Medalie 1913

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
Metal Hammer

Medalie 1913

Mesaj de Metal Hammer »

Am o medalie ( din arama cred)din 1913 cu inscriptia:
Din carpati peste dunara la balcani
In amintirea inaltatorului avant 1913
Astfel de medalii au fost date tuturor soldatilor romani care au participat in razboaiele balcanice.Soldatii ce au realizat mari fapt in razboi au primit astfel de medalii dar de argint.
Din cate stiu nu este o raritate dar doar pentru siguranta spuneti-mi cam cat ar valora.
Ultima oară modificat 25 Noi 2009, 21:33 de către Metal Hammer, modificat 1 dată în total.
luchesse5508

Mesaj de luchesse5508 »

o poza va rugam; se poate?
Metal Hammer

Mesaj de Metal Hammer »

Nu inca.o sa vina cineva luna asta un prieten fotograf si o sa faca poze la toate monezile si bancnotele mele valoroase pana atunci nimic.
Ultima oară modificat 19 Noi 2009, 16:43 de către Metal Hammer, modificat 1 dată în total.
luchesse5508

Mesaj de luchesse5508 »

apropox nu mai retin daca am mai discutat pe forum; stie cineva de varianta de bronz sau bronz argintat a "avantului"?
in timp ce una-ce o am de la un frate al bunicului meu primita dupa razboi- cu toate ca e cam tocita pare sigur de argint, cealalta pe care o am cumparata dintr un targ pare mai degraba argintata (pe muchie si in zonele mai inalte initial s a inverzit si mai apoi "si a dat arama pe fata")
rog o parere din partea expertilor!
multumesc!
medalia din link ul d lui metal hammer are aceiasi boala ca cea cumparata de mine!(efigia, ghearele si varful aripilor vulturului)
Ultima oară modificat 01 Noi 2009, 16:48 de către luchesse5508, modificat 1 dată în total.
Metal Hammer

Mesaj de Metal Hammer »

Nu aceasta este medalia mea dar aici esteo poza cu varianta de argint http://www.arta-colectii.anunturi.aaz.r ... -I,---1913
sau
http://digitalin.ro/numisbrasovia/image ... /NB_13.jpg Aceasta este identica cu medalia mea(aceasta este fata)
revers: http://www.shop-bay.com/thumbnail.php?p ... 0&sq=Y&b=Y
(argint)
Ultima oară modificat 01 Noi 2009, 20:11 de către Metal Hammer, modificat de 3 ori în total.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Metal Hammer scrie:Nu aceasta este medalia mea dar aici esteo poza cu varianta de argint http://www.arta-colectii.anunturi.aaz.r ... -I,---1913
Si care sunt criteriile care va fac sa sustineti ca este vorba de varianta din ag???
Este nou argintata dar nu este versiunea din ag!
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

luchesse5508 scrie:apropox nu mai retin daca am mai discutat pe forum; stie cineva de varianta de bronz sau bronz argintat a "avantului"?
in timp ce una-ce o am de la un frate al bunicului meu primita dupa razboi- cu toate ca e cam tocita pare sigur de argint, cealalta pe care o am cumparata dintr un targ pare mai degraba argintata (pe muchie si in zonele mai inalte initial s a inverzit si mai apoi "si a dat arama pe fata")
rog o parere din partea expertilor!
multumesc!
medalia din link ul d lui metal hammer are aceiasi boala ca cea cumparata de mine!(efigia, ghearele si varful aripilor vulturului)
Este probabil sa fi existat mai multe variante ale medaliei avand in vedere ca s-au acordat relativ multe medalii intr-un interval scurt.
Metal Hammer

Mesaj de Metal Hammer »

tripleseven scrie:
Metal Hammer scrie:Nu aceasta este medalia mea dar aici esteo poza cu varianta de argint http://www.arta-colectii.anunturi.aaz.r ... -I,---1913
Si care sunt criteriile care va fac sa sustineti ca este vorba de varianta din ag???
-Am vazut o astfel de medalie de argint(din nou: a mea cred ca este din arama)
Orice lucru bun in viata este ilegal,imoral sau ingrasa
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Metal Hammer scrie:
tripleseven scrie:
99,99 % ca este varianta placata cu ag. Piesele din ag sunt extrem de rare, personal am vazut numai una intr-o colectie particulara si era poansonata!
luchesse5508

Mesaj de luchesse5508 »

tripleseven scrie:
Metal Hammer scrie:
tripleseven scrie: Si care sunt criteriile care va fac sa sustineti ca este vorba de varianta din ag???
99,99 % ca este varianta placata cu ag. Piesele din ag sunt extrem de rare, personal am vazut numai una intr-o colectie particulara si era poansonata!
inseamna ca sunt un fericit
n timp ce una-ce o am de la un frate al bunicului meu primita dupa razboi- cu toate ca e cam tocita pare sigur de argint,
poate pana in weekend o s ajung la tara si o sa o verific mai atent....
Metal Hammer

Mesaj de Metal Hammer »

Nu vreau sa aduc la viata topic-uri moarte dar uitati medaliile mele
ț(AM FACUT ROST DE O MEDALIE DE ARGINT!)
Va multumesc tuturor pentru informatiile date
Fişiere ataşate
Avers-arama
Avers-arama
55931913 inaltatorul avant.jpg (86.67 KiB) Vizualizat de 11569 ori
Revers-arama
Revers-arama
5594avnt 1913 revers .jpg (89.82 KiB) Vizualizat de 11569 ori
Argint avers
Argint avers
55951913 argint avers.jpg (86.72 KiB) Vizualizat de 11569 ori
Argint revers
Argint revers
55961913 argint revers.jpg (83.13 KiB) Vizualizat de 11569 ori
Orice lucru bun in viata este ilegal,imoral sau ingrasa
General Matei

Re:

Mesaj de General Matei »

Metal Hammer scrie: 25 Noi 2009, 21:33 Nu vreau sa aduc la viata topic-uri moarte dar uitati medaliile mele
ț(AM FACUT ROST DE O MEDALIE DE ARGINT!)
Va multumesc tuturor pentru informatiile date
Niciuna din medaliile postate de dvs nu este din Argint. Au existat intr-adevar si exemplare realizate la bijutier din Argint marcat, dar sunt extrem de rare si arata diferit. Au existat de asemenea probe dar si acelea arata altfel. Dvs aveti medalia comuna, realizata din alpaca argintata.
Nihil sine Deo
Scrie răspuns