Uitandu-ma pe computer, la imagini vechi,am descoperit aceste scanuri cu doua bancnote pe care le-am primit in urma cu cativa ani,de la soacra mea. Ambele sunt cu eroare de supratipar.
Nu stiu daca momentan valoreaza ceva ,eu le-am dat la schimb pt o insigna regalista.
Pacat pentru piesele dumneavoastra. Bancnotele cu erori sunt considerate raritati ,sau chiar piese unicate, valoarea lor ajungand mult mai mare decat la o piesa absolut normala. Acuma depinde in schimbul carei insigne regalista ati dat bancnotele , si care ar fi valoarea acesteia?... As fi curios sa aflu de la dvs. acest raspuns multumesc
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Bancnnota de 100.000 are intr-adevar o eroare interesanta. Dar cea de 500.000 eu cred ca e doar decolorata, deci nu cred sa fi eroare de tipar.
Am avut si eu o bancnota, cred ca tot de 500.000 polymer, pe care un an si ceva l-am tinut intr-un clasor vechi, de proasta calitate. Bancnota s-a lipit efectiv de folia de plastic si cand am dezlipit-o de acolo, o buna parte din design a ramas pe folie.
Aldor scrie:Bancnnota de 100.000 are intr-adevar o eroare interesanta. Dar cea de 500.000 eu cred ca e doar decolorata, deci nu cred sa fi eroare de tipar.
Am avut si eu o bancnota, cred ca tot de 500.000 polymer, pe care un an si ceva l-am tinut intr-un clasor vechi, de proasta calitate. Bancnota s-a lipit efectiv de folia de plastic si cand am dezlipit-o de acolo, o buna parte din design a ramas pe folie.
acelasi efect il puteti obtine in cazul in care laminati o bancnota si dupa accea desfaceti folia, o parte din design ramane acolo iar bancnota va arata ca o eroare de tipar.
Aceasta bancnota se incadreaza tot la erori ? Am primit-o rest la un magazin si am crezut ca e murdara dar nu s-a luat pata respectiva dupa ce am spalat-o.
Acum ceva vreme am avut si eu ceva similar. Din cate vad, e din aceeasi serie .Din motive pecuniare, a mea a fost repusa in circulatie, deci mai sunt sanse sa gasiti asa ceva
Multumesc de lamuriri. Daca cineva colectioneaza asa ceva sa-mi trimita PM.
[Edit 19.11.2009] Bancnota aceasta cred ca nu mai ajunge in circulatie, este in grija unui coleg de forum, asadar anuntul nu mai este valabil.
Va prezint si eu o bancnota de 200 lei 1992 (serie 669416) care consider ca prezinta un defect de tiparire, o mica pata de culoare alba pe parul lui Antipa. Bancnota este necirculata, provine dintr-un lot de 3 bancnote cu serii consecutive si pare sa fie o pata alba tiparita peste. La atingere si sub lupa imi da impresia ca aceasta pata sa fi aparut in procesul de tiparire si nu ulterior prin alta metoda.