Moneda mexic 1 peso
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
KLARK
Moneda mexic 1 peso
Buna seara! Am gasit la un vecin o moneda de 1 pesos din 1872, omul zice ca e din argint, dar mie nu mi se pare, dupa culoare si sunet pare nichel sau un aliaj ciudat... Moneda e autentica, e gasita la niste batrani.
Cat ar valora moneda? Si din ce este?
Cat ar valora moneda? Si din ce este?
Daca ar fi autentica, ar fi (dupa cum si scrie pe ea) din argint 0.9027, deci un titlu aproximativ egal cu cel al 5 lei 188x care e 0.900. Masa ar fi 27g. Totusi daca nu parte autentica, sunt mari sanse sa fie o chinezarie. Incercati s-o canatariti - la oficiile postale sunt cantare care au precizie de 0.5g - si lasati-o sa cada pe masa si ascultati sunetul (clinchetul).
Re: Moneda mexic 1 peso
Mda. Probabil ca mosu' a fost cu baba in voiaj de nunta la Acapulco si de-acolo a adus moneda. Sau bunicu' mosului a fost aghiotantul Imparatului Maximilian.KLARK scrie: Moneda e autentica, e gasita la niste batrani.
Eh, varianta asta pica, Max o fo' impuscat de Juarez in 1867. Deci, e falsa. Fara gluma. 99,99%
-
cartelcoserv

-
KLARK
-
KLARK
-
cartelcoserv

-
cartelcoserv

Sunt facute ca sa fie vandute. De catre cei de buna credinta cu mentiunea ca-s copii, de catre escroci cu mentiunea "autentice" sau "nu garantez autenticitatea". O practica buna pentru a evita folosirea lor de catre cei din grupul doi, este de a stanta pe ele ceva care sa arate ca-s copii/reproduceri.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
cartelcoserv

cei care le-au batut au evitat (zic eu,cu buna stiinta) marcarea respectivelor monede.de ce?
simplu,le vor vinde mai scump (decat cele marcate cu copy) celor din a doua categorie ,iar acestia vor face ce stiu eu mai bine sa faca.cine pierd?
toti colectionarii,cei neexperimentati riscand sa isi umple colectia de copii la preturi exorbitante .si sa nu uitam factortul psihologic,din acest moment orice moneda ( autentica )din categoria celor invocate fiind privita acum cu circumspectie.
simplu,le vor vinde mai scump (decat cele marcate cu copy) celor din a doua categorie ,iar acestia vor face ce stiu eu mai bine sa faca.cine pierd?
toti colectionarii,cei neexperimentati riscand sa isi umple colectia de copii la preturi exorbitante .si sa nu uitam factortul psihologic,din acest moment orice moneda ( autentica )din categoria celor invocate fiind privita acum cu circumspectie.
Putem presupune ca asa este. Insa nu stim sigur. Acum 10-15 ani nici noi nu faceam caz de copyright de exemplu. Circulau fara probleme o gramada de obiecte care astazi sunt prohibite la vanzarea libera. Faptul ca ajung aici sa fie vandute ca autentice nu este o indicatie a relei vointe dupa parerea mea. Poate nu fac prea mult caz de asta (chinezii). Oricum solutia practica ramane cunoasterea cat mai buna a obiectului colectiei. Falsuri au fost intotdeauna. Diferenta e ca acum atinge si segmentul de moderne.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Si daca link-urile nu merg, vedeti o moneda autentica, gradata PCGS aici: http://worldcrowns.blogspot.com/