Coroana Romaniei - placa de mare ofiter in cutie patrata

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Piesa a generat suficiente mesaje asa ca i-am dedicat un subiect separat.
roantichitati scrie:Aceasta patina eu o vad ca o urma de autenticitate , si nu invers . Decoratia a fost acoperita cu un strat fin de lac , in masura in care lacul s-a luat de pe ea s-a patinat , de aceea zonele patinate au o forma asa neregulata . Eu cred ca decoratia este autentica .
Cristian Ciuplea scrie:Ordinul ar trebui sa fie original, dar cum a scris si dl. Roantichitati, a fost lacuit si acum se repatineaza. posibil sa nu fi fost nici bine curatat inainte de lacuire, sau poate ca a fost si reargintat, sa para mai frumos.
Nu m-am gandit la posibilitatea ca piesa sa fi fost lacuita si de aceea patina mi s-a parut ciudata.
Cristian Ciuplea scrie:Nici eu nu cred ca etuiul rosu este romanesc.
Monograma CC este fara unu roman.
Si la Monaco exista etui-uri cu C dublu, dar tot fara 1 roman.
Cred ca aici a fost ceva manipulat, ca dintr-o cutie straina sa se faca una romaneasca.
Poate ar trebui sa fac o precizare aici. Exista etuiuri rosii pentru ordinul Coroana Romaniei cu monograma fara "I". Imaginea monogramei postata anterior (repostata mai jos) este de pe una dintre acestea. Banuiesc ca ele sunt din perioada de dinainte de 1893 (anul nasterii lui Carol al II-lea). Ce m-a nedumerit pe mine, a fost forma coroanei de pe cutia patrata, mai apropiata de coroana monogramei de pe Ordinul Casei Baden.

Imagine
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Chiar daca etui-ul este romanesc, el a fost nu de la ordin, mai mult ca sigur , ci de la o medalie.
Pacat ca nu este si o poza a inlet-ului negru, fara ordin.
Daca s-ar vedea mai bine ce scrie pe revers, dar probabil ca BUCURESCI, atunci este clar ca steaua nu apartine de cutie.
La spanioli exista Comandor de Numar, care este un fel de Mare Ofiter la romani, si care purta numai steaua si aceasta era in etuiul ei.

La romani n-am auzit sa existe asa ceva !
De steaua asta apartine si crucea de comandor, care , in momentul cind
ele se gasesc in etui-ul lung, devine cruce de Mare Ofiter.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Cristian Ciuplea scrie:Am inteles ca dl. Alex nu are piesa, dar poate niste poze mai clare.
Astea-s toate imaginile pe care le am.
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Parca a fost argintata....!
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

tripleseven scrie:Parca a fost argintata....!
La cat ati evalua-o in starea asta?

In alta ordine de idei, am gasit o alta cutie rosie cu acelasi format al inscriptiei de la interior. Coroana monongramei este insa putin diferita de cea a cutiei patrate.

Imagine Imagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Alex scrie: La cat ati evalua-o in starea asta?

In alta ordine de idei, am gasit o alta cutie rosie cu acelasi format al inscriptiei de la interior. Coroana monongramei este insa putin diferita de cea a cutiei patrate.

Piesa nu este zgariata si nici lovita,nu vad de ce i-ar scade pretul numai ca este argintata. Nici nu mai stiu, cu cat se vinde momentan acest tip de placi? 350-500 Euro? Cred ca cei de la casa de licitatii mizeaza pe un pret mai mare ,exact pe motivul ca este insotita de aceasta cutie/ambalaj.

Cred ca ar trebui sa deschidem un topic special rezervat numai cutiilor
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Multumesc pentru pareri si sugestii.

LE: Am obtinut si o imagine a interiorului si cutia pare sa fie facuta pentru placa ordinului.

Imagine
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

La ora 6:00 se vede acel "T", care este format din balamaua ordinului si din ac .
Dar "T"-ul este mereu sus, la ora 12:00
Asta ar insemna, in cazul ca etui-ul ar fi original, ca ordinul statea in el intors la 180 grade.
De ce ?
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Cristian Ciuplea scrie:La ora 6:00 se vede acel "T", care este format din balamaua ordinului si din ac .
Dar "T"-ul este mereu sus, la ora 12:00
Asta ar insemna, in cazul ca etui-ul ar fi original, ca ordinul statea in el intors la 180 grade.
De ce ?
Poate nu se vede prea bine in imaginea de mai sus, dar "T"-ul este de fapt la ora 12, dupa forma balamalei. La ora 6 este o cruce potrivita sistemului de prindere a acului, astfel incat ordinul sa stea drept in cutie.
Fişiere ataşate
caseinside.jpg
caseinside.jpg (19.22 KiB) Vizualizat de 8705 ori
Scrie răspuns