat, nu cu decoratii, dar cu familia regala, cu orasele Romaniei, cu Carol I ... care, probabil ar fi de mai mare interes ...
Bineinteles ca ar putea scoate din punct de vedere tehnologic sau artistic si exista chiar si disponibilitatea de a scoate albume de decoratii, problema insa este ca astfel de albume nu au prioritate, probabil pentru ca nu se poate estima usor cat de mare ar fi piata lor de desfacere. Din punctul meu de vedere este pacat, pentru ca nu doar profitul imediat conteaza, ci in primul rand publicitatea pe care ar face-o colectiilor lor. Putine muzee din lume merg in profit, dar toate pot fi privite ca un mod de publicitate la nivel national.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Alex scrie: Bineinteles ca ar putea scoate din punct de vedere tehnologic sau artistic si exista chiar si disponibilitatea de a scoate albume de decoratii, problema insa este ca astfel de albume nu au prioritate, probabil pentru ca nu se poate estima usor cat de mare ar fi piata lor de desfacere. Din punctul meu de vedere este pacat, pentru ca nu doar profitul imediat conteaza, ci in primul rand publicitatea pe care ar face-o colectiilor lor.
Cred ca aici aveti dreptate in ceea ce priveste profitul vis-a-vis de un album. Probabil ca si interesul fata de astfel de expozitii si-a spus cuvantul in editarea unui album.
Alex scrie:Putine muzee din lume merg in profit, dar toate pot fi privite ca un mod de publicitate la nivel national.
Dar ca alte muzee nu merg in profit poate ca este putin cam pripit. Daca la noi un bilet de intrare la MNIR este 2 lei, in Franta minimum 5 euro ( o jumate de zi ), comparativ ca pret si nu ca venit si trebuie sa tinem cont ca, de fapt, MNIR este practic inchis, in afara de expozitiile provizorii, cele permanente nu includ decat Columna si tezaurul. Ceea ce este de-a dreptul frustrant, mai ales pt cei ce vin sa-l viziteze...
Sau de ex. in UK unde intrarea la "nationale" este gratuita.
Totusi, autofinantarea este ceva complicat la noi.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

vlahul scrie:Oho, dar MNIR a scos cateva cataloage f frumoase, in conditii grafice bune, adevarat, nu cu decoratii, dar cu familia regala, cu orasele Romaniei, cu Carol I ... care, probabil ar fi de mai mare interes ...
Tocmai de aceea am spus ca MNIR poate mai mult :wink:
Alex scrie:Bineinteles ca ar putea scoate din punct de vedere tehnologic sau artistic si exista chiar si disponibilitatea de a scoate albume de decoratii, problema insa este ca astfel de albume nu au prioritate, probabil pentru ca nu se poate estima usor cat de mare ar fi piata lor de desfacere.
Eu cred ca daca MNIR ar scoate cataloage cu decoratii, s-ar vinde imediat.
Ca exemplu, vederile cu diverse ordine scoase de MNIR s-au epuizat repede, iar o initiativa "privata", respectiv albumele editate de Domnul Stambuliu, la o calitate deosebita, au avut succes, desi aveau un pret prohibitiv, iar imaginile puteau fi oricum descarcate de pe net.
Mihai
General Matei

Re: Onoarea naţiunilor - ordine şi decoraţii la MNIR

Mesaj de General Matei »

Excelenta cartea, recomand
Nihil sine Deo
Scrie răspuns